Ida Røssland

Ein gledens dag!!

 • Skrevet 30.05.2014 klokka 22:21
 • Kategori: Kvardag

Herregud for ein fantastisk dag! Bacheloren er levert inn og vi har vore på visning i den nye leiligheten vi får på Hånes! Wow, den var like stor som eg håpa på. Heile tre soverom, stor stove med kjøkken og svær terrasse. EG HAR TERRASSE!! :D Kva meir kan ein be på når ein bur på sørlandet? Einaste som er litt kjipt er at kjøkkenet og badet er veldig utdatert.. Men, kva kan ein forventa når ein skal betala eit par tusen i leiga..:) 


Vi har og vore på Herlig Land å feira ferien og leiligheten. Sola steikte enda meir i dag enn i går. Idag var det virkelig trykkande sydenvarme. Glede meg allerede til ein deilig dag i sola i morgon. Og det beste av alt? Det er bare fredag idag!Pakketips til ferien!

 • Skrevet 30.05.2014 klokka 15:57
 • Kategori: Reiser

No er det ikkje lenge før det er ferietid! Neste helg reiser eg på ferietur, men eg har ingen anelse på kor vi skal..Gøy! :D Eg har i allefall laga ei lita huskeliste på det som er viktig å tenke på når ein skal pakke til ferien, og då varmare strøk. :)

♥ Ting du må ha med: Passet, bankkort, reisepapir og litt cash

♥ Husk å sjekk at passet ikkje er gått ut på dato. Ved avreisedato må det og være minst 6 månadar til det går ut på dato. 

♥ Lader. Husk lader til alt. Kamera, mobil osv. Det mest kjedelige i heile verden er at kameraet går tom for batteri, også har du glømt lader. 


♥ Snacks og drikke. Eg trenger i allefall alltid nåke meir enn maten vi får på flyet. Den er ofte tørr og kjedelig. Litt nøtter, frukt, sjokolade og vatn er deilig å ha tilgjengelig i veska. 

♥ Skjerf. Eg har alltid eit skjerf med meg på flyet, uansett om eg skal til Tyrkia eller til Bodø. Dette er pga airconditionen som dei alltid skal ha på fullt.. Aircondition og meg = forkjøla, og eg nekter å starte nåken reiser med sjukdom! 

♥ Ekstra skift. Ha alltid eit ekstra skift i handbagasjen, evt lettare kler som du kan kle deg i når du kjem fram. Det å sitte i varm bukse og genser på vei til hotellet er døden. Derfor har eg alltid med meg ein skjorts eller eit skjørt som eg bytter til på flyplassen når eg landar. Dessuten kan kofferten bli vekke på veien, og då er det greit å ha bikini og skjorts klar uansett. 

♥ Ha verdisakene i handbagasjen. Det kan skje at bagansjen blir vekke eller blir stjelt, og då er det greit at ikkje kameraet til fleire tusen ligg i den. Kjipt med alle feriebildene som blir borte. 

♥ Øyreproppar. Øyreproppar er gull verdt på flytur. Det stenger skrikande ungar og flybråk ute, og gir meg rolig og god musikk til å sove på.

♥ Tenk i gjennom kva du treng. Du treng ikkje fem skjortsar til ein sjudagars ferie.

♥ Ta alltid med fleire bikiniar! Det verste eg veit er når eg får stygt og tydelig bikiniskille. Dessutan kan det fort bli krise om den eine blir ødelagt.

♥ Ta med mask tre par sko: Converce, ballerina og sandalar. 

♥ Pakk klær som kan miksast, då treng du færre klesplagg. Du treng ikkje ein ny kjole for kvar dag, og tenk heller basisplagg som kan brukast til alt. 

♥ Ha litt ekstra plass på vei ned. Eg likar i allefall å ha muligheten til å kjøpe nåke når eg er på tur, og det verste eg veit er å betale overlast. Vegard er heller ikkje så fan av at eg bruker han koffert fordi eg har handla for masse..

 

♥ Solkrem! Alltid husk solkrem. Sola er mykje sterkare enn kva vi er vane med her i Norge. Eg har i alle fall så lys hud at eg ikkje kjem unna å bli solbrent uansett. Eg har med meg alt i frå faktor 10 til 30. Anbefaler og å kjøpa solkrem før du reiserHeldigvis er eg ikkje blitt voksen endo, så mamma kjøper den fortsatt til meg ;)

♥ Ta shampoo og balsam over i små reiseflasker. Du får brukt favoritten din, pluss det tar mindre plass. Flasker får du kjøpt på HM.

