hits

april 2016

His & Hers

SAMSUNG CSC

Lrdag. Rolig start p dagen. Sein frokost. Ahh, perfekt! Etter ein nydelig lrdagsfrokost banka Martin og Helge p dro. Dei hadde ftt ein snap fra Vegard av at han trakta kaffi, og tok det som ein invitasjon. Koselig :) No sitte vi planlegge kvelden, og eg skal lese litt p eksmen. Sjlv om eg har slutta p jobb, s har eg ikkje fri fr etter eksamen den 12.mai... Bah.. Eg gruer meg snn!

Ha ein fin lrdag <3

#lrdag #helg #frokost #hjemmelaga

Siste arbeidsdag

SAMSUNG CSC

Fredag. Siste arbeidsdag p den desidert beste arbeidsplassen i heile verden. Eg har bare vrt der i 8 mnader, men fy s glad eg har blitt i dei p den korte tida. Miljet var prega av mange unge, s stemningen var alltid p topp. Hndballag, lnningspils, Hovdentour, Oljestafett osv, det skjedde alltid nke. 

SAMSUNG CSC

Idag var egentlig ein ganske trist dag, men det er litt godt kjenne p at ein blir savna. Eg fekk til og med fine presangar idag! Alts, for ein gjeng! To blomsterbukettar, treningsty, kakestykker i fleng og tidenes gavekort p Klinikk Nova fra Sofie! (ho er gal, og verdens snillaste<3)

Sj s fine blomar! Tenkt at ein bukett med blomar kan glede s mykje. Har gtt med eit stort smil rundt munnen i heile dag :D

SAMSUNG CSC

No ventar nye eventyr for meg og Vegard, vi skal nemlig flytte utenlands! Det kjem nok eit innlegg om ikkje s alt for lenge :)

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Ha ein strlande fredag <3

Oppskrift: Sunn og god, heimelaga fiskegrateng!

Tidligare i veka crava eg fiskegrateng s intenst at eg sto med ein ferdig frossenpakke i handa p Rema100. Eg kom heldigvis til fornuft og kjpte heller med meg torskefiletar heim, slik at eg kunne lage ein skikkelig heimelagea ein. Det smakar jo bare s mykje bedre! Det fine med denne retten er at ein kan lage den kvelden i forveien, og sette den klar i kjleskapet. Topp med havregryn og ost fr den blir sett i ovenen i ca 15 min. Kjapp middag er jo det beste etter jobb!



Du treng:

  • 5 filetar kokt fisk (eg brukte torsk)
  • 250 gram ukokt makaroni (ein halv pakke)
  • 4 dl melk
  • Ei klype salt, pepper og malt muskattntt
  • 4 ts maisenamjl
  • 2 eggeplommer
  • Litt knust havregryn eller griljemel
  • Litt ost til topping

Slik gjer du:

  • Kok opp vatn og legg torskefiletane til trekking i ca 15 minutt. Tilsett litt salt. Nr filetane er ferdig kokte deler du dei i mindre betar (eg reiv dei i fra kvarandre litt tilfeldig).
  • Kok makaroni. Her tok eg bare ein ca mengde (halv toroboks) og det passa fint til ei stor ildfast form og mengden med fisk.
  • Kok opp mjelk og krydder ilag. Rr 4 ts med maisenna ut i 3-4 ss kaldt vatn. Tilsett maisenablandinga forsiktig i mjelka mens den koker. Rr til du fr ein tjukk og jevn saus. Sett sausen til sides slik at den ikke kokar, og ha i to eggeplommer. Rr godt. 
  • Bland fisk og saus forsiktig saman, slik at fisken ikkje forsvinn. Ikke bland all sausen inn no, dette for kunne tilpasse om du fr for mykje saus etter eige nske. 
  • Bland makaroni, fisk, saus ilag i ildfast form. Tilsett gjerne litt grnsaker etter nske. Eg blanda i litt gulrot og erter. Tilsett resten av sausen om du vil.
  • Str litt knust havregeryn over blandinga og topp med litt ost. 
  • Sett forma i ovnen p ca 180-200 grader i ca 15 - 20 min til osten er blitt gylden. 
  • Server med litt grnt, evt potet og litt ketchup ;)

Ser at bildene ikkje blei av verdens beste kvalitet.. Note to self: husk lade kameraet!

Inspirasjon er henta i fr denne bloggen

#oppskrift #middag #matprat #godtno #fisk #enkelmat 

Hovdentour 2016

1.-3. april, for ei kjekk helg! Vi var ein gjeng p ca 20 stk fra jobben som hadde meldt oss p rets skilp p Hovden. Dei fleste skulle g 22 km ogs var det ein som heiv seg i gang med 31 km. Spreking.. Etter 100 m sg vi mange utvera som hadde stoppa langs lypa, og drog fram klisteret. Vi skjnte ganske tidlig at det var det luraste vi og. P med klister, rimelig fornyde og glade, uten vite kva vi hadde i vente.. 

