Ida Røssland

DIY: Fresh opp uteplassen for ein billig penge!

 • Skrevet 30.06.2016 klokka 10:00
 • Kategori: DIY- Ferdig

Endelig har eg fått gjort nåke med den kjedelige uteplassen vår. Pynteputene fra i fjor var så falma av sola at dei måtte eg bare kaste. Uteområdet mangla ein heilhet, og føltes egentlig veldig blass og kjedelig ut. Uten å legge for mykje pengar og energi i det, så fant eg ut at eg måtte prøve å freshe det litt opp der ute før det var brukandes for sommaren.

Bare sjå kor kjipt det var:

SAMSUNG CSC

Med eit strøk svart maling, og noken nye freshe putetrekk blei resultatet ein heil del bedre enn det var fra før:  

SAMSUNG CSC

Bordet er malt med interiørmaling som er belaga på utendørs bruk. Eg brukte ei rulle, og malte der eg kom til. Det var ikkje så lett å komme til i midten av pallen, så om ein ser godt etter så er det ein del "helligdager" der.

Putene er sydd i stoff frå Stoff og Stil. Eg har brukt DENNE oppskrifta på putetrekk.. På putetrekket til høgre så fekk eg brukt opp siste rest av palmestoffet, slik at det ikkje blei nåke til overs :) 

No elskar eg den nye uteplassen vår! Akkurat grei nok no før vi reiser av gårde. Vi får heller investere i litt nye møblar når vi kjem heim igjen frå USA. :)

SAMSUNG CSC

Alt er klappa og klart for Palmesus no til helga! :D

SAMSUNG CSC

#møbel #diy #interiør #hage #sommer #møbler #sydet #putetrekk #pallebord #paller #palmesus

Buketten og ringane

 • Skrevet 29.06.2016 klokka 12:00
 • Kategori: Bryllup <3

Her kjem nåken bilder av buketten og ringane våre fra bryllupet :) Buketten er laga av finaste Julia Klausen, du finn ho HER på Instagram. Ho er så flink, og tar gjerne i mot andre oppdrag om ho har tid :)  Eg hadde peoner, eucalyptus, brudeslør og to forskjellige rosetypar i min. Veldig elegant, men tilfeldig og rufsen, slik eg ville ha den :)

Fleire bilder ang bryllupet kjem seinare :)

#bryllup #bukett #ring #brud #brudgom #gift #wedding

Pakkeliste for eit år

Mitt store I-landsproblem om dagen er kva og korleis eg skal klare å pakke for eit heilt år. Eg vil jo helst ha tilgang på alt eg har her heime, men det vil jo ikkje være mulig. Det skal gjerne bli litt heimekoselig "over there", så derfor har eg valgt å ta med litt interiør og diverse. Av hobbyting har eg ikkje pakka nåke endo.. Dette fordi det var så vanskelig å velge kva eg skulle ta med. Mulig eg tar med nåken tusjar, heklenåler og strikkepinnar, men dette har eg ikkje bestemt meg for enda.

Her er i alle fall ei foreløbig liste. Så får eg ta pappa sin metode når eg er ferdig, å ta vekk halvparten fra kofferten... Bah, skal jo ha plass til å ta med meg ein del heim og reknar eg med ;)

Eg har garantert skreve opp for masse på desse listene, så godt mulig eg kastar vekk nåke, og legg kanskje til nåke anna.. Heldigvis har vi god plass på vei bort. 2 store kofferta kvar, pluss to svære zarges kasser, så vi får med oss alt vi vil :)

Er det nåken som har pakka ned livet sitt for eit heilt år før? Som kanskje har nåken tips å komme med? 

 

#flytte #usa #moving #pakke #shopping #liste 

 

Oppsummering Mai:

 • Skrevet 28.06.2016 klokka 11:24
 • Kategori: Sist måned

Mai:

2.05: Eg delte at vi skulle reise til USA i eit heilt år! Les meir om det HER. No er det bare tre veker til vi står klare til å reise! Iih! Eg har begynne å pakka då, men ka i alle dagar pakkar ein med seg for eit år??

11.05: Koselig tur i nabolaget, der vi fann ei perle av ei strand! No hadde sola og sommaren og begynt å komme for fullt til sørlandet.

