Ida Røssland

Bursdagsfeiring nr 2!

SAMSUNG CSC

For ei helg! På lørdag var det duka for bursdagsfeiring nr 2 for min del. Viktig å feire det som kan feirast ;) Vi hadde invitert alle til feiring og god stemning. Det blei servert pølser i brød og lomper, som det seg hør og bør i ein vanlig barnebursdag. :) Vi hadde og kjøpt inn ei skikkelig amerikansk bursdagskake som ein nesten får sukkersjokk av å bare sjå på, men den var faktisk veldig god og. Ikkje minst har eg fått så masse fint og, men det får eg ta i eit anna innlegg :)

SAMSUNG CSC

Ikkje heilt skikkelige wienerpølser eller sprøsteikt løk, men det nærmaste vi fant. Pølse i brød var virkelig ein hit, og eg trur faktisk alt var vekke før vi tok taxi på byen. Kan virkelig anbefalast til ein gjeng med sultne gutar, uansett alder!SAMSUNG CSC

Sjekk all den frostingen! Og under den skjulte det seg ei nydelig mørk sjokoladekake som gjorde at heile kaka ikkje blei så søt :)

SAMSUNG CSC

"Whale, whale, whale, what do we hav here?"  Ååhh, så mykje gøy vi hadde det med desse skilta! 

SAMSUNG CSC

"Party 4 two"  

SAMSUNG CSC

Piñata måtte vi og ha! Etter å ha blitt snurra rundt nok ganger til at eg blei svimmel, så sku eg forsøka å fokusera på å ikkje treffa Daniel.. Enda godt eg ikkje traff han, for pinnen er hard!

Guttaboys i ein heftig omgang av eit spel. Ane ikkje kva det heiter, men gøy var det!

SAMSUNG CSC

Tusen takk for enda ein super feiring! For ein gjeng, dåke er alle gode <3 Neste år blir det vel feiring på Brekstad ;)

#bursdag #party #iviusa #florida #usa 

High School Football

Åh, denne lørdagen har gått fort! Eller, klokka er ikkje meior enn 17, men om ein liten time ventar vi besøk. Vi skal feire bursdagen min med rosa ballongar, pølse i brød, kake, muffins, mohjito og pinjata! Dette blir så gøy! Men det var ikkje dette eg skulle vise dåke idag, det var nemlig nåken bilder fra tirsdagen!

SAMSUNG CSC

På torsdag var eg og Linda å fjonga oss på neglestudio rett borti veien her vi bur. Tvers over veien ligg det ein High School. Det er ikkje før dei siste vekene det har begynt å være litt liv rundt denne skulen både på dagtid og kveldstid. På torsdag var det ekstremt mange bilar der, og mykje leven rundt fotballbanen, så vi tok turen bort for å sjekke kva det var som skjedde. Dama i billettluka kunne informere oss om at det var 9.klassen som spelte fotballkamp, men at det begynte ein ny kamp rundt kl 18:00, der ein eldre klasse skulle spele. Vi bestemte oss derfor for å komme tilbake til neste kamp for å få sett ein heil kamp.

SAMSUNG CSC

Eg troppa klar opp til kamp rundt 18:15, og då trur eg kampen nett var starta. Det var ekstremt mange folk på tribunen, som tyder på at dette er ein stor sport sjølv på aldersbestemt nivå. Ja, eg måtte til og med betale nokre dollar for å komme inn :) 

SAMSUNG CSC

Eg kan ikkje sei vi forsto så masse utav spelet.. Dei flytta seg nåken strekar til høgre, og deretter nåken strekar til venstre. Det var vel meir eller mindre det som skjedde gjennom heile kampen og.. For utenom to 6 poengara, som vi forsto dei fekk når dei sprang øve enden av banen. Eller tar vi heilt feil..?

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Cheerleadersane var vel dei som jobba mest i løpet av dei tre timane. Dei hoppa, spretta og sang sine tapre sangar til dei grøne og kvite på banen. Sjølv om det dessverre ikkje hjalp så mykje. Det var egentlig meir fasinerande å sitte å sjå på desse jentene turne, ta flikkflakk og baklengs salto...

SAMSUNG CSC

Vel, vi forsto såpass at heimelaget, altså "vårt" lag, tapte så det sang etter. Her er tavla etter nesten to periodar spelt. Eg trur det enda rundt 7-42 tilslutt. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Som sagt skjønna vi ikkje så mykje av spelet, og vi følte det tok ekstremt lang tid, som om dei "gjekk litt i sirup".. Dommaren stoppar visst og klokka kvar gang dei blåse i fløyta, så dei brukte nesten 3 timar på å spele ein 60 min kamp, om det kan sette det i perspektiv.. Vi reagerte og på at dei var så ekstremt mange innbyttara på laget. Eg ser ikkje for meg at ein gutt utpå den banen kan ha vore nåke spesielt sliten etter den kampen der ;)

SAMSUNG CSC

I alle fall interessant å ha vært på ein slik kamp då. Men neste forsøk trur eg får bli college football. Eg har høyrt stemninga er heilt enorm, og at bare det å være der er ein stor opplevelse. Så får eg heller lese meg litt opp på reglane før den tid kjem ;)

SAMSUNG CSC

Er det nåken av dåke som kan reglane i Amerikansk fotball?? :)

Bursdagsfeiring!

