Dagens middag må eg dele med dåke med ein gang. Kylling med aprikossaus, nesten som på resturant her idag.Ja, det var like godt som du tenker! Den søte aprikosen mot den godt krydra kyllingen var ein deilig opplevelse. Enkelt og kjapt var det og! Bare å springe på butikken til i måro 🙂
Du treng:
- Ønska mengde kyllingfilet (Vi tok 3 stk)
- Estragon
- Ein boks hermetiserte aprikoser
- 0,5 buljongterning
- Ein pose med ris
- Olje til steiking
- salt og pepper
Slik gjer du:
- Sett risen på kok.
- Dryss salt, pepper og estragon over kyllingfiletane og legg dei med krydderet ned i steikepanna. Ha på krydder på andre sida. Få ei lita “skorpe” rundt filetane, og skru deretter ned varmen på panna. La filetane ligge og kose seg til dei er gjennomsteikt. Snu gjerne på dei innimellom.
- Sausen lager du ved å kjøre heile boksen med aprikoser og saft i ein blender. Bland inn buljongterning blanda ut i litt vatn, og evt krydder. Varm opp sausen før servering.
#oppskrift#mat#middag #nklemat #studentmat #matprat #vektklubb
13 kommentarer
Så herlig det så ut! og Aprikos saus har jeg aldri smakt. Spennende 😀
Bergensergenser: det var det og! 😀 Eg hadde heller aldri smakt det, men det er å anbefale 😀
SV: Så bra 😀
Åh, det såg kjempegodt ut!
Ønsker deg en riktig fin kveld <3
Åh, så deilig. Jeg elsker kylling, så dette må prøves 😀
åå det ser helt fantastisk ut! Nam:D
Nam! Det så utrolig godt ut 😀
Anette: Det var det og 😀 Ha ein fin kveld du og! 🙂
Norwegian Cupcake: Anbefales på det sterkeste! 😀
Isabella: Det var det 😀
Iben: Jaaa, ikkje sant 😀
Wow, nam! Denne skal jeg prøve så straks jeg er kommet hjem igjen 😀 Tusen takk for tips, magen rumler, hehe 😛
Baatboerne: Anbefales virkelig! :-*