12.05: Eg hadde eksamen i praktisk økonomi (som vi forsåvidt ikkje snakka om....), og eg reiste heim til Kvinnherad. Sushi på kvelden blei ein god trøst!

13.05: Surpriseparty for Anita, mamma si gode venninne og mi "bonusmor". Fantastisk gøy kveld med voksne og oss ungar ;)

14.05: Tok eg turen på cowboyparty i Rosendal. Fantastisk stemning med gode folk som eg ser så sjelden! Ja, og det er vel ikkje noko cowboyparty utan ein fjording? :p


15.05: Pappa har endelig kjøpt seg båt! Så vi hadde første turen med den, på ein heilt fantastisk nydelig dag! Kaffiselskap i Naustviko med familien blei det og :) Fleire bilder HER.

16.05: Eg tok båten til Bergen for å møte Vegard. Han hadde vært der heile helga på besøk hos Morten, bror sin. Vi tok ein tur på vorspill hos ein kompis av Simen, søskenbarnet mitt. Før det bar ut på byn kor vi spratt champisen når klokka passerte midnatt!

17.05: Eg hadde store planar om å stå opp til champagnefrokost kl 07:30, men sov godt gjennom alle alarmane til eg våkna klokka 10.. Då spratt eg inn i bunaden og tok ein taxi ned til ei veninne av Ruth Elisabeth og starta feiringa av nasjonaldagen der. Etter kvart gjekk vi til byen og Trond og Vegard kom for å ta ein matbit med meg og Marte :)

20-22.05: Vel, VI GIFTA OSS lørdag 21.05. :p Litt kjapt og gale, siden vi reiser til USA snart. Dagen og kvelden blei feira med foreldre, søsken og forlovera til seint på natt. For ein fantastisk fin dag! :) Eg gler meg allerede til vi skal gjere det "for real" om nokre år!

26-28.05: Åpning av butikken til Kristin heime. Les meir om det HER.

30.05: Eg klypte meg kort! Wææ, eg har fått så mykje skryt at eg velge å være fornøyd med det :) Det veks jo ut igjen. Dessuten har det vært heilt fantastisk å ha litt kortare hår no i denne varmen som har vært dei siste vekene. Sjekk resultatet HER

I heile mai har vi og hatt mange koselige sammenkomstar på terrassen vår med naboar. Grilling, speling og gode samtalar er gull verdt <3

 

New hair

 • Skrevet 28.06.2016 klokka 11:02
 • Kategori: Kvardag

Wææ, eg har klipt av det lange håret mitt! Eg hadde egentlig tenkt på det lenge, men ville absolutt ha langt hår til bryllupet så eg tok bare 5 cm i første omgang. Etter bryllupet fant eg ut at eg ville bli kort, og eg bare hoppa i det. Ein kjapp drop in time hos Karma Frisør, og eg har "nesten ikkje hår igjen". Det er så fantastisk deilig!

Einaste som er er at eg må "style" det litt meir enn med langt hår. Her må eg planlegge, slik at eg får tid til å stritte det.. Men det er så verdt det, med tanke på kor lett og luftig det er, og kjem til å bli i Usa med kort hår!

Her er eit før og etter bilde. Før bildet er faktisk tatt for 6 mnd siden, så det var jo vokst endo lenger enn det og!

Forsinkelse...

 • Skrevet 14.06.2016 klokka 13:37
 • Kategori: Kvardag

To bilder frå idag tidlig når eg var med friskt mot og klar for å reise heim med både fly og båt. Eg hadde til og med ein buffer på 3,5 timar på Flesland for å rekka båten. Flyet mitt til Flesland skulle egentlig gått kl 12:20, men eg er fortsatt på Kjevik...

Så no sitte eg her å venter på at flyet skal komma fra Bergen, og at vi skal få lov til å fly til Bergen igjen. Akkuratt no informerte dei om at flyet som kjeme ned har tatt av i fra Bergen, så no ser det lyst ut for båtturen min heim! :)

Baneheia

 • Skrevet 13.06.2016 klokka 23:24
 • Kategori: Kvardag

Bare sjå kor fint det er i Baneheia om ettermiddagen! Det var så koselig å komme opp til 3.Stampe (vatn) og sjå alt livet det var der. På alle strendene, flytebryggene og berga låg det folk å nøyt ettermiddagssola til det fulle. Eg og Vegard bada ikkje, men det var ikkje så galen temperatur i det oppvarma vatnet. Linda, Eirik og Helge var nok litt tøffare enn oss, og hoppa uti fleire ganger.