Sjølv om Vegard jobbar kveld her borte, så slapp eg heldigvis å sitte aleine på bursdagskvelden min! Tirsdag rundt 17 for vi, fruene og ungane, ut for ei lita feiring. Vi tok turen på ein italiensk restaurant som ligg nede ved sjøen. To av damene hadde fått denne anbefalt av nåken lokale, så vi rekna med at dette ville være ei lita perle av ein restaurant. Og så rett hadde dei! Her er vi alle samla :)

SAMSUNG CSC

Restauranten serverte alt av italiensk ein kan tenke seg, pluss mykje sjømat. Sjømat er spesielt populært her på Fort Walton, så eg prøver å ete ein del av det når eg er her nede (blir vel minimalt med det i Phoenix..). Eg bestilte penne med scampi, blåskjell og kamskjell, og til dessert  ein type lava chocolate cake. Wow, så godt det var, men å så mettande at ingen av oss klarte å ete opp middagen! Vi har faktisk ikkje ete dessert etter ein idag i usa tidligare, så vi tenkte at idag var dagen! Sjølv om ingen klarte å ete den opp heller :p

Etter middagen tok vi med oss vinglasset og gjekk ut på stranda som restauranten hadde. Og for eit område må eg bare sei! Denne restauranten blir nok forvandla til ein skikkelig strandbar når helga sig på. Her satt vi å nøyt den siste timen med dagslys før vi kjørte heimøve. 

SAMSUNG CSC

Sjekk stemningen på strandbaren! Her skal vi definitivt tilbake :)

Nydelig solnedgang. Himmelen blir alltid rosa når sola går ned her. Det er så fint, og eg blir aldri lei av å sjå på det eller ta bilder av det!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

#usa #iviusa #florida #reise #travel #fortwalton 

Eglin spouses'club

I Usa er det veldig normalt med frivillig arbeid og sammenkomstar av fruer. Siden vi skal være her i eit år så tenke vi at vi bør prøve å inkludere oss litt i lokalsamfunnet her. Igår tok vi turen opp på basen, og på fruetreff.

Vi kjørte inn på eit område som var heilt nytt. Husa som låg rundtom såg ut som leikehus, det heile var veldig amerikansk. Her er bilde av community-huset. Huset romma leikerom, kjøkken, fitnessrom, yogarom, gymsal og ein del andre rom som vi ikkje såg. Det var så nytt og fint der inne, wow!

Navnelappar er viktig i USA!

I ekte amerikansk stil blei det servert sandwich, cookie, lemonade og chips.

Områder utanfor! Dette er tilgjengelig for alle som bur rundt i dukkehusa sine. For eit basseng, tennisbane, volleyball osv. Heldige!

Her er eit av husa. Desse husa var kledd med plastikkplater, i motsetting til mur-husa som er bygd for 10-20 år sidan. Blir vel kanskje vedlikeholdfritt då(?) Flotte var dei i alle fall!

Og enda eit av meg og Linda! Føler vi har tatt nåken slike bilder no (og fleire blir det vel ;) )

No venter vi bare spent på mail og informasjon om dei forskjellige klubbane dei tilbyr. Eg signerte meg opp på fitness, lunch bunch, crafts og wine club! Tenker det kan bli gøy å møte litt andre enn kun nordmenn framøve :)

Oppskrift: Chili Con Carne

Eg har egentlig aldri likt bønner nåke godt. Det er vel nåke med laken dei ligg i og hermetikkboksen som gjer meg frysningar nedøve ryggen.. Men tidligare i sommar var eg på besøk hos Mona, og det fekk eg servert chili con carne vegetar, altså kun med mange forskjellige typar bønner i. Og det var jo overraskande godt, så det fant eg ut at eg skulle prøve meg på ein gang i framtida. No var tida tydeligvis komme, og godt blei det! Vegard kunne ikkje heilt forstå at eg sto å lagde middag med bønner i, då eg for litt øve eit år siden nesten freaka heilt ut når han hadde ein boks med bønner på nachosen... Jaja, vi vokse vel alle sammen ;)

SAMSUNG CSC

Oppskrifta fant eg på Matprat.no, men eg har gjort nåken endringar slik at den ikkje blei for sterk. Den egnar seg fortsatt til seine haustkveldar, for eg kan virkelig skrive under på at den varma godt! 

