hits

mars 2014

Sjokado mandag!

Idag er eg heime fr skulen. Heldigvis ikkje fordi eg er sjuk, men rett og slett forsltt! Igr var vi nemlig p Aquarama og hadde leigd ei surfeblge. Og fy sren for nken knall og fall det blei.. Ein time med surfeblge resulterte d i at eg ikkje hadde sjangs lette hovudet i fr puto idag.. S for trsta meg litt s laga eg havregrynspannekaker med sjokado p! Sjokado m ver heilt genialt, avokado med kakao i.

Du treng: 1 avokado4 ts kakao3- 4 ts sukrinei klype salt 4 drpar stning1 spskj kesam

Bruk ein stavmikser og bland alt godt sammen :)


Oppskrift hos Linda

Kyllingform med byggris

Idag blei middagen veldig enkel, men god. Eg hadde bare alt av grnsaker vi hadde tilgjengelig som brokkoli, blomkl, lk og stpoteter i ei form. Heiv over steikte kyllingbitar og bacon og blanda alt ilag med ein boks med kokosmjelk. Krydra godt, litt ost p toppen og inn i ovnen p ca 200 grader til grnsakene begynna bli klare :) Enkelt og godt. Eg hadde og byggis ved sidan av :)

#hjemmelaga #middag #trening #sunt #godt #grnsaker

Oppskrift: Sjokoladekake

Kvar dag er ein fest, eller ka? Og sidan det er lillelrdag idag passa det godt med oppskrift p ei fantastisk god sjokoladekake :) P sndag fekk vi i allefall veldig lyst p nke digg, og sjokoladekake er virkelig ikkje nke vi ete kvar dag, eller kvar mnd :p Oppskrifta fant eg p godt.no og gjore litt om p den alt etter som :)



Du treng: 150 gr smr30 gr kakaopulver3 egg 3 dl sukker150 g kveitemjl1 ts bakepulver

Start med smelt smret og bland det saman med kakaoen og pisk sukker og egg til eggedosis. Bland smr og kakao i eggedosisen og sikt derretter inn det trre. Eg steikte det i ei stor smurt ildfast form som vi bruker til lasange. Steikte den p 180 grader til den var klar, alts ca 15-20 min.




Til glasur blei det litt "ta det man har". Eg smelta smr og blanda kakao inn. Deretter brukte eg litt maisena og kokte opp. Det blei litt for lite s eg tilsatte litt mjelk. Her har eg alts d ingen oppskrift eller aning p kor mykje eg brukte av kvar ingrediens :) Toppa kaka med kokos! Den blei nett som Ann-Helen lagar den :D

PS: Ja, den er like saftig og god som den ser ut ;)

Fagdag og havrafting

Igr var ein svart innholdsrik og kjekk dag p skulen. Vi klassekontaktane arrangerte fagdag med fokus p trening og ernring. Dagen starta med foredrag og vi fekk servert ein fantastisk lunsj og at eg vann ikkje mindre enn to(!) vinflasker p vinlotteriet :D er tredje fredagen eg vinn no, s dei andre p ksulen synes ikkje det er kjekt lenger ;)


Vi hadde og ein bonus for dei 25 frste pmeldte, nemlig havrafting i skjrgrden! OG wow, for ein opplevelse det var! Det er virkelig godt kjenna at ein lever, for sei det slik. Nr ein hopper p 4-5 meter hge blger er det eit ganske heftig smell som kjem nr du lander igjen. Sto med beina i 90grader i nesten 40 minutt i strekk, men overraskande nok s kjente eg det mest i rompa idag (blmerke :p ) Vi blei suita opp i nken fantastiske drakter

,

Her er eit bilde av meg fr og etter turen. All sminken er vekke og ansikt og hr er fulle i saltvatn.. Fantastisk opplevelse, kjekt ha prvt!



interir wants 3

Heilt sidan eg sg desse bildene nr eg var liten har eg vore forelska i dei. Fargane og alt bare stemmer og er heilt meg! Eg har jo sjlvsagt ikkje rd til ha dei ekte varene p veggen, men har eit hp om kunne ha desse "kopiane" i fr Bohus ein dag! Dette er faktisk einaste bilda eg har sett og har likt skikkelig godt, og eg har sett etter mange.. Bilda blei og godkjente av mannen i huset!! Han sa: "Isbjrnar er jo kult! Svre dyr" * hurra* Vebjrn Sand i mitt <3


Stort isbjrnbilde, 110 x 55 cm


Fjellbilde 65 x 50cm




Isbjrnbilde 20 x 18 cm eller Isbjrnbilde 60 x 50 cm

Dette er jo "bare" dei bildene som ligg p Bohus si heimeside, men det er bilder i denne kategori som er favoritt. Kan og vre andre bileter med liknande motiv.

