Ida Røssland

DIY: Juletre i fjær

Eg har fått ein del tilbakemelding på desse fjærtrea som eg delte bilde av forrige veke, så då er det bare å dele fremgangsmåte. Den er egentlig ganske fort gjort, ein må bare ha utstyret for hand. :)

Du treng:

 • Isoporkjegler (Panduro) Du kan og lage ei kjegle av papp.
 • Fjær
 • Lim
 • Maling og pensel

 

Start med å male kjeglene i samme farge som fjæra er. Dette er fordi den kvite isoporen ikkje skal vise gjennom når du har limt på fjær. Når dette er tørka er det bare å begynne å lime på fjær. Eg begynte ca 5 cm fra bunnen, og limte rundt kjegla. Deretter gjorde eg det samme i fra toppen. Det er bare til å lime litt her og der, så blir resultatet bra til slutt.

Enkelt og fint! Vegard lurte på om eg ikkje var riktig når eg sette den to "fuglane" på bordet...  Menn altså!

#diy #gjørdetselv #hjemmelaget #hjemmelaga #aftenposten #fjær #julepynt

#pandurohobby #bloggklubben #rom123 #design #redesign #kreativitet #kreativ #hobby #diy #gjørdetselv #hjemmelaget #hjemmelaga #aftenposten #fjær #julepynt 

Julebordantrekk

 • Skrevet 30.11.2015 klokka 10:03
 • Kategori: Innkjøp

Som sagt var vi på julebord med jobben til Vegard på fredag. Det gjekk for seg på byens finaste hotell; hotell Ernst. Maten var nydelig og selskapet enda bedre. Vi holdt på til dei seine nattetimar, og var faktisk ikkje heime før klokka nærma seg 07:00 lørdags morgon.. Fy så gøy vi hadde det! 

Her kan dåke sjå antrekket eg hadde på meg. Kjolen er fra Vivikes; her

 

Julegrantenning

 • Skrevet 29.11.2015 klokka 21:45
 • Kategori: Kvardag

For ein julefylt søndag. Idag har eg og Vegard pynta i leiligheten, hengt opp julegardiner, pynta tre og så toppa vi det heile med julegrantenning på Torvet i Kristiansand.

Vi fekk med oss Linn og Anette og. Det var så mykje folk der, så vi kom oss ikkje fram til scenen der det heile skjedde ein gang. Så med ein gang treet var tent så sneik vi oss inn på Herlig Land og nøyt ein bedre middag/kvelds.

No sitte vi godt planta i sofaen, klare for film. Ahh, denne helga har vært fantastisk!

Verdens beste plan?

 • Skrevet 29.11.2015 klokka 10:00
 • Kategori: Tips

Dei siste åra har eg og Vegard pleid å ha ein mini-julekalender der vi har utveksla adventsgaver på dei fire søndagane i advent. Denne tradisjonen meinte Vegard vi ikkje skulle ha i år, då han synes det blei stress å kjøre på Sørlandssenteret for å kjøpe nåke til meg..... Eg elske jo ALT som har med gaver å gjere, så dette kan jo ikkje eg gå med på. Eg har derfor valgt å ta saken i egne hender og utvida lige godt heile adventskalenderen med pakker kvar dag! 

Eg har kjøpt 24 gråposar og planen er at han skal få 12 av dei, så må han finne 12 pakkar til meg og eg til han. På den måten blir det jo spenning KVAR dag!! :D (Sorry Vegard, men du må være med på dette)Verdens beste plan vil nå eg sei!

#diy #adventkalender #gaver #hjemmelaga #tips #pakker

Magi på boks

Igår var eg å henta posten, og der låg det sannelig ein liten pakke i fra mamma! Eg kunne egentlig ikkje heilt forstå kva det var, så eg var veldig spent. Spenningen varte ikkje lenge, då den fort gjekk øve til gledeshyl når eg innsåg kva som måtte være inni pakken! Sjekk den koselige innpakkingen og.

Er det makrell i tomat? Hmmm...

GLEDESHYL! Mammas heimelaga peppernøtter <3 Altså, sendt øve fjellet for at eg skal få julekos. Mor mi e best! 

#julebakst #hjemmelaga #diy #peppernøtter #kakaer #godtno #matprat #mamma #baking

DIY: Nye ferdige prosjekt

 • Skrevet 28.11.2015 klokka 16:32
 • Kategori: DIY- Ferdig

Litt nytt på DIY-fronten har det blitt i det siste. Gleder meg til å dele framgangsmåte med dåke! :) Litt sneek peek under her!