♥ Førstehjelp. Om du ikkje reiser med ein sjukepleier (dei har alltid allt slik med seg), så må du nok pakke litt sjølv. Paracet, idoform, plaster, eksemsalve osv. :)

♥ Handkle. Du kan alltids kjøpe hånskle der du skal, men eg synes det er best å ha med mitt eige. Det er allerede vaska fleire ganger og absorberer i det minste vatn, i forhold til dei du kjøper på stranda til 50 kr. 

 

Her er eit bilde av ein fisk Vegard fanga på Sicilia. :p

Langhelg

 • Skrevet 29.05.2014 klokka 23:59
 • Kategori: Kvardag

For ein super dag! Våkna opp rundt halv ti og starta med å vaska og rydda leiligheten fra topp til tå (nesten i alle fall). Når eg såg meg fornøyd spaserte eg ned til Bystrando og la meg på bakken der. Eg klarte å ligga i ro i to timar, noko som var meir enn nok om eg ser på kroppen min no.. Vegard spør om eg er sur eller bare kokt..#kokthummer Note to self: husk solkrem i måro!

Har og fåttfavorittguttane mine på besøk i helga! No har vi kosa oss med heimelaga pizza og film. :)

Oppskrift: Mangogodteri!

No var det på tide med ei oppskrift igjen. Eg har tenkt lenge på å laga desse, men det har liksom aldri blitt tid til. I går følte eg at eg hadde all verdens med tid, sidan vi føler oss feridg med bacheloren. Einaste som gjenstår er at mamma skal lesa korrektur :) I alle fall, her kjem oppskrifta på surt gelesnop!

Du treng: 1 moden mango  safta frå ein stor sitron  4 ss gelantinpulver  0,5 dl vatn  evt nåken dråpar med stevia (eg sløyfa dette då eg ville ha surast mulig godis)

♥ Kjør mangoen og sitronsafta til ein fin puré. eg brukte ein stavmikser. Eg sto litt ekstra lenge, sidan eg ville ha minst mulig mangokjøtt i godteriet. Deretter varma eg opp pureen med 0,5 dl vatn, og tilsette ei og ei skjei med gelantinpulver. Rør godt rundt slik at det ikkje blir klumpar av pulveret. Avkjøl blandinga før du tømmer den over i silikonformer. Det blir ei stor blanding så du må enten ha mange former, eller legge bakepapir i ei ildfastform så du kan skjere ut firkantar når den har stivna. Nyt!

Pink night

 • Skrevet 27.05.2014 klokka 18:36
 • Kategori: Reiser

Igår kveld farga sola himmelen og fjella her i ein nydelig rosafarge. Til sommaren er det jo midnattsol, det glere eg meg så til! Er så lenge sidan eg har sett det no, at eg trur ikkje eg huskar det. Håper eg får nåken bra bilder då :)


Veke 22

 • Skrevet 27.05.2014 klokka 12:55
 • Kategori: Vekeplan

Har endelig fått laga meg eit treningsprogram, så får håpa eg klarer å holda meg til deg no! Ellers går dagane til bacehelor og markedskommunikasjon.. Bacheloren er vi egentlig ferdige med, men det er alltid så mykje etterarbeid og pirk som må fiksast på. I tilegg må vi bestilla tilme hos Allkopi til innperming av oppgåva. 8 eksemplar, det kan bli dyrt.. Det skal bli deilig å få ferie i neste veke :)

 

Siden sist

 • Skrevet 26.05.2014 klokka 08:05
 • Kategori: Reiser

I helga har det vore nydelig vær, noko det forsåvidt fortsatt er.:)  På lørdag var vi i byn og åt og i går var vi på luftfartsmuseumet! Vegard blei så gira og glad når han innsåg at eg ville på fly-museum! Det er ikkje lenge før vi reiser på sør no. Neste gang eg kjem til Bodø er det total midnattsol, det blir spennande! :D
Keiservarden- Bodø

 • Skrevet 25.05.2014 klokka 17:24
 • Kategori: Reiser

Vi har vore på endo ein tur her i Bodø! Turen gjekk til sikkert den mest besøkte toppen i byen, nemmelig Keiservarden. Vi møtte så utrulig mykje folk at det var skummelt.:p Det var ein veldig rolig og slapp tur som gjekk på ein grusvei 4 km rundt "fjellet" til ein kom til toppen. Det som var kjekt var utsikten øve byen når vi kom på toppen. :) Kjekt å få sett litt av byen når eg først er her:)
Expencive cravings

