hits

Crme brle

Som nevnt tidligare s har jo Vegard hengt seg litt opp i dette med Crme brle. Det kjeme og gr litt, men plutselig ein dag her i forrige veke s var han i gang igjen. S nr eg for p butikken mtte eg handle inn alt som trengtes for lage, d ogs ein brenner.. Vel, eg kom jo sjlvsagt ikkje heim med brenner, for det hadde ikkje Walmart. Neste dag sette han verden i bevegelse og fekk Alex, ein kollega, til kjre han rundt p butikkane i Fort Walton heilt til han hadde ftt tak i ein brenner.. hah, alts det blei jo Crme brle den kvelden d. Og faktisk, eg trur det m ha vrt den einaste Crme brlen eg nken gang har ete opp . Til vanlig s klarer eg dei faktisk ikkje, s denne oppskrifta i fra MatPrat er virkelig anbefale 😃

SAMSUNG CSC

Til 6 stk treng du:

  • 1 stk vaniljestang
  • 2 dl kremfllyte
  • 2 dl mjelk
  • 75 g sukker
  • 4 stk eggeplomme
  • ca. 75 g sukker til karamell p toppen

 

Han kjpte ein heilt vanlig brenner p ein jernvarebutikk. Ikkje nke som var spesielt tiltenkt mat og slikt, men den gjere den samme jobben.

SAMSUNG CSC

Slik gjer du:

  • Snitt vaniljestanga p langs og skrap ut fra med ei skei. Kok opp flyte, mjelk, sukker, vaniljestang og fr.
  • Avkjl mjelkeblandingen.
  • Visp sammen eggeplommene, tilsett mjelkeblandingen mens du rrer godt.
  • Sil blandinga og hell det over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i ei djup langpanne/ ildfastform, hell i vatn opp til ca 1/3 av formene. Det kan vre ein fordel at vatnet er varma opp.

 

SAMSUNG CSC

  • Steik i ovn p nederste rille p 150 C, ca. 30-40 minutter. Desserten skal kjennast litt fast nr du trykker lett p den.
  • Avkjl litt og dryss over et tynt lag med brunt sukker (vanlig sukker kan ogs brukes). Bruk brenneren for f sukkeret p toppen smelta. Du kan og sette dei under grillelement i 2-3 minutt.

SAMSUNG CSC

Slik ser dei ut etter ein runde med brenneren. Det kan vre lurt ha litt tlmodighet her, men nr sukkeret frst smelter, d skjer det fort. 😊

SAMSUNG CSC

Du kan fint lage dei ein dag og to i forveien og oppbevare i kjleskap, men dryss ikkje sukkeret p fr rett fr servering. Skal dei oppbevarast i kjleskap s kan det vre lurt ta dei utav kjleskapet ca 1 time fr servering, slik at dei kan f romtemperere seg litt. Str deretter sukker p og brenn til karamell 😊

SAMSUNG CSC

Nyt!😊

#oppskrift #matprat #matblogg #iviusa #student #dessert #detsoteliv #steliv #st #frankrike #usa #nrkmat 

11 kommentarer

Iselin Rene: Hih, s bra! Du fr hive deg rundt :)

S godt det s ut! :)

liveterherlig93: Jaaa <3

dreamofstyle: Var veldig bra ja :D

S deilig ut. M prves :-)

Laila MA: Anbefales virkelig :)

Creme brule er sinnsykt godt!

lysgard: Har egentlig aldri likt det nke spesielt, men denne heimelaga; FY SREN! :D

Skriv en ny kommentar

INSTAGRAM - @ida.rossland