#diy #gjørdetselv #hjemmelaget #hjemmelaga #aftenposten #bloggklubben #rom123 #design #redesign #kreativitet #kreativ #hobby 

Kampen om Sørlandet!

 • Skrevet 25.11.2015 klokka 22:10
 • Kategori: Kvardag

Kampen heile Sørlandet har snakka om i fleire veker, er endelig ferdigspelt. Stemningen varikkje heilt på topp heile tida, men når Start i det  82 minutt parkerte kampen med ein 3-1 scoring så var det avgjort. Det var ein fantastisk stemning på stadion idag. Kanskje ikkje så rart det, med tanke på at det var rundt 13.000 mennesker som hadde tatt turen! Gratulera til Start som klarte å beholde plassen sin i Tippeligaen i år!

#Start #ikstart #sørlandet #sport #hverdag #fotball #krsbloggers

New in: Michael Kors

 • Skrevet 22.11.2015 klokka 19:25
 • Kategori: Innkjøp

Forrige veke var eg så heldig og fant ein tilgodelapp på Høyer i lommeboka mi. Så på vei heim fra jobb svippa eg innom for å sjå om eg kunne få brukt den på nåke. Eg hadde allerede bestemt meg for at eg ikkje skulle legge for mykje ut sjølv, bare fordi, så derfor blei eg superglad når eg fant denne pouchen

Eg har allerede hatt mulighet til å bli veldig glad i den. Den er så genial på fleire måtar. Enkel å ha med seg, uten at ein må ha med seg ei heil veske :) Skal heilt klart ha den på julebordet på fredag!
#newin #shopping #michaelkors #pouch #style #hoyer #style 

Endelig..

 • Skrevet 20.11.2015 klokka 16:43
 • Kategori: Kvardag

Fredag! No skal vi på julebingo med jobben til Vegard og i morgon skal eg være med på julemarked med ei veninne. God helg!

Årets første

 • Skrevet 19.11.2015 klokka 22:31
 • Kategori: Kvardag

Gjett om gleden var større enn fornuften når Vegard kom heim med ein pakke kakemenn i går då..! Alle hemninger og sjølvlaga reglar om å vente til 1.desember forsvant.. No har vi ein ny regel; ingen julebrus før 1. Søndag i advent (om vi klarer det då...)

Oppskrift: Smuldrepai med blåbær og eple

Denne smuldrepaien var virkelig ein slager! På søndag var vi hos Linn og Anette, og heile paien gjekk til. Det beste av alt er jo at ein kan lage den i mange forskjellige variantar, alt etter kva du har heime av frukt og bær :) 

 

Du treng:

 • 3 dl Mjøl
 • 1 dl Sukker
 • 1 ts Vaniljesukker
 • 100 gram mjukt smør
 • 5 stk epler
 • 3 dl Blåbær
 • 1 ss Sitronsaft

 

 Slik gjer du:

 • Bland kveitemjøl, havregryn, vaniljesukker og sukker, og smuldre smøret i mjølet til du får ein grovkorna masse. Sett deigen kald til du skal bruke den. Deigen kan gjerne ligge kaldt i kjøleskapet i eit døgn eller meir.
 • Skrell eplene, og del dei i båtar.
 • Smør ei paiform med smør, og legg i eplebåtane. 
 • Skvis litt sitron over eplene, og dryss dei tinte bæra over.
 • Dryss til slutt smyldredeigen over, og topp med hakka pekannøtter.
 • Steik ved 225 grader i ca 20-25 minutt. 
 • Server med vanilkesaus, vaniljekesam eller is. 

 Oppskrifta fant eg her

 

 

#blåbærpai #oppskrift #dessert #matprat #vektklubb #vanilje #soteliv #sottoggodt 

DIY: Gjenbruk av gamle mynter

Tenkte at idag var dagen for deling av ein superenkel DIY. Dette er vel nåke de aller fleste har mulighet til å lage i en fei. Resultatet blir jo riktig så kult, eller ka? :)

Du treng:

 • Myntar (eg fekk litt pund som Vegard hadde i lommene etter Manchester-turen)
 • Magnetar (fra Chlas Olson)
 • Limpistol eller ein god lim

Og voila! Vær litt forsiktig når du bruker limpistolen, den er varm.. Tru meg! Stilige? :)

#diy #hjemmelaga #gjørdetselv #krsbloggers #tips #triks #gjenbruk #redesign #kreativitet #aftenposten #rom123 #mynter #pund

