I helga laga fekk eg virkelig bakeånden øve meg. Eg laga Pavlovabunn til 17.mai og i samme slengen laga eg sjokolademousse og vaniljesaus. Sjokolademoussen var faktisk så god, og autentisk med “vanlig” mousse med sukker, at Vegard godkjente den. 🙂
Oppskrifta på sjokolademousse og vaniljesausfant eg hos Linda Stuhaug.
——————————————————————————————————————————————————————————-
Sukkerfri sjokolademousse
200 g kesam eller gresk yoghurt
30 g kakao
70 g sukrinmelis/sukrin gold
2 gelatinplater
2 eggekvitter
En klype salt
3-4 ss vatn
Evt. hakka sjokoladebitar eller nøtter
Slik gjer du:
♦ Bland sammen yoghurt, kakao, sukrinmelis, sukrin gold og salt.
♦ Legg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutter. Stivpisk eggekvittene med en miksmaster.
♦ Trykk vatnet ut av gelatinplatene og smelt i 3-4 ss kokande vatn. Rør godt så det løyser seg opp, før du mikser inn i yoghurtblandinga.
♦ Vend inn dei stivpiska eggekvittene. Vend inn hakka sjokolade eller nøtter om ønskelig.
♦ Ha blandinga over i ei skål eller 4 porsjonsskåler, sett kaldt i minimum 4 timer før den er klar til å etast. Oppbevar i kjøleskap.
——————————————————————————————————————————————————————————-
Sunn vaniljesaus / vaniljekrem
5 dl valgfri melk
3 eggeplommer
40 g sukrin
1-2 vaniljestenger, anbefaler 2
20 g maisenna for vaniljesaus, 40 g for vaniljekrem
Slik gjer du:
♦ Ha mjelk i en kjele sammen med søtning. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøene og ha desse og stengene i melkeblandinga.
♦ Kok opp på svak varme. La melkeblandinga stå til sides litt for å trekke ut mest mulig smak, og ta deretter ut vaniljestengene.
♦ Miks sammen eggeplommer og maisenna klumpfritt i en bolle. Pisk inn 1/3 av melka i bollen, før du heller alt tilbake i kjelen.
♦ Varm opp melkeblandinga til kokepunktet på svar varme. Rør ofte, når den koker opp vil den tjukne, og da trekker du straks panna til side.
♦ Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
åh, det så godt ut!!