Oppskrift: Havreflarn

Ka er vel bedre enn karameliserte kjeks? Dette er og blir ein favoritt hos meg, og hadde det ikkje vært for samvittigheten min så hadde eg lett trykt i meg heile ladningen på ein kveld. Enkle å lage er dei og, med ingredienser som dei fleste nok har i kjøkkenskapa sine. 

Du treng:

  • 75 gram smør
  • 1 egg
  • 100 gram sukker
  • 1 ts bakepulver

 

Slik gjer du:

  • Sett steikeovnen på 200 grader.
  • Smelt smøret i ei panne, og hell smøret over havregryna.
  • Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
  • Tilsett bakepulver i eggedosisen, og bland inn smøret og havregrynet. Blad godt.
  • Før du tar fordeler deigen på bakepapirkledd steikeplate så kan du godt la den stå litt, slik at deigen blir litt tjukkare.
  • Legg ca 9 deigklumpar på ei steikeplate. Bruk ei teskei, kjeksa kjem til å sige veldig utøve. 
  • Steik ica 6-7 minutt midt i ovnen. Ta kjeksa ut når dei begynner å bli gyldne i kantane. 
  • Avkjøl først på steikeplata, før du tar dei øve på ei rist der dei kan kjøle heilt. Flyttar du dei for tidlig så vil dei enten bli ødelagte eller krølle seg. 

Om du vil kan du og tilsette litt hakka sjokolade i deigen, då vil dei få ein deilig sjokoladesmak. 

#idarosslandjul #godtno #oppskrift #baking #heimelaga #hjemmelaga #tineno #matprat #syvsorter

10 kommentarer

Siste innlegg