hits

september 2014

Klassetur til Italia

Forrige veke kom eg heim i fr ein fantastisk kjekk og opplevelsesrik skuletur til Italia. Vi var bde i Bologna, Firenze og Pisa s vi fekk sett mykje p dei 3 dagane vi var der. 





















Vi var og p vinsmaking hos Bibi Graetz. Bibi har norske aner, snakka norsk og har i over 10 r produsert vin ved vingrden, og slottet, Vincigliata. Han selger mykje vin inn til Norge og i 2005 produserte han Italias dyraste vin til 4575 kr pr flaske. Han er og kra til ha laga verdens beste vin. Han bur p slottet med familien sin p 5, og heile atmosfren rundt p omrdet var fantastisk.   

















Siste dag i Bologna. Eg og Mona var p date og fekk servert verdens beste pasta!:)





I Pisa!












 

Hotellivet

Jobb fra 09:30 til 16:00, kjretur fra Kristiansand til Tnsberg, jobb i butikken i Tnsberg fra 20:00 til 22:30, Peppes Pizza takeaway, hotellseng, Idol og svn! Puh.. I morgon er det p an igjen kl 9 og heilt til kundekvelden er ferdig kl 22.. Det er lange dagar, men blir ekstra godtmed helg d! :-)

God helgestart

I gr fekk vi besk av mamma og Harald. Vi tre fekk ein rolig og god start p dagen, mens Vegard stakkar sprang ut drane i sju tida i dag tidlig. Vi har ete ein lengre frokost og no har eg satt dei i arbeid med benking av oppvaskemaskin og kjleskap ;) Idag trur eg vi skal p litt shopping, og eg har ein plan om laga ei knaggrekka til gangen. :)

Her er akvariumet og fiskane eg fekk av Vegard til bursdagen min! Den bl kampfisken heter Tassen og den lysaste minifisken heiter Mot. Den andre jenta og guten har ikkje ftt navn endo, nokon ide?



Oppskrift: Kremet tagliatelle

Idag har eg hatt seinvakt p jobb, s nr eg kom heim trengte eg middag fortast mulig! Eg fekk litt cravings p krema pasta, s kom p ei ganske s enkel oppskrift.
Du treng:
- Pasta
- Kjttplse/ skinke eller bacon
- Snfrisk
- asparges
- salt og pepper

S er det egentlig bare steike, koke, blande og nyta! :-D Trur Vegard blei fornyd, han sleika nestem gryto ;-)

Vi kan viss vi vil!

Ja, for det er ikkje ofte vi ete fisk i dette huset.. S no har vi inngtt ein avtale, og det er ha fiskemiddag minst ein gang i veka! Forrige veke hadde eg to, laks og fiskegrateng. ;-) Laksen var faktisk veldig god, eg laga heilt enkelt ein marinade av olje, sitron, chili, kvitlk, salt og pepper! Og dryssa lk og paprika p toppen! Enkelt og godt. Eg har skikkelig lyst p steikt lyr, men den blir aldri s bra som nr mamma eller besto laget den. S kanskje eg kan f mamsen til grytene neste gang ho kjem p besk! :-D

INSTAGRAM - @ida.rossland