Oppskrift: Blomkålsalat

Blomkålsalat er egentlig eit nydelig alternativ til feks potetsalat både til grillmat og andre kjøttrettar. Eg hadde denne med meg på tapasaften i påsken, og vil sei den slo godt an 🙂 Det er ingen problem å tilpasse mengde majones og creme fraich, alt etter kor fuktig ein ønsker å ha salaten. 

Du treng:

  • 1 blomkål
  • 0,5 stk rødløk (skjært i fine og tynne strimler)
  • 2 ss majones
  • 3 ss creme fraich
  • 2 ss sukker
  • 1 s eplecidereddik
  • Litt sitronsaft
  • Bladpersille

 

Slik gjer du:

  • Kutt blomkålen i små bukettar
  • Skjør rødløken i tynne strimler
  • Bland sammen majones, creme fraich, sukker ogeplecidereddik. 
  • Bland deretter alt sammen, og la det stå i ca 15 min. Ha og i litt hakka bladpersille. 
  • Smak til med sitron, og bland inn meir cremefraich og majones om du syns det blir for tørrt. 
  • Dryss hakka persille på toppen før servering. 

 

Litt av tapasrettane alle hadde med seg! Mykje god mat!

#tapas #matglede #godtno #matprat #studentmat #billigmat 

5 kommentarer

Siste innlegg