Oppskrift: Smuldrepai med blåbær og eple

Denne smuldrepaien var virkelig ein slager! På søndag var vi hos Linn og Anette, og heile paien gjekk til. Det beste av alt er jo at ein kan lage den i mange forskjellige variantar, alt etter kva du har heime av frukt og bær 🙂 

 

Du treng:

  • 3 dl Mjøl
  • 1 dl Sukker
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 100 gram mjukt smør
  • 5 stk epler
  • 3 dl Blåbær
  • 1 ss Sitronsaft

 

 Slik gjer du:

  • Bland kveitemjøl, havregryn, vaniljesukker og sukker, og smuldre smøret i mjølet til du får ein grovkorna masse. Sett deigen kald til du skal bruke den. Deigen kan gjerne ligge kaldt i kjøleskapet i eit døgn eller meir.
  • Skrell eplene, og del dei i båtar.
  • Smør ei paiform med smør, og legg i eplebåtane. 
  • Skvis litt sitron over eplene, og dryss dei tinte bæra over.
  • Dryss til slutt smyldredeigen over, og topp med hakka pekannøtter.
  • Steik ved 225 grader i ca 20-25 minutt. 
  • Server med vanilkesaus, vaniljekesam eller is. 

 

Oppskrifta fant eg her

 

 

#blåbærpai #oppskrift #dessert #matprat #vektklubb #vanilje #soteliv #sottoggodt 

12 kommentarer

Siste innlegg