Denne smuldrepaien var virkelig ein slager! På søndag var vi hos Linn og Anette, og heile paien gjekk til. Det beste av alt er jo at ein kan lage den i mange forskjellige variantar, alt etter kva du har heime av frukt og bær 🙂
Du treng:
- 3 dl Mjøl
- 1 dl Sukker
- 1 ts Vaniljesukker
- 100 gram mjukt smør
- 5 stk epler
- 3 dl Blåbær
- 1 ss Sitronsaft
Slik gjer du:
- Bland kveitemjøl, havregryn, vaniljesukker og sukker, og smuldre smøret i mjølet til du får ein grovkorna masse. Sett deigen kald til du skal bruke den. Deigen kan gjerne ligge kaldt i kjøleskapet i eit døgn eller meir.
- Skrell eplene, og del dei i båtar.
- Smør ei paiform med smør, og legg i eplebåtane.
- Skvis litt sitron over eplene, og dryss dei tinte bæra over.
- Dryss til slutt smyldredeigen over, og topp med hakka pekannøtter.
- Steik ved 225 grader i ca 20-25 minutt.
- Server med vanilkesaus, vaniljekesam eller is.
Oppskrifta fant eg her
#blåbærpai #oppskrift #dessert #matprat #vektklubb #vanilje #soteliv #sottoggodt
12 kommentarer
åh, den så lite god ut!!
Nam, det så godt ut 🙂
Så god! og så sunn ut også 😀
Det så godt ut, men jeg liker dessverre ingen type bær.. Men kanskje jeg kan erstatte bærene med epler eller noe annet godt 😀
ser helt flott ut =)
Becca Alexandra: Hææ, ingen bær? :p Da ville eg ha brukt eple, så blir det eplepai 🙂
Maya Izabella: Var veldig deilig! 🙂
Bergensergenser: Ja, litt i alle fall 🙂
spisogspar: Veldig deilig! Anbefales 🙂
Mittfamilieliv: hihi, litt fristelser 😉
Gleder meg til å prøve! 😀
Men hvor mye havregryn skal man ha oppi? Det har du glemt å skrive tror jeg ..
Marte: du kan ha havregryn viss du vil, eg ville ikkje da 🙂 bruke du havregryn så erstatte du bare mjølet til da blir passelig deigklump!