This week - 46

 • Skrevet 16.11.2015 klokka 10:00
 • Kategori: Sist måned

Vekas kjiping: På onsdag fekk vi fellesmail om at julebordet vårt blei avlyst/utsatt... Stemningen på heile jobb falt 10 hakk. Alle hadde gleda seg så til vi skulle på reise til Stavanger og feire årest julebord i skikkelig casino-stil. Forhåpentligvis får vi gjennomført julebordet rett over nyttår :) 

Vekas høgdepunkt:  Vil då være rake motsettningen av vekas kjiping! Med ein gang eg fekk mailen om at julebordet vårt blei avlyst, så heiv eg meg på telefonen til gode snille Andrea, som fiksa slik at eg kunne få være med på Vegard sitt julebord! Påmeldingsfristen var jo selvfølgelig gått ut, men eg skulle få lov å være med om eg fiksa meg ein date. Siden Vegard skal ha med seg Linn, så fridde eg til ein av dei single kollegaene til Vegard, og vips så får eg og reise på julebord med heile godgjengen! :D *GLEDE*

Vekas craving: Blåbærpai.. På søndag heiv eg sammen ein blåbærpai som vi tok med oss til Anette og Linn. Den koste vi oss med til landskampen, som virkelig ikkje var nåke å jubla av..


 

Vekas middag: Vel, denne veka /helga har eg og Vegard virkelig slått på stortromma. Vi har faktisk ete ute både torsdag, fredag og lørdag (!)... Altså, ka då livsnytere? ;D

Vekas innkjøp: Vi var på "shoppingdate" på Sørlandssenteret på lørdag. Vegard fekk endelig seg ei kåpe/jakke og eg fekk meg ny kjole til julebordet! Den er i ein grøn, blå farge. Bilde får vente til julebordet. Eg fekk og brukt opp tilgodelappen min eg hadde på Høyer! Då blei det ikkje så dyrt. Bilde kjem til veka :)
 

Vekas gullkorn:  

Vi sitte med middagsbordet og samtalen går selvfølgelig i mat vi ikkej har ete på lenge...

Vegard: Kanskje vi skal ha rømmegraut til middag ein dag?

Eg: JAA!!

Vegard: Så kan vi ha smøøøør og sukkeeeer og kaneeeel og sånne mini drue!

Eg: ....

GANT luxury

I samarbeid med iseng.no

Eg skal ærlig innrømme at eg sett kvalitet framfor kvantitet, når det gjeld interiøret eg har i hus. Det er godt mulig eg brukar det som ein unnskyldning til å handle litt dyrare ting, og ikkje få så dårlig samvittighet etterpå, men det virkar. Eg handle så og sei ingenting interiør som er av "dårlig" kvalitet lenger, og på den måten blir eg nok meir glad i tinga eg har rundt meg og sett pris på dei kvar gang eg bruker dei.

 

No har eg vært så heldig å få tilsendt nåken nydelige og mjuke frottè-håndklær i frå nettbutikken ISeng.no ! GANT sine håndklær er laga av 100% tjukk bomull og er svært mjuke og behagelige. Håndklene blir faktisk bare bedre og bedre for kvar gang du vaskar dei, nåke som selvfølgelig er positivt (då desse garantert kjem til å bli mykje brukt her i hus).

Håndklene skal vaskast på 60 grader, men i første vask er det anbefalt at ein vasker håndklene i kaldt vatn i maskinen. På den måten binder teksitl-fibrane seg, og håndklet vil halde seg fint enda lenger!

Visste du at ein faktisk kan vurdere eit håndkles kvalitet ved å sjå på vektverdien? Det vil sei at tjukke og mjuke kvalitetshåndklær er tyngre enn tynne og billige variantar. GANT sine hådklær har faktisk ein vektverdi på heile 600 gram pr m2, og det er av høg kvalitet. Dei har og ein fantastisk absorberingsevne. 

Håndklene er laga av 100% bomull, utan innvevd nylon. Du får håndklene i tre forskjellige størrelser:  Gjestehåndkle 30x50 cm, håndhåndkle 50x70 cm og dusjhåndkle 70x140 cm.

Håndklene finn du her: Gant Home 

ISeng.no fører fleire luksuriøse kvalitetsmerker som; Georg Jensen, Canada Goose Home, Arne Jacobsen og Designer guild. Det er fleire positive årsaker til å legge julehandelen til Iseng. Ein av dei viktigaste årsakene må nok være at dei har gratis frakt og rask levering. Eg fekk pakken på to dagar og dei garanterer levering innen fire dagar :) Ta julehandelen her

 

 

#håndklær #gant #interiør #interior #rom123 #design #ganthome #spons #konkurranse #sponsor #nettbutikk

Enkle middagstips!