Du treng:

 • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
 • 2 ss margarin eller olje til steiking
 • 1 stk finhakka løk
 • 2 båt finhakka kvitløk
 • 1 stk finhakka grøn chili, eller raud chili
 • 1 boks hermetiske tomater
 • 1 boks raude bønner (eller chilibønner)
 • 1 stk raud paprika i betar
 • 1 båt grøn paprika i betar
 • 112 ts chilipulver
 • 12 ts malt spisskummen
 • 12 ts salt

 

SAMSUNG CSC

Slik gjer du:

 1. Ha margarin eller olje i en varm gryte. Vent til margarinen slutter å bruse, og brun kjøttdeig i to omganger sammen med løk, hvitløk og chili.
 2. Hell over hermetisk tomat og la det surre i 3-4 minutter.
 3. Bland inn bønner, paprika og krydder. La det koke et par minutter og smak til med salt.
 4. Server med kvitløksbrød og evt ris.

SAMSUNG CSC

Voila! Enkel, kjapp og billig middag på 1, 2, 3!

SAMSUNG CSC

Har du smakt Chili Con Carne før? :)
 

#middag #matprat #studentmat #oppskrift #enkelmat #godmat #billigmat #godtno

Crab Island - film!

Så var det tid for ein ny oppdatering fra helga! Kvar gang vi har kjørt til Destin (sentrum 20 min vekke) så kjører vi øve ei bru. Ved siden av denne brua, uti sjøen, har det ofte vært enormt mange båtar som ligg i ro, folk som går i sjøen, hoppeslott, musikk og god stemning. Det er jo klart dette var fristande å få teste ut! John kunne informere om at denne plassen var kalla "Crab Island". Eg trur nok ikkje plassen blir kalla det fordi det er mykje krabbe der, men pga det er grunt nok til at ein kan stå der.

På lørdag var vi gira på å teste ut denne plassen, einaste hinderet vårt var at ein må ha båt for å komme seg ut der til. Heldigvis har John båt, og han ville være med oss til Crab Island! Det kunne ikkje passe bedre. Lørdagen kom og vi kjørte til Destin, der John plukka oss opp. Då hadde han allerede satt i frå seg 4 stk midt utpå Crab Island, då det ikkje var lov med så mange ombord i båten hans. 

DCIM\100GOPRO\GOPR0069.

DCIM\100GOPRO\GOPR0068.

Då vi omsider kom oss bort til området så var det heile egentlig meir eller mindre surrealistisk. 100 vis av båtar låg heilt stilt rundt oss, folk var uti sjøen og kasta ball, dansa, spelte volleyball, drakk og koste seg. Skikkelig god stemning og idyll!

DCIM\100GOPRO\GOPR0080.

DCIM\100GOPRO\GOPR0101.

Vi var på området til det blei overskya og klokka nærma seg solnedgang. Heilt på slutten så måtte vi bare ut på hoppeslottet. Det stengte egentlig kl 17:30, men uten tilsyn så var det gratis og åpent for dei som ville. Fy kor slitsomt det var! Det ser virkelig mykje enklare ut enn kva det er.. Vi er fortsatt stive i nakke, armar, mage og rygg etter akrobatikken som gjekk føre seg der ute :p 

DCIM\100GOPRO\GOPR0127.

DCIM\100GOPRO\GOPR0184.

Eg har og forsøkt å klippe sammen ein video fra utflukten. Dette er første videoen eg lager, så håpar den er grei. Har brukt det nye GoPro4 til å filme med, så mulig det er derfor det er litt ustøtt? Anar ikkje. Snurr film! :)

 
Ka syns du? :)
 

Birthdaygirl!

 • Skrevet 23.08.2016 klokka 06:34
 • Kategori: Om meg

Yuuhuu! Endelig er det min tur til å fylle år! Fortsatt ung og sprek då, sjølv om eg må innrømme at eg er 24 og ikkje 20 år lenger..! Fordelen med å feire bursdag i utlandet er at sjølve dagen blir så utrulig mykje lenger enn om eg bare hadde vært heime. Eg har allerede hatt bursdag i Norge i 6,5 timar, og her i USA må eg fremdeles vente ein halvtime før eg kan feire skikkelig! I morgon, tirsdag, skal eg og fruene ut å ete middag for å feire litt rolig. Deretter blir det full rulle på lørdag, åhh måtte dette bli den beste bursdagsveka nåken sinne! Sjølv om eg ikkje er i Norge og får feira med familien og dei aller beste, så blir nok feiringa minst like kjekk her borte med den nye familien og vennene vi har fått her :)

Bildet er tatt av Marthe :)

På Amerikansk bbq-party

Forrige søndag var vi ein gjeng som blei invitert på ein skikkelig bbq hos John, ein Amerikaner vi har blitt kjent med her nede. Vi hadde ikkje fått nåke klokkeslett vi skulle være der, så eg sendte ein melding å spurte. Svaret eg fekk då var veldig amerikansk.. Han skreiv rett og slett "Any time after 12 noon", ikkje så veldig presist altså.  Vi møtte då opp rundt kl 14, og då va han heldigvis ikkje begynna på maten ein gang. Vi (les:eg) kunne endelig pusta letta ut øve at vi ikkje var for seine. (Kanskje vi har fått inn den amerikanske klokka i kroppen allerede?)

