hits

november 2014

1. adventsluke

Eg og Vegard har laga oss ein koselig tradisjon. I staden for stresse med kjpe 24 smpakkar til kvarandre gjennom desember, har vi "bare" strre pakkar p kvar sndag i advent! Dette synes vi egentlig er kjekkare begge to, fordi vi kan f nke som er litt meir skikkelig enn mange smting liggandes rundt. I dag er jo frste sndag i advent, og vi var begge spent! I gr var vi p senteret og Vegard var p shopping aleine ;) Han kjenner meg heldigvis godt, men alikevell blir eg alltid veldig overraska nr sndagen kjem :) Vi har og vore s heldige f tilsendt adventskalender i fr mamma, pappa og Gunn, s vi skal ikkje akkuratt sei at vi har det vondt i frjulstida :)

Til meg fra Vegard:

Til Vegard fra meg:

#advent #kalender #adventkalender #pakker #frjul

Julehus!

Ja, eg har begynna pynta til jul.. Eg veit det er tidlig, men vi reiser jo heim til jul og vil jo ha litt pynt her nede og:) Vegard meiner eg er gal, men han synes jo det blir fint og. Vi hadde jo ein heil kasse med julepynt stande, men alikevell m eg jo kjpe nke nytt. Nytt for ret er raude gardiner, store julekuler i vindu, nissar, minijuletre og stor stjerne! :) I kveld har Vegard invitert til julemiddag, og no luktar det deilig pinnekjtt i leiligheten! Fin fredagskveld :)










Julekuler fra Nordal, Gardiner fra KID, Julestjerne fra Rusta, Nissar fra Palma

Oppskrift: Havrekjeks

Idag vil eg ha nke godt til Farmen. Og eg orka ikkje g ut dra for handle noko ingredienser. Denne oppskrifta er veldig enkel, og ingrediensene er noko dei fleste har i hus til vanlig :)

3 dl havregryn1 dl mjelk30 gram smelta smr1ss smr1ts bakepulver1ss valgfritt mjl (eg brukte havremjl)litt saltkanel og kardemomme

Bland mjelk og havregryn saman, og la det trekke i ca 15 min. Bland inn alle trrvarene og det smelta smret, rr til du fr ein jamn deig. Kjevle deigen ut p kjkkenbenken og stikk former ut. Bruk gjerne litt mjl under for at det ikkje skal henge seg fast. Eg kjevla deigen ca 5 mm tjukk. Steik p 200 grader midt i ovnen til dei fr litt farge. Ca 10-15 min. Nr dei er ferdige skal du ikkje ta dei ut av ovnen, men bare opne dra p steikeovnen og sleppe ut litt varme. La kjeksa st i ettervarmen i ca 30 min, slik fr du spr havrekjeks!



Oppskrifta finn du p Linda Stuhaug sin blogg :)

Hallaien igjen ja

Oi.. Ein heil mnd har gtt siden sist det var aktivitet her inne. Det er mykje som skjer om dagen med jobb og studier s eg har ikkje sett meg ned med pc fr no. I august blei eg assisterande daglig leder for butikken eg jobbar i, og i tilegg til to eksamenar s er det overraskande mykje jobb. No i slutten av november skal vi pne enda ein butikk i sentrum av Kristiansand, og dette skjer sjlvklart f dagar fr min frste eksamen.. Heldigvis er eg forberedt p eksamen, men fr hpe min gode venn "skippertak" er med meg i oppspurten i r og..:) Det m bare g, eg ser juleferien i det fjerne! :)

Her er nken av dei siste bilda mine p Instagram. Eg har vore heime p besk, i Bergen, ete god mat, dilla i leiligheten, studert og strikka meg ein ny skappelgenser! Oppskrift fr komme seinare, men det er mykje samme oppskrifta p den som ligge under kategorien "DIY".

INSTAGRAM - @ida.rossland