Står du ofte forran kjøleskapet og aldri finn nåke å ha til middag? Da er du faktisk ikkje aleine.. Heldigvis så pleier vi å ha nåke enkelt kjøtt i frysen og nåken Toroposar i skapet. 

Skinkebiff:

Risotto, skinkebiff og det du har av grønt i kjøleskapet! Eg hadde sukkererter, løk, asparges og grønne epler. Bare steik grønsakene sammen med kjøttet og vips! hurtig middag. Feks kan ein og servere retten med ris i stadenfor risotto!

Pasta carbonara:

Pasta Carbonara med pølse. Pasta er vel nåke dei fleste har i kjøkkenskapa sine. Til denne enkle retten hadde eg bare pasta, pastasaus fra Toro og pepperoni! Ein kan og bruke kremost i stedenfor pastasausen, det er bare å ta det ein har! Vi toppa det heile med litt ruccola :)Lefsepizza:

Som tidligare har eg tipsa om lefsepizza på bloggen. Dei fleste har nok tacolefse og ketchup i skapet. Har du det ikkje, er det absolutt eit must for travle dagar! Her kan du bare toppe lefsa med det du har i kjøleskapet, og voila! Ferdig i ovnen på 5 min. 

 

#middag #middagstips #matprat #godtno #student #studentmat #enkelmat #hverdag

Heimelaga Tacokrydder

Heimelaga tacokrydder er ikkje så vanskelig som ein skulle tru, godt er det og! I kjøpt tacokrydder er det mykje sukker og andre unødvendige e-stoff som kroppen ikkje treng. Krydderet lager du veldig enkelt sjølv, og oppbevarer det i ei tett krukke til det skal brukast. Du kan og bestemme styrken på krydderet ved å ta i mindre eller meir chili. Oppskrifta fant eg på Trines matblogg.

Du treng:

 • 3 ss chilipulver
 • 2,5 ts chiliflak (knuste)
 • 2,5 ts tørket oregano
 • 2 ss spisskummin
 • 2 ss paprikapulver
 • 2,5 ts hvitløkspulver
 • 1,5-2 ss havsalt
 • 2 ts sort pepper 

 

Bland alt krydderet godt sammen og fyll det på tette krukker. Desse søte krukkene på bildet er i fra Upstairs.

Tilsett ca 1 ss med krydder til ein pakke karbonadedeig og bland med 1 lite glass med vatn. Krydderet kan som sagt ha ulik styrke, så derfor er det lurt å prøve seg litt fram, spesielt om middagen skal serveres til barn. Smaken er jo selvfølgelig ikkje heilt lik som "vanlig" tacokrydder som du får kjøpt i butikken, men dette er bare ein vanesak :) Test det ut til tacoen på fredag!#taco #tacokrydder #diy #heimelaga #hjemmelaget #hjemmelaga #trinesmatblogg #matprat #godtno #nrkmat #tips

Chanel love

 • Skrevet 11.11.2015 klokka 10:00
 • Kategori: Innkjøp

Sjå kor heldig eg var når Vegard kom heim i fra guttetur til Manchester! Altså, er det ein ting mannen min kan så er der å handle presangar til meg!Primer / leppestift i fargen 55 Romance - Mascara svart - Basecoat fra Dior (mulig det er den beste eg nåken gang har prøvd!)#sminke #makeup #chanel #dior #lucky Happy #girlfriend #skjønnhet #krsbloggers

Glam season - rabattkode

I samarbeid med Rabble

No er det ikkje lenge før julebordsesongen er i gang, og da treng vi jo alle litt nytt i sminkepungen og kleskapet. Eg har i alle fall satt sammen ein liten collage med produkter til julebordet, fra Nelly , Ellos og Shopping4net . Klikk inn på linkane og få gode tilbud i dei forskjellige nettbutikkane! På Shopping4net kjøper eg faktisk alltid linser og. Det verste eg veit er å bruke pengar på vanlige forbruksvarer... Prisen på linser varierer og heilt ekstremt, så det at det er mulig å få rabattkodar på slike kjedelige ting er heilt genialt.

Lady Million parfyme - Voluspa - Essie neglelakk - Chloé parfyme - GHD Gold - Clarins leppestift - TanCan sjølvbruning -  Ansiktsmaske med 24 karat gull - Øyeskygge i gull og svart - Hårspray som holder heile kvelden - Foundation - Volummascara - Terracotta Bronzing - Øyevipper - Sko - Day Birger et Mikkelsen veske - Svart kjole med gull 

Rabble.no  er ei norsk nettside kor du kan finne gode tilbud og rabattar på mange forskjellige kjente og ukjente nettsider. På Rabble finn du nettsider som Nelly, Adams Matkasse, CDON og mange fleir. Som den lille rabattjegeren eg er, så er jo dette faktisk heilt genialt. No kan eg ha oversikt over alle dei beste tilbuda, samla på ei side. 