 • Skrevet 24.05.2014 klokka 11:36
 • Kategori: Innkjøp

Så fint ting, så lite gøy å bruka penga på.. Nåke av det blir nok mitt ein dag, men ikkje alt :)Michael Kors pc-bag
 / Mulberry Lill Oak small / Mulberry Oak Ipad-case / Mulberry Cosmetic purse / Louis Vuitton Noé / Louis Vuitton Keepall

F-16 og Seaking

Idag har vore ein spennande, men slitsom dag. Heile flystasjonen, og meg, var på tur til eit fjell her i Bodø som heiter Skaugtuva. Motivasjonen var at det var grilling og ein overraskelse på toppen. :) Overraskelsen hadde jo dei fleste på stasjonen funne ut på forhand, så det vart vel meir ein motivasjonsfaktor når svetten rann i den første bratte bakken. Altså, til å vere eit fjell på bare 600 m, så var turen ganske så tung sidan det var rett opp i ein time, før vegen bortover starta. Været var uheldigvis ikkje heilt optimalt, så bildene blei deretter.. :/ Det var i allefall ein fin opplevelse! 


Same old, same old

 • Skrevet 20.05.2014 klokka 12:59
 • Kategori: Reiser

Dagane mine her i nord er egentlig ganske like. Eg står opp kl 09:30 når QRA´ane tar av, då rister heile kasserna, lyden er heilt intens og det er virkelig ikkje mulig å sova lenger. Så slår eg sammen sovesofaen og sette meg på Mac´en for å starte med bachelorskriving. Idag er eg endelig begynna på metodedelen, så no har vi bare tolking og anbefaling igjen. Eller, bare og bare, men vi har satt oss som mål å vere ferdig til søndag. :D No har eg laga meg pannekaker, av havregryn, egg og litt kakaopulver og venter bare på at Vegard skal komma heim så vi kan gå på trening! Mulig vi skal spela frisbeegolf idag og, hørt om det før?17. mai helg!

 • Skrevet 19.05.2014 klokka 16:27
 • Kategori: Reiser

Fekk melding om at det var dårlig med oppdatering her i det siste, og det skyldes jo bare to ting; bachelor og 17.mai helg! På 16.mai var vi på beercall i baren her på leir, der eg fekk spinna eit lykkehjul som fortalte kor mykje eg skulle betala for kvar halvliter eg kjøpte den runden. Heldig som eg er landa hjulet på 10 kr kvar gang, og ingenting er jo kjekkare enn det. 

Her er litt bilder fra helga som gjekk, og feiring i Bodø. 17.mai var vi innvitert på brunch hos nåken kollegaer av Vegard. Alle tok med seg ein rett kvar og vi kosa oss med god mat og drikke heilt til vi for ned i byen for å sjå på borgertoget. Til min store overraskelse så kjørte  PELLE POLITIBIL fremst i toget, og da gjorde dagen min for å sei da sånn!


17.mai


#17mai #champagne #party #bunad #hardangerbunad #godtselskap

Shop til you drop

 • Skrevet 16.05.2014 klokka 13:13
 • Kategori: Innkjøp

Det er vel ingen tvil om kva favorittfargen min er.. Og no når det er så mykje fint i lyseblått i butikkane så er det bare å slå til! 

Skjorte/ Mango  -  Genser/ Cubus  -  Topp/ Cubus  -  Dongriskjorts/ HM

Bodø city

 • Skrevet 15.05.2014 klokka 15:28
 • Kategori: Reiser

Endelig er eg i Bodø igjen! Eller endelig og endelig.. Einaste grunnen til at eg faktisk vil vera her er fordi Vegard må jobba. :) Eg er her på ubestemt tid, nåke som betyr at eg ikkje har bestillt billett heim igjen enda!:D Ellers så blei kofferten min ødelagt på veien opp, så eg skal heldigvis gå på senteret og få meg ny! Elskar den type kundebehandling!  

Dagen idag starta med eit brak, eller fleire brak. Eg bur jo inne på leir når eg er her og kl 09:00 raste det fem F16 rett over kasserna eg bur i. Vegard hadde advart meg på lyden, men at det skulle være så gale hadde eg ikkje trudd! Og siden det er slik kvar dag, med jagerfly som lettar kvar time så er eg vel meir forberedt i morgon. :) Sjølv om eg er innesperra på leir så kjeme eg nok til å ha det ganske greit her, og får nok gjort mykje skulearbeid! I heile dag har eg jobba med å reinskrive dybdeinterjua vi hadde på Fædrelandsvennen på tirsdag, og skal snart ta fatt på ei eksamensoppgave.

Hardt liv som student!

Eg bur i ei sånn...:

Men no ventar eg Vegard inn dørene om få minutt, då er det tid for middag og trening! :)

Cake in a cup!