Etter badinga stakk vi ein liten spontantur ned på Fiskebrygga for å ete på Amigos, men det var ikkje akkurat nåken opptur.. Hadde samme opplevelsen som eg hadde sist eg var der, dessverre. Tam mat, uoppmerksomt personale, lang ventetid og dyr brus (50kr for 0,33)... Så eg trur nok ikkje vi går der igjen med det første.. Godt selskap hadde vi i alle fall då! :)

Vi har gifta oss vi!

 • Skrevet 13.06.2016 klokka 12:27
 • Kategori: Bryllup <3

21.05.2016 gifta vi oss stille og rolig i kapellet på Kjevik. Etter drøye to månadar som forlova, så var det jo egentlig litt kjapt kan ein sei. Årsaken til at vi "måtte" gjer det kjapt og gale no er pga vi reiser til USA med jobben hans, og alle fordelane det vil medføre å være gift. Ikkje det at det ikkje er han eg skulle gifte meg med uansett, for det er det jo! Vi har jo akkurat hatt 8 års dag og er fortsatt lykkelige. Tenk å få være gift med sin aller beste venn då<3  Eg gler meg allerede til det "skikkelige"  og litt større bryllupet vi skal ha med resten av familien og venner om nåken år. Yuhuu, eg får til og med gifta meg med Vegard fleire enn ein gang! :DI går var vi på Hamresanden og fekk foreviga rundt 700 bilder. Vi er så heldige som har snille Marthe som ville hjelpe oss med det!<3  Det kjem fleire bilder, men no skal eg nyte siste soldag før eg reiser heim til Vestlandet ei lita veke :)

#nygift #gift #forsvaret #luftforsvaret #verdtåforsvare #ebay #norge #nygift 

Oppskrift: Lime og kokkos-is!

I fjor var eg så lur å kjøpte meg isformer på ikea, så det kan vel være ein ide å ta dei i bruk no. Vegard elskar kokos, så eg tenkte eg skulle prøve å lage heimelaga kokosis. Dei blei nesten suksessfulle, men om ein ser svært nært på bildet så kan ein sjå at kokosmjelka har skilt seg. Så neste gang vil eg nok velge å ikkje bruke den tjukke delen av kokosen, og kun den tynne. Her kjem i alle fall oppskrifta:

SAMSUNG CSC

Du treng:

 • 1 dl vatn
 • 2 ss kokosmasse
 • 4 ss sukker (her kan du ha i meir, eller mindre, om du ønsker det)
 • 2 stk lime, revet skall + 0,5 dl presset saft
 • 4 dl kokosmelk

SAMSUNG CSC

Slik gjer du:

Kok opp vatn, kokosmasse og sukker til sukkeret smeltar. Avkjøl. Tilsett revet limeskall og pressa limejuice, og bland inn kokosmelka. Hell i ispinneformer og frys i eit par timar til isen er stivna.

SAMSUNG CSC

#is #hjemmelaget #heimelaga #kokos #lime #oppskrift #sommer #hjemmelagetis 

Oppskrift: Pizza bakt på pizzastein

Her kjem nåken gode tips til pizza bakt på pizzastein. Alternativt om du ikkje har pizzastein kan du faktisk bruke ei langpanne på samme måten. Ved å forvarme den osv. Ein kan jo til og med lage pizza på grillen på denne måten, mulig vi må gjere det i sommar? Om eg får Vegard med på det då ;)

SAMSUNG CSC

Start med å sette pizzsteinenen inn i ovnen og sett ovnen på 250 grader. Dryss eit lett lag med maismjøl på steinen, slik at deigen ikkje skal feste seg. Steinen skal takast utav ovnen når du har kjevla deigen ut, og den er klart til etterheving på steinen. 

Deig:

 • 75 gram fersk gjær (1,5 pk)
 • 2,5 dl lunka vatn
 • 3 ss god olivenolje
 • 1,5 ts salt
 • 0,5 ts sukker
 • 2 ts oregano og timian
 • 50 gram solsikkekjerner
 • 40 gram linfrø
 • 100 gram fullkornsmjøl av spelt
 • 200 gram speltmjøl. + litt til utbaking.