Sponsorar!

Nr vi hadde gtt ca 10 km oppover med knall feste, blei snen iskald og det klabba. Til slutt hadde vi 10 cm sn under skia, alle sammen.. D er det ikkje nke spesielt kjekt g, s det var nken som gav seg her. Eg, Sofie og Jardar kjempa oss vidare dei neste 4 km fr vi var p toppen, og nedvebakkane skulle begynne. Her tok eg av all smrninga vi hadde under skia, og kjrte med bare ski. Det gjekk som det suste, og me angra litt p at me ikkje hadde gjort det fr.. Men FY s gy det blei d!

Her kom vi endelig i ml, etter ein evighet p ski! Men med godt humr!

Mine fine, Sofie og Ida <3 P kvelden var det full gang p afterskien p Hovden. For ein fantastisk gjeng eg jobbar med.. Bare dumt eg m slutte..

#hovdentour #fvn #fdrelandsvennen #nrksorlandet 

Oppsummering mars!

Mars:

11-13.03: Oslotur med jobben til Vegard



12.03: Vi forlova oss! Vegard gjekk ned p kne midt p slottsplassen i Oslo! <3 Skikkelig patriot ;)

18.03: P koselig babyshower for ein kollega.

19.03: Heim p pskeferie!!

23.03: Nydelig tur til Storhaug med mami!<3 

23.03: Herlig heilaften med tapas hos Mari Ann, Geir Ove, Morten, Silje, Trond, Marte og Vegard <3

24.03: Kosekveld med min fine familie og sskenbarn <3

25-28.03: Hyttetur i psken

#oppsummering #januar #februar #mars #thismonth #tb #throwback

DIY: Enkle strikkatfler

Rett fr psken strikka eg to par tfler i tynt godt ullgarn. Desse tfflane fekk tantene mine i pskepakke, siden dei var s kalde p beina ein kveld dei var p besk. Dei er svrt enkle lage, og ein tffel er strikka p ein kvel framfor tvn. Kanskje eg skal lage nokon i bomull til sommaren no :)

Garn: Labbetuss fra Trysil

Pinne nr 3-4

Str 37-39 (40-42)

Legg opp 36 (40) masker og strikk 18 (19) riller. Du har no strikka hlen. Ta maskene over p strmpepinnar , eller ein liten rundpinne, og strikk vidare rundt i ca 31 (33) masker, eller til du er komt til lilleta. Det gjer ingenting om du legg opp 40 masker p begge strrelsane. 

Tfelling: fordel maskene likt p fire pinnar 9 (10), og strikk to og to masker sammen p kvar side av foten, totalt fire fellingar kvar omgang. Ikkje fell p ytterstre msske, men nummer 2 og 3 sammen. Nr du har ca 8 masker igjen drar du trden gjennom og festar den. Sy igjen tffelen p hlen. 

Voila! Deilige varme tflfar!

SAMSUNG CSC
Tflene er veldig elastiske, s det er ingen problem justere strrelsen om du har strre eller mindre ftter. Du stirkker bare vanlig fram til vetleta, fr du starte fellinga. 

#diy #byidarossland #strikk #heimelaga #hjemmelaget #gjrdetselv

#Gjerdetsjlv #pskekos #varme 

Oppskrift: Blomklsalat

Blomklsalat er egentlig eit nydelig alternativ til feks potetsalat bde til grillmat og andre kjttrettar. Eg hadde denne med meg p tapasaften i psken, og vil sei den slo godt an :) Det er ingen problem tilpasse mengde majones og creme fraich, alt etter kor fuktig ein nsker ha salaten. 



Du treng:

  • 1 blomkl
  • 0,5 stk rdlk (skjrt i fine og tynne strimler)
  • 2 ss majones
  • 3 ss creme fraich
  • 2 ss sukker
  • 1 s eplecidereddik
  • Litt sitronsaft
  • Bladpersille

 

Slik gjer du:

  • Kutt blomklen i sm bukettar
  • Skjr rdlken i tynne strimler
  • Bland sammen majones, creme fraich, sukker ogeplecidereddik. 
  • Bland deretter alt sammen, og la det st i ca 15 min. Ha og i litt hakka bladpersille. 
  • Smak til med sitron, og bland inn meir cremefraich og majones om du syns det blir for trrt. 
  • Dryss hakka persille p toppen fr servering. 

 

Litt av tapasrettane alle hadde med seg! Mykje god mat!

#tapas #matglede #godtno #matprat #studentmat #billigmat 

INSTAGRAM - @ida.rossland