#rabatt #rabble.no #rabatt #samarbeid #bloggklubben #collage #julebord #nettavisen #glam #shopping #mote #skjønnhet

This week - 45

 • Skrevet 09.11.2015 klokka 17:01
 • Kategori: Sist måned

Vekas høgdepunkt:  Eg scora mål på håndballkampen på mandag! Det blir mitt aller første håndballmål i serien, ever. Eg er jo ikkje heilt stø på reglane enda, så når dommeren blåste så var eg ikkje sikker på om det var tramp, stuss eller mål, så eg spurte like greit dommeren før eg jubla :p   Linn, Anette, Mona og eg var og på Start- Molde på søndag. Kampen i seg sjølv var ikkje nåke høgdepunkt, men når Viking slo til med 3 mål så betydde det at Start er klar for kvallikkamp, og kan då behalde plassen i Tippeligaen. Stemning på stadion idag. Kvelden avslutta vi på Amigos, der vi trykte i oss Fajitas.

Vekas kjiping: Når eg fekk melding av Vegard at han måtte reise på jobb i helga.. Vi hadde begge to gleda oss til å endelig ha ei rolig og fin helg, der vi ikkje skulle gjere nåke. Men slik blei det då ikkje. Neste helg kanskje!

Vekas craving: Pinnekjøtt! Kan nåken lage pinnekjøttmiddag til meg snart? Vegard??

Vekas middag: Jyttebær og brun saus... Altså, ka då spesielt...? Så på tirsdag var det ingen utvei  og eg måtte innom butikken på vei heim og handla inn til Jegergryte. Brukte Reinskav, nåke som var overraskande dyrt, men til gjengjeld er det jo reint kjøtt! 

Vekas innkjøp: På lørdag tråla eg Sørlandssenteret for ting til prosjekt eg skal i gang med. Eg trur eg fekk tak i alt, så no gjelder det bare å ha tid til det :p


 

Vekas gullkorn: Vekas gullkorn har komt som perler på ei snor i lunchen på jobb. Mesteparten av dei egner seg nok dessverre ikkje på trykk, så dei skal eg spare dåke for.

 

Nåken er meir gira på å trene enn andre:

O: Æ skal innføre onsdagsmila nå! Springe hver onsdag!

T: Ska du SPRINGE ei mil?! Æ blir jo sliten av å kjøre ei mil...

 

Vi snakka om uplanlagte barn:

S: Han ble jo velskapt da.

A:  Ja, det var jo ikke sånn at han hadde 10 tær eller noe.  Eller? 11 tær? 10 er jo vanlig da...

Julegavetips til mamma!

 • Skrevet 08.11.2015 klokka 13:57
 • Kategori: Tips

Å finne ut kva ein skal gi til mamma er nok det vanskeligste, men det kan jo og være det lettaste! Det er jo egentlig bare å tenke på kva du sjølv hadde blitt glad for å få, kva interesser ho har og kva ho treng! Vil du slå to fluer i ein smekk så kan du jo kjøpe ein flybillett, så kan dåke begge reise på ein mor-datter tur utpå våren :)

Abonnement på favorittbladet - Gavekort på spa, kino osv - Deilige duftelys i fra Voluspa - Flybillett til jenteturen - Ei fin kvardagsveske - Tynn og lett morgenkåpe i lin, Gode husprodukt - Heimelaga strikk - Ulltrøye fra Kari Traa - Ein ny favoritt parfyme - Eit fint skjerf med mønster på, dette er fra Missoni - Nydelig leppestift fra Chanel - Toalettmappe fra Lulus - Kule blå boots i semska skinn - Hobbybok, oppskriftbok eller ein god roman.

 

#julegaver #jul #christmas #mamma #tips #gavetips #bloggklubben #julegaver #gaver #tips

#gavetips #tilhan #tilhenne #julegaver2015 #collection #bloggklubben #collage #side2 #nettavisen #aftenposten #bloggmag 

Ida

Ida, 25 år, gift med Vegard. Deler små ting fra kvardagen min, mat, reiser, DIY og interiør. :)


KONTAKT
ida_r92@hotmail.com
INSTAGRAM - @ida.rossland

Search

Bloggdesign

hits