 

Slik gjer du:

 • Smuldre gjæren og rør den ut i det lunka vatnet. Tilsett deretter resten av veska, olje og kryder. Tilsett solsikkekjerner, lin og der grove mjølet og bland godt. Sikt deretter resten av mjølet inn i deigen, og elt det heile godt sammen. Deigen skal ikkje være fast, men heller ikkje veldig kleblig. 
 • La deigen stå til heving til dobbel størrelse, ca 30 min på ein lun stad.

Mens deigen hevar på ein lun stad er det det tid for å lage sausen:

Saus:

 • 1 boks hakka tomater
 • 2 ts krydderblanding av oregano og timian.
 • 2 ts hakka kvitløk
 • 2 ss hakka frisk basilikum

Bland alle ingrediensene utenom basilikumen med ein stavmikser, slik at klumpane av tomater forsvinn. Ha blandinga deretter i ein liten kjele og la den småkoke til den tjuknar litt. Ha i frisk basilikum.  Avkjøl før bruk. 

Fyll:

 • 2 pakkar mozzarellaost
 • 4 ss hakka soltørka tomater i lake
 • Spekeskinke i ønska mengde
 • Vårløk
 • Ruccola til topping etter at pizzaen er steikt. 

SAMSUNG CSC

Slik gjer du vidare:

 • Kjevle deretter ut til ein fin pizza og la den etterheve i 20 minutt på den varme steinplata. Ps, ikkje kjevle deigen ut direkte på steinplata, men gjerd et på kjøkkendisken din. Dette fordi at deigen ikkje skal feste seg fast til steinen. (Learning by doing...) 
 • Etter at deigen har forsteikt litt på steinplata skal du smøre eit tynt lag med saus på bunnen. Legg deretter resten av fyllet på pizzaen.  Steik pizzaen på 225 grader i ca 25 minutt. 
 • Enjoy!

SAMSUNG CSC

#pizza #oppskrift #pizzastein #baking #hjemmelaget #heimelaga #middag #godmat #godtno

Oppskrift: Frisk spinat- og eplesmoothie

På slike varme dagar som det er fortida er det ikkje akkurat noko anna som fristar enn ein frisk smoothie i solveggen. Det er jo heller ikkje noko som er gale med at den er frisk og sunn i tillegg, eller ka? :) Eg har laga smoothiar i mange forskjelliga variantar, og det er egentlig kun fantastien som setter ein stopper for kva du kan ha i den. Test deg fram! Her kjem i alle fall oppskrifta på denne med spinat og eple i:

SAMSUNG CSC

Du treng:

 • 3 håndfull spinatblad
 • 1 grønt eple
 • Saft fra ei halv sitron
 • 1dl eplejus
 • 3 ss yoghurt eller kesam

 

Bland alle ingrediensane godt sammen i ein blender eller med stavmikser.  Det blir ca 5 dl ferdig smoothie. 

Konsistensen blir som finraspa eple. Smoothien blir altså ikkje heilt fløyelsmjuk, men med litt mat i. 

SAMSUNG CSC

Eit lite tips er å legge ei skive med sitron eller appelsin som lokk. På denne måten slepp ein at insekt kan komme nedi.

SAMSUNG CSC

Oppskrifta fant eg på godt.no.

SAMSUNG CSC
 

#smoothie #spinat #godtno #matprat #jus #juice #sunnmat #sunnhet #oppskrift #frokost

Oppskrift: Nydelig glutenfri foccacia

På forrige var vi som sagt på bakgårdsparty på butikken til Kristin, og i den forbindelse fekk eg i oppdrag å bake ein glutenfri foccacia. Eg har gjort det ein gang før, men den var ikkje heilt vellykka synst eg. Denne der i mot, den skal eg definitivt lage fleire ganger. Den var både saftig og god på smak, virkelig ein suksess! :)

Nam! Den blei heldigvis godt tatt i mot av alle :)

Du treng:

 • 290 gram glutenfritt mjøl
 • 3 dl lunka vatn
 • 1 pose tørrgjær
 • 1 ts sukker
 • 2 ss olivenolje
 • Rosmarin, oliven, fetaost, soltørka tomater, olje og salt til topping. 