19.03.2014

Puh, for ein lang dag! Vkna opp kl 07 til ein melding om at ei p jobben var sjuk, og om eg kunne jobbe kveldsvakta for ho. Det kunne eg jo forsvidt, s etter ein lang dag med bachelorjobbing sto 6 timar med jobb p senteret for tur. Det m ha vore dei 6 lengte timane i mitt liv... Det har vore lite folk p senteret dei siste vekene, men idag tok det kaka..Heldigvis var Therese p jobb tvers over gangen, s eg hadde nken snakke med :) Nr eg endelig kom meg heim s lg Vegard slengt p sofaen med Unitedkampen p tvn.. Idag er han glad, dei leder jo 3-0! Og gjett om han blei endo gladare nr eg sa det blei tacolefsepizza med pepperoni til kvelds! *seier*

No har husfreden senka seg og eg er klar for kveld og ein ny, og ganske lik, dag i morgon, god natt! :)

Oppskrift: Gulrotmuffins

Idag er det lillelillelrdag, og kva passar ikkje bedre d enn ei oppskrift p muffins som dempar stsuget? Eg var s heldig i ha alle ingrediensene i hus, s d blei det desse. Du treng: 2 egg60 g mandelmjl30 g kokosmjl1 ts bakepulver1 dl mager kesam30 g sukrin gold1 ts kanel1/2 ts kardemomme1 reven gulrot

Pisk samen egg og sukrin til eggedosis og pisk forsiktig inn kesamen. Tilsett deretter alt det trre og ei reven gulrot (tilpass dette etter strrelsen). Etter at eg hadde rrt rundt s merka eg at deigen blei alt for fast, s eg tilsette vatn til den blei passelig. Bruk ei skei og fordel rra i ca 10 muffinsformer. Steikast p 170 grader i 12-15 min.

Til ostekremen brukte eg litt philadelphia blanda med sukrinmelis.


Konklusjonen blir vel at eg ikkjelagar dei igjen.. Personlig s synes ikkje vi dei smaka noko spesiellt godt:p Trur det nok ein gang er den store mengden med mandelmjl so bare blir heilt feil. Neste gang er skal lage gulrotmuffins blir det ikkje med den mengden mandelmjl :)

Oppskrifta er opprinneleg fra Kristine Weber.

#muffins #hjemmelaga #baks #trening #sunnmat

Kosekveld

Etter ein lang dag, som starta med trening p Elixia kl 07:00 *YES eg klarte komma meg opp*, s er det endelig blitt kveld :) No skal vi kosa oss med ost og kjeks og forhpentligvis ein ny serie :) Kanskje det er nken som har serietips?:)

Veke 11!

Eg har allerede starta veka med 8 km (!!) p mlla. Eg er s stolt :D At eg klarte holda ut s lenge, utan g, er fantastisk. Eg er visst ikkje s gale trent som eg sjlv trur. Eg har og funne ut at om eg trenar p morgonen s fr eg ein mykje betre dag. Eg et bedre og slepp sitte heile dagen og "planlegge" nr eg m g i fr skulen for trene. Trener eg tidlig er det heller ikkje s mange folk der, heilt supert ! :) Slik ser veka mi ut:

Om eg klarer gjennomfre denne veka vil eg sei eg er svrt fornyd p treningsfronten! Kan nok ikkje love noko, men det er bedre ha ein plan enn ingen. Ikkje sant? :)

Fremsnakk: Lida Stuhaug

Litt framsnakk er ein fin start p veka!

