Tapas: Asparges og båtpoteter

Asparges og urtebakte poteter er noko som kan serverast til eit kvar måltid. Om det er til eit deilig stykke kjøtt eller til tapasbordet. 

Asparges med spekeskinke:

Du treng:

  • Fersk asparges
  • Spekeskinke (eller anna skinke)
  • Olivenolje
  • Pepper

Slik gjer du:

  • Knekk nederste del av stilken av, det den knekk naturlig. 
  • Surr skinke rundt aspargesen og legg på eit bakepapir.
  • Ha over litt god olivenolje og kvern over litt pepper. 
  • Steik i 12 min ved 180 grader.

Urtebakte poteter:

Du treng:

  • Amadinepoteter (eller andre poteter som er fine å bake i ovnen)
  • Rapsolje
  • Timian, basilikum eller oregano. Alt etter kva du vil ha.
  • Salt og pepper 

Slik gjer du:

  • Del potetene i fire
  • Bland sammen alle ingrediensene og hell over potetene
  • Steik ved 220 grader i ca 25-35 min. (Avhengig av størrelsen p+å bitane, dei skal være gjennomsteikt)

#godtno #middag #tapas #matprat #poteter #asparges #fingermat #snacks 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg