Ida Røssland

Oppskrift: Klissete kyllingklubber!

På fredag var alle vi Norske damene som er samla her i Phoenix invitert til tapasaften heime hos ei. Alle skulle ta med ser ein liten rett kvar, så vi kunne plukke. Eg tenkte at det hadde jo vært veldig greit å tatt med eit fat med ferdig oppkutta grønsaker, men så har eg jo absolutt tid til å dille litt på kjøkkenet , så koffor ikkje? Valget falt på nåke så amerikansk som kyllingvinger og klubber. Ikkje med buffalosmak, men med ein søt smak. Og når eg først var i gang så lagde eg klart til Vegard og, så han hadde å kosa seg med på kvelden. Han fekk riktig nok buffalo og. 😊

SAMSUNG CSC

Du treng:

  • 10-12 kyllingvinger/klubber. 
  • 1/2 dl soyasaus
  • 1/2 dl kinesisk bbq-saus
  • 1/2 dl flytande honning
  • 3 fedd kvitløk, revet eller finhakka
  • 1 ss revet ingefær
  • 1-2 ts maizena
  • Sesamfrø

SAMSUNG CSC

Slik gjer du:

  • Bland soyasaus, bbq-saus, honning, kvitløk og ingefær i ein pose. Tilsett kyllinge og rist godt slik at alle blir dekka av marinaden. La dei ligge i kjøleskapet over natta. (1 time kan være nok og, men dei blir bedre til lenger dei ligg i marinaden).
  • Ta 2/3 av sausen i ei lita panne og gjer den tjukkare ved hjelp av maizena. (Oppkok og utvatna maizena rørt ut).
  • I ei ildfast form/steikebrett med folie, fordel kyllingen og sausen, steik på 200 °C i ca 30 minutter, eller til dei er ferdigsteikte. Snu på dei underveis, slik at dei blir jevnt steikt.  (Eg måtte steike våre i ein evighet, siden det ikkje er over og undervarme på ovnen her i usa...)
  • Når dei er ferdige, strø litt sesamfrøover og server!

SAMSUNG CSC

Ja, det ser litt mindre delikat ut når kyllingen litt i pose til marinering, men såå godt det blei etterpå! Her er buffalo til venstre og klissete kyllingklubber til høgre.😊

SAMSUNG CSC

Oppskrifta fant eg på NRK sine sider, men eg måtte gjere litt endringar då sausen blei alt for rennande.. Her er linken.

#oppskrift #tapas #tapastips #hjemmelaget #heimelaga #middag #snacks #kylling #nrkmat #matprat

Henniie

13.02.2017 kl. 09:45
Åhh, nå ble jeg sulten!

Ida

16.02.2017 kl. 06:29
Henniie: hehe, det kan eg forstå :D

liveterherlig93

13.02.2017 kl. 09:45
nam nam:)

Ida

16.02.2017 kl. 06:29
liveterherlig93: Ikkje sant? Bare å hoppe i det :)

Dazzy

13.02.2017 kl. 10:41
Ser utrolig godt ut! Takk for tips :)

Ida

16.02.2017 kl. 06:28
Dazzy: Var veldig godkjent ja :D

Madde

13.02.2017 kl. 15:27
Dette så godt ut!

Ida

16.02.2017 kl. 06:28
MADDE: Var deilig ja:D

LISEAURORA

13.02.2017 kl. 15:52
Det så kjempegodt ut ! Håper du får en fin Mandag og fin uke <3

Ida

16.02.2017 kl. 06:28
LISEAURORA: Kan anbefales ja :) Ha ei fin uke du og!

Style by Ida

13.02.2017 kl. 17:38
Det så sinnsykt godt ut <3

Ida

16.02.2017 kl. 06:28
Style by Ida: Det var det absolutt og :D

Ida Øverland

13.02.2017 kl. 20:35
omg sååå deilig! dette må vel bli helgekosen når uka tar slutt :D gleder meg!

Ida

16.02.2017 kl. 06:27
Ida Øverland: Kan virkelig anbefales ja! :D

mimastjerne

16.02.2017 kl. 15:48
Ååhr skulle vært litt oftere på bloggen , så jeg hadde sett dette før kyllingen var i ovnen :-P

Ida

17.02.2017 kl. 04:35
mimastjerne: heh, det er bare å lagre det til neste gang :D Dei var veldig gode, om eg kans ei det sjølv ;)

elisebr

24.02.2017 kl. 12:42
Så godt det ser ut! :)
Ida

Ida, 24 år, gift med Vegard, lever livet i Florida og Arizona fram til sommaren 2017. Deler små ting fra kvardagen min, mat, reiser, DIY og interiør. :)


KONTAKT
ida_r92@hotmail.com
INSTAGRAM - @ida.rossland

Search

Bloggdesign

hits