SAMSUNG CSC

John bur heilt fantastisk. Huset hans ligg langs sjøen, og han har ei nydelig strandlinje. Bare sjekk den utsikten då. er står eg på stranda hans og tar bilder. Huset hans er vel kanskje 50 meter lenger bak, Idyll. 

SAMSUNG CSC

Vegard og Torben, rimelig fornøyde begge to! :)

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Vi fekk servert Puerto rican rice og mengder med marinert kylling. Kyllingen hadde forøvrig marinert i 4 dagar, så ein kan jo bare tenke seg kor smakfull den var! Risen var ikkje vanlig plain ris heller. Den var tilsett eit deilig krydder, løk, paprika og bitar av svinekjøtt. Nydelig! Eg tok og med meg ein brokkolisalat som vi hadde ved sidan av. Heile middagen var eit reint festmåltid frå start til slutt. 

Her spelar menna eit spel som dei kalla "BagGo" eller "Corn Bag". Veldig simpelt egentlig. Ein kastar bare små sandbaggar og prøve å få dei til å treffe hullet i plata. Trur eg må få laga meg eit slik spel når vi kjeme heim til Norge igjen!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

På ein slik eigendom er det meir enn nok å finne på, så kva er vel bedre enn å både starte og ende grillpartyet med ein dukkert og to? 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Vegard har egentlig veldig lyst å velte brettet til Eirik her!

SAMSUNG CSC

Fire gode venner ;) 

SAMSUNG CSC

Her begynne sola å ta kvelden, og etter den var gått ned var det igjen tid for bading! 

SAMSUNG CSC

Vi har vært veldig heldige som møtte på John. Han er ein veldig åpen, hyggelig og snill person som virkelig har vist oss mykje rundt om allerede. På lørdag var vi på båttur med han til Crab Island. Eg bare seie; for ein dag! Google det, eller vent på oppdatering her i frå. Eg har filma litt, så skal prøve å sette sammen ein film, om eg forstår meg på iMovie :)  Nokon tips?

Skal bare...

Nei, det er ingenting som heiter "skal bare nett ha to ting på butikken, er tilbake om 10 min" her i Usa... Butikkane er så store at alt tar tid, og det tar lang tid. Vi skulle bare nett innom BX'en, matbutikken på basen, for å kjøpe ingredienser til mangosalaten til ikveld. Vel, det er meir enn litt mango og avokado i den vogna der...

Fullt bagasjerom etter ein liten tur på butikken, altså, er det mulig...

Det er som sagt ikkje bare butikkane her borte som er enorme. Veldig mange matvarer er enormt store her. Ein vanlig vindunk er ikkje mindre enn 5 liter!

No skal vi nyte dagen ved bassenget, og Vegard skal gjere seg klar til Unitedkamp om nåken timar. Fin dag til dåke heime i Norge, håpar det er litt fint vær der og no! :-)

Endelig finvær!

Denne veka har det endelig vært litt fint vær her borte. Altså, vi skal jo ikkje akkurat klage då, for varmen er her sjølv om sola er erstatta med skyer og regn. :)

Idag brukte vi timane før jobb til litt planlegging av vår første reise her i USA. Planen er at Linda, Eirik, Vegard og eg skal på biltur til Orlando første helga i september. Vi tenkte i alle fall å besøke Universal Studio, så ser vi ka anna vi finne på på turen! Ååh, så vi gler oss :-D

Etter vi hadde vært på reisekontoret og fått i oss litt mat, for Vegard og Eirik på jobb og eg og Linda tok turen til stranda inne på basen for å få oss litt ettermiddagssol. Stranda på basen var ikkje like kvit og eventyrlig som den vi har vært på tidligare, men den var absolutt eir godt alternativ som er nært heima :)

Her står gliso våras parkert på basen! Vi har kjøpt oss ein Camaro 2ss og Linda og Eirik har kjøpt seg ein Dodge Challenger for året! Nåken skikkelige muskelbilar, men muligheten for å eige ein slik er vel bare ein gang i livet? Vi er i alle fall veldig happy med kjøpa!