 

Slik gjer du:

 • Bland saman det tørre.
 • Tilsett vatnet, det er viktig at det holder ca 37 grader.
 • Bland godt i kjøkkenmaskin.
 • La deigen heve i 30 minutt under plast. Eg hadde skrudd ovnen på 50 grader før eg starta å bake, og skrudde ovnen av før eg satte inn deigen for heving. Lunt og godt :) 
 • Kle ei lita langpanne (24x30 cm) med bakepapir og smør det med olje. Hell deigen oppi og trykk de litt utover. Deigen vil ikkje dekke heile panna, men det gjer ikkje noko.
 • Lag "fingerhull" i deigen og hell over litt olivenolje og valgfri topping.
 • Steik ved 220 grader i 20-30 minutt.
Her har eg trykt deigen litt utover langpanna. Ein kan sjå at den ikkje dekker heile panna.

Oppskrifta fant eg hos DetLilleHuset.blogspot.no
 

#oppskrift #glutenfritt #glutenfri #matformagen #lavformap #smartmat

Sydentendenser på Bystranda!

 • Skrevet 06.06.2016 klokka 22:15
 • Kategori: Kvardag

Åhh, for ein strålande dag! Eg hadde vekkerklokka på halv 9 idag og gjorde meg klar til ein deilig dag på stranda med Therese, ei eg studerte med. Vi var klare Bystranda med frokost og soling. Plutselig får eg ein melding fra Linn der det står : "E da du så ligga bak oss?". Og dermed blei to til fem, og vi kunne nyte sola til klokka blei 15 :)

Når dei andre gjekk på jobb tok eg og Linn turen til byn. Eg har endelig fått bestilt nye kofferta til vi reiser, og gleder meg sånn til dei kjem! Er det mulig å glede seg over koffertkjøp? :-p *wii*

No er eg så solbrent og full av soleksem at eg ikkje trur eg skal bevege meg ut i sola dei neste dagane.. Huff, eg angre på at eg ikkje har fått bestilt med ein pakke med betakaroten. Det er no notert på "to do list" for denne veka!

Håpe dåke har hatt ein nydelig dag i sola :)

Sommer!

 • Skrevet 03.06.2016 klokka 15:27
 • Kategori: Kvardag

Igår skulle eg vær supersprek å jogga til Kjevik og vær der når Vegard skulle kjøra heim fra jobb. Etter eg hadde jogga i 10-15 min så finne eg ut at Vegard hadde glømt meg, og var kjørt heim. Baah.. Så då var eg ikkje lenger så supermotivert for å jogg heile veien til Kjevik, så eg jogga halvvegs, til Hamresanden! Så kom Vegard å henta meg og vi kjøpte is før det bar på grilling hos Helge :)

Grillings med Helge, Linda, Eirik, Linn, Anette, Vegard og meg :) Sola steikte virkelig på terrassen, så vi rant vekk. Til slutt fant vi ut at vi skulle spele eit slag kubb! Vi jentene vant første spelet ;)

Ein nydelig sommardag med andre ord! No ligg eg ute å ventar på at Vegard skal komma heim på vi kan kjøra ned på Hamresanden for litt bading og soling med Linn og Anette :)

Siste dag

 • Skrevet 01.06.2016 klokka 11:28
 • Kategori: Kvardag

Tirsdag var ein nydelig dag! Det var steik sol fra eg sto opp til kvelden meldte sin ankomst. Dagen fylte eg ikkje med stort; soling, grilling, grasklypping, is og kos med mamma! :)

Her er blomsterkassen eg laga til mamma i fjor på denne tida. Oppskrift på den finn du under kategori "DIY: bygg" :)

No er eg, Linn og Anette på vei ned Setesdalen mot Kristiansand igjen. Været heime var virkelig ikkje noko å skryte av idag, så vi kjørte like gjerne tidlig av gårde for å få sola i Kristiansand :)

Eit nydelig bilde som viser kor fin solnedgang vi har heime hos mamma! <3

Ida

Ida, 25 år, gift med Vegard. Deler små ting fra kvardagen min, mat, reiser, DIY og interiør. :)


KONTAKT
ida_r92@hotmail.com
INSTAGRAM - @ida.rossland

Search

Bloggdesign

hits