Linda Stuhaug er ei 20 r gammal jente som er utrulig inspirerande og flink til lage gode og smakfulle rettar. Ho bloggar om sin store lidenskap for ein sunn livsstil. Rettane er heller ikkje s innvikla lage, s det er nok noko som dei aller fleste klarar. P bloggen sin har ho tips og oppskrifter p sunne alternativ ti frokost, lunsj, middag, kvelds, snacks, bakst, kaker, dessertar og meir. Den siste mnd har ho i allefall inspirert meg til kokkelera litt ekstra p kjkkenet. Bare ta ein kikk p bildene under, er det ikkje firstande? Anbefalar verkeleg ein tur innom bloggen hennar. :)

'

Middag og lunsj!


Bakst og dessert!



11 speltlompetriks!

Oppskrift: Sjokolademuffins med sukkerfri vaniljekrem

Vi har kosa oss s med besk i helga! Etter at Gunn og Jan hadde reist heim for helga s rydda og vaska vi heile leiligheten. Vegard skrubba steikeovnen til den store gullmedaljen i sikkert ein time! Vi fann ut at ei real belnning var fortjent, s no har vi laga sjokolademuffins. Det var jo gjort p 1-2-3 sidan eg hadde ein pakke fra funksjonellmat stande. S for gjere den litt meir avansert s laga vi og heimelaga vaniljekrem, utan sukker. :) Oppskrifta p vaniljekremen er nok ein gang henta hos Linda Stuhaug.

Til sukkerfri vaniljekrem treng ein:

5 dl mjelk45g sukrin2 vaniljestenger30 gr maizenna3 eggeplommer

Start med blande mjelk og sukrin i ei panne. Del vaniljestengene og skrap ut fra med ei skei, og ha bde fra og stengene oppi mjelkeblandinga. La dette varme seg opp til kokepunktet, og sett blandinga til side og la det st trekke seg litt slik at vaniljen fr avgitt smak. I ein bolle for seg sjlv pisker du eggeplommene og maizennamjlet i lag. Ta vaniljestengene utav mjelkeblandinga og tm halvparten av blandinga over i bollen med egg og maizenna. Rr rudt fr du heller alt saman tilbake i kjelen og varmer opp p ny. Hugs rr heile tida. Nr blandinga nr kokepunktet s er den begynna tjukne, s d kan du trekke den til side. Den skal d vre passe tjukk, som vaniljekrem, om ikkje la den st litt lenger p plata. S enkelt!

Vi hadde alts ein dsj med vaniljekrem i midten av sjokolademuffinsen fr den skulle i ovnen. Og resultatet var himmelsk! Og det beste av alt, kakemixen smaka faktisk godt. Til og med Vegard godkjente den som sjokoladekake. *tommel opp* :D No skal vi kosa oss med resten av muffinsane og sj p White Collar, er heilt hekta:D

Fantastisk start p helga

For ein god start p helga! Frst sto eg opp med Vegard og var p Elixia fr kl 07:30. Der fekk eg sprunge litt intervallar og trent styrke. Etterp tok eg turen opp p skulen jobba godt med eksamensoppgve i internasjonal markedsfring fram til 15:00. Kl 12 kom eg plutselig p at eg tidligare i veka hadde kjpt lodd til vinlotteriet vi har, og nr eg i tilegg vant s var fredagen komplett! :D

I helga har vi og besk av Gunn og Jan, foreldra til Vegard, s dette blir ei fin helg :) No skal eg og Gunn p IKEA *hurraa* :D

Back on track

For ei fin helg og sndagsmorgon! Fredag kveld kom eg heim og denne gangen var Vegard med meg og. Endelig skal han f vere heime i ein heil mnd fr han m p nord igjen! Det er so godt ha han heime :) Eg har starta dagen min med oppgveskriving og ein superfrokost, det gjer meg s motivert for trening s eg trur det blir ein tur ned p Elixia idag. Det er i alle fall planen om ikkje Vegard har ombestemt seg d.. I natt har vinteren meldt sin ankomst igjen.. Reknar ikkje med den har tenkt vere lenge (?), for eg er s klar for vr og varme no!

#hjemme #vinter #sn #lekser #kristiansand

INSTAGRAM - @ida.rossland