Iihh, Linda og eg på tur heim i bilen deiras :)

Også eit lite bilde fra melonshopping før håndballkampen ;-) Og kampen? Herregud kor nervepirrande det var. Altså FOR ein kamp! Eg og Linda både hoppa og hylte i kor under dei mest intense minutta.. Sjølv om det ikkje holdt til finaleplass, så var det ein finaleverdig kamp. Får bare satse på at vi ikkje får nåken naboklager dei neste dagane...;-)

Ufrivillig husdyr

Ja, for det er ikkje som om vi har vore på husdyrhandel idag.. Klokka er no snart 04:00 lokal tid.. Eg fekk ikkje sove pga alle myggstikka eg har fått, og sto opp for å smøre meg med nåke klødempane. I det eg sitte ved spisebordet og aner fred og ingen fare, så får eg ein følelse av at det er nåke som sitte på meg.. Eg snur meg og ser bort på armen, og der sitte tidenes største billa og ser meg inn i augene. Eg fekk sjølvsagt lettare panikk og slo til dyret for å få den vekk. "Heldigvis" landa den bare oppi ein liten vatnflekk som låg på bordet, og der såg eg djævelskapen låg på rygg og kjempa for å få snudd seg. På under 2 sekund hadde eg slått dyret av meg, tømt all drikko mi i vasken, fanga dyret i glasset og innsett at det var ein kakerlakk...

SAMSUNG CSC

Ein kakerlakk liksom. Eit skadedyr. Eit monster som til og med leve av å eta sin eigen art.. Eg gir opp. Ho, ja for det er tydligvis ei dame, har til og med sendt ut ei ekkel lukt. På Wikipedia står det at damene sender ut denne lukta så han-kakerlakken skal finne dei. Så no kjeme dei vel mannsterke for å hente dronninga si.. *blææ*.. Sjå på dette dyret då! Svær som pokker. Her har eg prøvd å sammenligne med ein usb-kabe, men bildet lyg då usb-kabelen er lengre framme i bilde enn dyret.

SAMSUNG CSC

På Wikipedia leste eg at dei ikkje like kalde temperaturar, og foretrekker helst 84 Fahrenheit (29 grader).. Eg har no skrudd airconditionen ned til 70 Fahrenheit, bare for å være på den sikre sida. Eg har forresten og spraya heile leiligheten og alle sprekker med insektspray, så eg satser på at ikkje resten av kolonien tar turen for å redde han.  Ein ting er i alle fall sikkert, eg kjem nok til å sitte på vakt i natt. Blir vel lite søvn før heile leiligheten er gjennomsøkt for krypdyr!

SAMSUNG CSC

Og ja, eg veit eg ikkje skal klage. Eg får nemlig nok av snap fra Camilla som sitter i Phoenix. Ho sender slike koselige snap der ho har fanga skorpionar.. Så eg har vel å sjå fram til i november... 

Plutselig virke ikkje mosquitoes, hornets, ticks, deerflies og horsflies så gale likevell.. 

Oppskrift: Ovnsbakte kokebanan-chips

Kva er kokebanan? Det tenkte eg og når eg såg denne frukta/grønnsaken på butikken. Når eg har sett den på innvandrerbutikken i Kristiansand så har eg egentlig bare tenkt at det har vært ei massiv og umoden banan. Men etter at eg kom øve denne bloggen så fant eg ut at dette måtte eg gje eit forsøk. Eg er veldig for å teste nye typar grønnsaker og frukt, så Vegard blei faktisk ikkje litt overraska når eg kom heim med denne eine massive banana her. Han bare himla litt med augene og lurte på ka nytt eg skulle prøve no.. :p

SAMSUNG CSC

Kokebanan er ikkje som ei vanlig banan. Den er stor, grønn og kan reknast meir som ein grønnsak enn ein frukt. Den kan heller ikkje etast rå, og bør då varmebehandlast ved å enten bli grilla, kokt, steikt eller frityrsteikt. I Norge har eg aldri før sett kokebanan på vanlig matbutikk, så eg tipper ein må på ein innvandrerbutikk eller spesialbutikk for å få tak i den.  

Skallet er ganske hardt, og vanskelig å ta av, så dette må skjærast forsiktig av. Kokebanan passar visst og godt til kjøtt og kylling, om ein tilbereder den som feks søtpotet. Den kan og minnast om søtpotet i smaken. Kokebanan inneholder og meir energi enn ei vanlig banan, og den er full av A-vitamin, C-vitamin og mineraler. 

 • Skrell kokebanana ved å kutte av begge endane og snitt skallet på langs.
 • Skjær kokebanana i tynne skiver med ein ostehøvel eller mandoling. Ein kniv fungerer og bra, men pass på at skivene blir ca like store.

SAMSUNG CSC

 • Legg skivene i ein plastpose og hell oppi litt olje og valgfritt krydder. Rist posen til krydderet og olja er fordelt. 
 • Legg skivene utover på ei langpanne. Pass på at dei ikkje ligg oppå kvarandre. Strø gjerne litt meir krydder på.
 • Sett inn i ovnen på 200 grader.