Eg har lenge hatt lyst å prøva denne mindre usunne kaka, og når eg fann den på helsekosten for ikkje så lenge sidan var det ikkje eit spørsmål! Den var og utrulig enkel å kjapp og laga i tillegg til at den faktisk smaka godt, bare pluss pluss altså! :) Det blei faktisk litt for mykje med ein heil pose, så neste gang trur eg eg skal dele den i to :)

Veit det ser grisete ut, men nam så godt!Et steg nærmare!

 • Skrevet 13.05.2014 klokka 23:10
 • Kategori: Kvardag

I dag har eg og Karoline vært hos Fævennen, og i forbindelse med bacheloren har vi gjennomført dybdeintervju med key account managerene der. Det var jo både lærerikt og spennande å hørra at alle har forskjellige syn og svar på ting. Ein anna ting som er herlig er at vi er eit steg nærare til innlevering!! I måro reiser eg jo til Bodø på ubestemt tid, så no må eg pakka.. Litt kjipt at kofferten allerede er full med bunad og dress :p  Jaja, får håpa det er verdt det! 

To fornøyde og slitne jenter etter ein lang dag med intervju!

Redaksjonen. Mandagskos

 • Skrevet 12.05.2014 klokka 22:31
 • Kategori: Kvardag

Lang dag idag. Starta med at Vegard sku opp kl 05:30 for å rekka flyet sitt til Bodø, så då eg sovna igjen så forsov eg meg og våkna når eg skulle vore på skulen...God start på dagen! No har eg akkuratt komt meg heim fra jobb og skal eta restemiddag i fra helgo og sjå på den nye serien min, The Following. Fy søren den er spennande, men skal prøva å bare sjå ein episode..*ønsketenking* God natt!:-)

Look up!

 • Skrevet 12.05.2014 klokka 17:30
 • Kategori: Kvardag

 

Såg nett denne filmen, og synes den beskrive dagens samunn veldig bra. Er faktisk til å bli flau av kor avhengig vi er av telefonen og sosiale medier generellt. Ein utrulig dårlig uvane. Prøv sjølv å vær oppmerksom på det neste gang du snakkar med ein person, og ikkje sitt på telefonen samtidig. Eller motsatt, tenk over kor liten du føler deg om du snakkar til ein person som ikkje følger med på kva du seier, men som bare scroller ned på facebooken eller nettaviser. Ver oppmerksom på få med deg kva som skjer rundt deg, og gi personar full oppmerksomhet når du blir snakka til. Det er så lite som skal til!

 

Spontantur!

 • Skrevet 12.05.2014 klokka 12:01
 • Kategori: Reiser

På lørdag gjekk det fort føre seg altså. Når klokka var 15:30 fant vi ut at vi skulle ta ein tur til Danmark! Vi bestillte billettar med Superspeed, for latterlige 330 kr for 3 personar tur/retur :p Vi fekk ein liten time i Hirtshals, og på den tida rakk vi akkuratt å gå på bar. Gutane var altså fornøyde med besøket i Danmark..Utrulig deilig å ha mulighet til å ta ein sånn tur når ein bur så nært  :) Neste gang får vi ta ei helg i Ålborg! :)

Endelig!

 • Skrevet 09.05.2014 klokka 14:03
 • Kategori: Kvardag

Hurra! Eg kan endelig bevega meg ut av den eksamensbobla eg har budd i denne veka, og begynna å leva eit liv igjen. Eg har sete på skulen i fra kl 7 til 22 fleire dagar, og det seier seg sjølv at ein blir lei. Fekk sikra meg ein god karakter i munnlig internasjonal markedsføring, der vi skulle representera eit styre som skulle diskutere forskjelige cases som vi fikk utlevert. Var ekstremt mykje å setta seg inn i, men det var så verdt det når eg til slutt fekk B ! Men, eg har ingen tid å mista. I kveld kjeme Vegard og på onsdag reiser eg til Bodø, så no må eg sette jernet på bacheloren før avreise. Vi skal nemlig ha intervju med oppdragsgiveren vår på tirsdag, og eg må skrive ned spørsmåla. Adjos!

Har vel vore litt mykje på skulen, og på samme grupperom, når eg har fått eigen lapp utpå :p Tar hinten, så no kan nåken andre få overta!
Ida

Ida, 25 år, gift med Vegard. Deler små ting fra kvardagen min, mat, reiser, DIY og interiør. :)


KONTAKT
ida_r92@hotmail.com
INSTAGRAM - @ida.rossland

Search

Bloggdesign

hits