SAMSUNG CSC

 • Ta brettet etter 8 minutter og snu skivene. No kan du krydre den andre sida meir om du vil.
 • Steik deretter i nye 8 min, men pass på så dei ikkje blir svidd. Dei skal være gyldne.
 • La dei kjøle seg litt ned før du serverer dei. Dei er best når dei er lunka. Server som chips, eller som tilbehør til anna middag.

SAMSUNG CSC

Chipsen var god den, men hadde det ikkje vært for krydderet så trur eg ikkje den hadde smakt så veldig mykje.. Eg merka og forskjell på bitane som var litt bedre steikt, då dei var sprø og gode, kontra dei som var litt tjukkare som var mjuke inni og sprø utpå. Kan anbefalast å testast! Men pass på, kokebanan er ikkje kalorifattig kost. På100 gram inneheld den ca 120 kcal. Dette er nok og årsaken til at den er ein viktig basisvare i mange menneskers kosthold.

SAMSUNG CSC

#Oppskrift #chips #kokebanan #grønnsak #matprat #snacks #kos #høst #sunnmat #sunnhet

A pancake kind of day

SAMSUNG CSC

Woop! Etter 3 veker som Amerikanera har vi endelig fått laga oss den første skikkelige Amerikanske frokosten, nemlig pannekaker og sirup! Vi bur jo på ein ganske "liten" plass med kun 22 000 innbyggera no, så vi har ikkje heilt den storbyfølelsen, og stresset det medfører seg, rundt oss kvar dag. Vi har då heller ingen skikkelig Amerikansk diner innen gåavstand, så ein slik frokost må vi då lage sjølv. Kanskje like greit egentlig ;)

SAMSUNG CSC

Vegard i full sving!

Vi kjøpte sjølvsagt pannekaker og sirup frå Aunt Jemima, eit velkjent merke på verdensbasis. Eg er ikkje så veldig fan av sirup på pannekaker (siden eg innerst inne veit at det er flytande sukker...), men denne lett-versjonen her kunne eg ete ei pannekake med. 

SAMSUNG CSC

Mmmm, sjå kor deilig! Neste gang, altså ei god stund til, så trur eg eg heller skal ha pannekaker med Nutella og jordbær! <3 Ikkje akkurat kvardagskost det heller!

SAMSUNG CSC

#frokost #pannekaker #oppskrift #usa #utlandet #matprat

Oppskrift: Heimelaga müsli med bær

SAMSUNG CSC

Det første eg hadde lyst å bake/lage når eg kom fram til USA var heimelaga müsli. Som ein kan tenke seg, så er det aller meste av frokostblanding osv fullt av sukker og glukose.. Det er godt å kunne ha litt kontroll øve kva ein puttar i kroppen sin, sjølv om ein bur her borte, så eg er gla eg fant ein butikk som solgte ingrediensane eg trengte.

Eg hadde ikkje nåken spesiell oppskrift eg fulgte, eg bare kjøpte forskjellige typar frø/gryn på Whole Foods, og blanda sammen. Varm og opp ca 3 ss kokosolje og 3 ss sirup eller honning på svak varme. Bland sammen alle ingrediensane, og tilpass med fuktigheten. Det skal ikkje være veldig mykje fuktighet, men slik at heile blandinga er litt fuktig. Steik på 180 grader i 15-20 min. Hugs å røre rundt i langpanna underveis i steikinga, og pass på at det ikkje blir svidd. 

Eg hadde og i tranebær, kokos, rosiner og mykje kanel i tillegg. Dette gir ekstra god smak :)

SAMSUNG CSC

Perfekt gylden farge.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
 

Her er oppskrifta til ein anna musli eg har laga tidligare. 

#oppskrift #musli #granola #matprat #studentmat #frokost

Oppsummering Juni:

 • Skrevet 10.08.2016 klokka 23:35
 • Kategori: Sist måned

Bedre seint enn aldri, eller ka? Sommaren har egentlig flydd litt forbi meg, og alt eg har hatt på "to do" lista mi etter at eg kom til USA, har blitt nedprioritert i varmen. No er vi tydeligvis inne i ein skikkelig regnperiode her borte, så eg får endelig litt tid til inneaktivitetar, som å sitte på pc og være kreativ :) Her kjem i alle fall ei oppsummering av juni månad. Juli er forhåpentligvis rett rundt hjørnet.. ;)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

02.06: Eg starta dagen med ein joggetur til Hamresanden før det var grilling med gode venner hos Helge. Sola steikte på terrassen, så vi holdt på å smelte vekk. Fleire bilder finn du HER.

03.06: Fredag satt eg på med Vegard til Kjevik og gjekk heim igjen på morgenkvisten. På ettermiddagen reiste Linn, Anette, Tanja og eg til Hamresanden for grilling og soling. Eg gjekk heim i 18-19 tida, for då var det på tide å komme seg heim til middag og Idol!04.05: Eirik og Linda inviterte til innvielse av den nye utesofaen sin, og vi var ikkje vonde å be! Kvelden blei derimot litt lenger enn eg hadde planlagt, då vi møtte ein kollega av Vegard, og kona, på byen og dei ville ha oss med på narch. Heldigvis hadde vi med oss ein sjåfør, så vi blei kjørt heim i 06 tida.. Zzz, søndagen gjekk med andre ord vekk til soving og soling..

06.06: Eg hadde date på Bystranda med Therese, ei eg har studert med, og vi var klare der kl 11! Ein heilt fantastisk dag med knall sol! Les meir om den HER.

11.06: Utdrikkningslag til Eva! Veldig kjekt at eg fekk med meg dette, siden eg var reist heim når bryllupet var. :) 

12.06: Marthe tok ein haug med bryllupsbilder av oss på Hamresanden! Åhh, så mange fine :D

14.-19.06: Eg reiste ein tur heim til Kvinnherad for litt butikkjobbing, barnepass og familiekos. 

21.06: Tirsdagskonsert på fiskebrygga med Linn, Anette, Mona og Harry.

22.06: Gradueringsparty på Kjevik.

24.-26.06: Reiste til Bergen for å delta i utdrikningslag til søskenbarnet mitt, Silje. Ho blei virkelig tatt på senga! Vi hadde ein kjempe kjekk dag i klatreparken i Bergen og nydelig tapas til seint på kveld. Skal sjå om eg får lagt ut litt fleire bilder fra dagen :)

30.06: Simen kom på besøk for Palmesushelga og eg og Vegard driv på å et ut av frys og skap. Vi inviterte Martin bort på tidenes kjøttmåltid med hjort og lam frå Kvinnherad. Ein type "last supper" i Vigvollåsen!

Min mann kan, alt.

SAMSUNG CSC

Vegard hadde kjørt nåken kollega til butikken tidligare i veka, og kom heim med denne fine buketten liljer og roser. 

Eg: Tusen takk! Men ka har du egentlig tenkt at vi skal ha dei i? 

Vegard: *Ser litt dumt på meg* Denna sjølvsagt! *drar opp ein enkel og fin glassvase fra handleposen*

Eg: Du altså, så flink du er! Tenke på alt!

Vegard: Ja, men eg kjørte safe då. Turte ikkje kjøpa nåke meir fancy vase enn at den får lov å komma inn i leiligheten :)

haha, han altså.. :p Eg glede meg til resten av interiøret vårt komme i slutten av august, så Vegard sleppe å prøva  å kjøpa interiør til meg aleine ;)

SAMSUNG CSC

No føles leiligheten som ein heim, og ikkje som ein ferieleilighet. Det er ikkje meir som skal til!

Coyote Ugly - dansing på baren

Forrige fredag hadde Vegard invitert kollegaene bort til oss for nåken øl. Vel, nåken øl blir fort litt fleire og plutselig hadde vi bestillt ein maxitaxi som kjørte oss til Destin. Heile taxituren på ca 15 min hadde vi allsang med Åge Aleksandersen og Klovner i Kamp! Turen gjekk bra fort, og taxisjåføren sa han var fornøyd med konserten han hadde fått ;-)

Først gjekk vi på ein Irsk bar som heiter Mc Guire's. Vegard hadde hørt mykje bra om denne baren, og eg vil sei den levde opp til navnet og temaet sitt. I første etasje hang det enorme mengder med dollarseddelar i frå taket, og det heile var veldig gjennomført. Dette var ein skikkelig brun og fin bar.

Etter ein liten time på Mc Guire's trengte vi litt meir liv og gjekk øve veien bort til Coyote Ugly! Dei fleste jenter på min alder har vel sett filmen, og eg kan bekrefte at der var akuratt slik der var.

Dette var det første som møtte oss når vi kom inn døra. Her var det fritt fram for at alle som ville kunne ta seg ein tur opp på baren. :) Forresten så er vi fortsatt litt usikker på kor ein del av Amerikanerane har hemningane/ sjølvinnsikten sin.. For ein del av påkledningen, eller mangel på påkledning, er virkelig uforståelig :-p

Desse guttane var heilt i hundre då dei meinte Mario var heilt lik ein kjendis dei kalla "Juan". Så då kjøpte dei drikke til oss og var heilt i ekstaste resten av kvelden!

Første kveld ute på byen var virkelig vellykka vil eg sei! Og i alle fall når samme taxisjåføren som kjørte oss til byn, kjørte oss heim igjen og. Eg tippe han blir den nye privatsjåføren vår her nede ;-)

Neglefine fruer i Florida

Eg har lenge tenkt at eg har hatt lyst å fikse neglene mine når eg flytta bort her. Å fikse negler her kostar jo og ein brøkdel av prisen det gjer heime, så ingen grunn til å la være. På tirsdag så kjørte eg og Linda til nærmaste neglesalong og spørte om dei hadde tid. Veldig greit med drop-in! Dei hadde tid om litt, så vi fekk utdelt nåken fargekart for å kunne bestemme kva fargar vi ønska oss. Altså, det var jo ikkje så lett å velge når det var så mange fine fargar å velge mellom! Eg trur verken eg eller Linda hadde bestemt oss før vi absolutt måtte..:p Bare sjå litt av utvalget dei hadde då:

Linda tok pedikyr og ho! Eg angra litt når eg såg kor digg ho hadde da, så det får bli ein anna gang på meg :) Vi har tross alt nok av tid ;) 

SAMSUNG CSC

Linda gjekk for glitter og rosa glitter på ringfinger og eg gjekk for rosa/fersken og glitter på ringfingeren. Eg la og på forlengelse av akryl. Han som la dei var så flink, det var tydelig at dette var nåke han kunne. Neste gang har vi bestemt oss for å gå for nåke litt meir vågalt. Kanskje...vi får sjå.. ;) 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Var dei ikkje fine? :)

#diy #negler #skjønnhet #usa #akryl #akrylnegler #dekor #makeup #sminke

DIY: Hekle ein kjøkkenklut med rutemønster.

Om eg har lite å finne på her? Nei, det er ikkje det. Kreativiteten blomstrar visst uansett kor eg er i verden.. Tråden kjøpte eg med meg heime i frå, og eg har med meg heklekrokar i alle størrelsar i tilfelle eg skulle få lyst å lage noko. Kjøkkenklut er jo enkelt å ta med seg rundtom, og fort gjort, så då blei det det. Vegard lurte på om vi ikkje bare kunne kjøpa kjøkkenkluta på Walmart, men han fekk klart eit "nei" tilbake. Litt heimekoselig må vi jo kunne ha det! ;) Her kjem i alle fall oppskrifta på, det eg vil kalle, ein gammal kjøkkenklut. Den har slikt rutmønster som "gamle" kjøkkenhåndkle har. Eg fulgte bare ein video for oppskrift, den finn dåke nederst i innlegget. Lykke til! :)

SAMSUNG CSC

 • Eg brukte: Bomullsgarn og heklekrok nr 3,5. 
 • Eg la opp 51 luftmasker, så kluten ikkje blir så stor. Hekle deretter tre luftmasker til for å snu med. Desse maskene fungerer som den første staven. 
 • Hekle deretter slik ut omgangen:  2 stavar, ei luftmaske med hopp over neste maske, stavmaske i neste maske, ei luftmaske med hopp over neste maske og deretter 5 stavar. Gjer dette i tre omgangar og bytt til ny farge. Sjå gjerne på videoen under for bedre forklaring :)


SAMSUNG CSC

Som du ser så har eg bytta tråd ein del ganger, noko som vil gje deg ekstremt med lause trådar å feste når ein er ferdig med kluten.. Men då igjen, så blir den jo veldig fin :) 

SAMSUNG CSC

Her er videoen eg brukte til å hekle denne kluten :)

HER er link til enda ein kjøkkenklut med oppskrift :)

 

#diy #hekle #crochet #byidarossland #hobby #gjørdetselv #hjemmelaget 

Well spent Saturday

Lokal tid: Tirsdag kl 21:30

Her kjem lørdagen vår i bilder, bedre seint enn aldri vel :) Vi var først ein tur på stranda og deretter på Rockin tacos for middag. Når vi kjørte til stranda så regna det, men på stranda var det blå himmel og sol. Det er visst heilt normalt her, at regn og tordenbyger er svært lokale. På Rockin Tacos bestilte eg alligator-taco. Det var ikkje nåke spesielt med smaken, kanskje litt blanding av kylling, svin og kvit fisk. Heilt greit, så no har vi smakt det og ;) Dagane no har det regna for det meste.. Lite interessant med andre ord.. Idag har eg og Linda har vært å fått fiksa neglene våre, skal sjå om eg får lagt ut nåke bilder av dei i måro. No er klokka 21:30 her, og det er kun 3-4 timar til Vegard kjeme heim igjen! Woop! :p 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Denne sanden altså! Lurer på kor mykje eg skal ta med meg heim ;)

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

#iviusa #florida #fortwalton #rockintaco #ferie #mat 

Ida

Ida, 25 år, gift med Vegard. Deler små ting fra kvardagen min, mat, reiser, DIY og interiør. :)


KONTAKT
ida_r92@hotmail.com
INSTAGRAM - @ida.rossland

Search

Bloggdesign

hits