hits

Ida Røssland

Lifehack når du maler veggar

 • Skrevet 08.11.2017 klokka 08:00
 • Kategori: Tips

Her kjem eit lite pengesparande (og miljøsparande?), tips i forbindelse med oppussing! Eg har jo malt stove, gang, kjøkken og hobbyrom i løpet av dei siste mnd, og eg har då sjølvsagt brukt rulle på veggane. For å få malinga best mulig fordelt på rulla, så er det greit å bruke eit rullekar. Problemet er jo at ein kan ikkje drive å kjøpe nye rullekar for kvar gang ein skal skifte farge. Ja, det kan fint vaskast, men når ein går i fra mørk blå til kvit maling så er det  alltidI litt blåmaling igjen som løsner..🙄

Så i staden for å bruke masse pengar på nye rullekar for kvar gang, så bruker eg bare litt aluminiumsfolie i bunnen på karet og heller malinga oppi. Når eg då er ferdig med malinga og karet, så bretter eg bare foliet sammen som ein ball, og vips! Ingen søl, ingen maling i vasken og du kan fint bruke rullekaret mange ganger til. 🙊

#tips #triks #lifehack #hobby #diy #kreativ #smart #trix #maling #jotun

Tips til å henge opp knagger

 • Skrevet 10.10.2017 klokka 20:59
 • Kategori: Tips

Eit lite tips når du skal henge opp knaggar i forskjellige høgder er å klippe ut papir i samme størrelse som knaggen og lime på veggen med tape. På denne måten kan du få eit lite inntrykk av korleis det vil sjå ut etter at knaggane er skrudd opp, og du slepp å skru mange hull i veggen før du er sikker. Det samme prinsippet gjeld om du skal lage ein bildevegg men mange bilder, bruk papir for å finne ut korleis du vil ha det. 😊  Veldig greit, så sleppe du mange hull i ein nymala vegg! 

Og ja, gangen er ferdig, så det gjenstår vel bare å få til å ta nåken brukbare bilder av den så eg kan dele med dåke 😃

#diy #tips #triks #oppussing #smart #knagg #gang #hus #hjem #gjørdetselv #hjemmelaget #hjemmelaga

Vil du tjene penger på bloggen din?

 • Skrevet 16.06.2017 klokka 07:00
 • Kategori: Tips

Kven vil vel ikkje tjene litt pengar på hobbyen sin? Vil ein leve av blogginga så må ein i alle fall starte ein plass. Så idag ville eg egentlig bare tipse dåke om ei affiliates-side som dåke burde melde dåke inn i, for å kunne tjene litt ekstra i mnd. 😊

HER kan du melde deg inn i Adviral media, eller tidligare kalla Bloggklubben her på Blogg.no. Her kan du tjene pengar på klikk, %-vis av kjøp osv. Kva så om du ikkje har så mange lesara, mange bekker små blir til slutt til ei elv 😜

HBO NordicNELLY.COMDRKN - Miss Selfridge - Cheap Monday NA-KD

 

Her er nåken av nettbutikkane som står klare til å betale deg for salg! Klikk på bildene eller linkane for å komme inn på sida 😊

Det er ikkje det at målet mitt er å leve av blogging, men litt ekstra på konto kvar mnd er så absolutt kjekt å ha! 😎

#bloggklubben #adviral #spons #sponset #affiliate

Lifehack på kjøkkenet!

 • Skrevet 02.03.2017 klokka 10:00
 • Kategori: Tips

Oki, midt mellom alle dei solfylte innlegga fra Hawaii så må eg bare komme med tidenes lifehack i fra kjøkkenet i Phoenix. Nåken som har prøvd å vispe krem eller lignande i ei skål før? Også spruter det krem ut over heile kjøkkenet? Spesielt om det er ein krem med sjokolade i, og du har kvitt kjøkken. 😅 Yey!  Så når eg tilfeldigvis raida Pinterest her ein dag, så kom eg over dette geniale trikset. 

SAMSUNG CSC

Alt du treng er ein stor papptallerken og nåke til å stikke hull med. Voila! Aldri meir sjokoladeflekkar på kvit vegg! 🙌   🙌   🙌   Bare sjå rundt skåla og bort på morten i hjørnet, det var før eg festa tallerkenen på.. Etterpå for alt oppi tallerkenen! Snakkes altås..!

SAMSUNG CSC

Har du nåken geniale "life hacks" som du vil dele? 😀

#tips #triks #tipsogtriks #diy #byidarossland#kreativ #kjøkken #smart

Tips til ein kjapp middag!

 • Skrevet 30.03.2016 klokka 10:00
 • Kategori: Tips

Å kutte grønsaker er jo det som tar tid ved middagslaging. Så kvifor ikkje gjere det enkelt og kutte opp store mengder på ein gang og fryse ned til dei skal brukast? Eg sto ikkje så veldig lenge for å kutte opp masse grønsaker, men det er dyrbar tid når ein står og er sulten etter jobb.

SAMSUNG CSC

Grønsakene kan då enkelt leggast i ei ildfast form og  feks. steikast i lag med laksestykker i ovnen. Eg trur det er rundt 400-500 gram med grønsaker her. Det er ein blanding av gulrot, søtpotet, brokkoli og purre, men ein tar det ein sjølv ønsker. 

No kan til og med Vegard lage fiskemiddage klar til eg kjeme heim fra jobb ;)

SAMSUNG CSC

Kanskje eit simpelt tips, men svert genialt og tidssparande! Eg var i alle fall svært fornøyd med meg sjølv når hadde fem posar med ferdig oppkutta grønsaker klar til bruk liggande i frysen.

 

#tips #middagstips #godtno #matprat #studentmat #kjappmat

Tips: Gro din eigen vårløk

 • Skrevet 24.03.2016 klokka 10:00
 • Kategori: Tips

Sjå kor stilig! Gjenbruk av grønsaker som vårløk er jo heilt genialt. Vårløken er jo ganske nedkutta etter matlaging, og til vanlig pleier vi bare å kaste resten. Eg kom øve eit tips på denne bloggen her, og fant ut at dette måtte prøvast.  Alt som trengs er ein strikk, to pinnar og eit glas med vatn. På bildet under her har vårløken stått i  nokre dagar:

SAMSUNG CSC

Etter 10 dagar ser vårløken slik ut:

SAMSUNG CSC

Eg satte vårløken slik at den har tilstrekkelig med sollys, og skifta vatn på den innimellom når det begynte å bli grumsete. Vårløken kan lukte litt, men då er det bare å ta vekk den "slimete" hinna som kjem på stilkane. 

No skal vi aldri meir kjøpe ny vårløk ;)

#diy #tips #triks 
 

Borddekking

 • Skrevet 08.01.2016 klokka 10:00
 • Kategori: Tips

Eg kom på at eg ikkje har delt bilder av borddekkinga fra vennejulebordet vi hadde heime i desember. Kanskje litt seint, men kanskje nåken kan hente litt inspirasjon til eit nyttårsbord eller lignande :)

Eit tips til borddekking er å ta naturen inn. Det er både gratis og gir liv til bordet.

SAMSUNG CSC

Eg brukte serviettar fra IKEA, Serviettringar har eg laga sjølv sjå HER, stjerner og juletre fra Søstrene Grene, store lys og bordkort fra Upstairs, Blomar HER og granbar fra skogen!

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Ka syns dåke? :)

#julebordet #borddekking #bord #diy #redesign #tips #triks #interiør #interior123 #hjemmelaga

Årets beste julegave

 • Skrevet 28.12.2015 klokka 10:00
 • Kategori: Tips

Dette må nok være den beste julegaven eg fekk gitt bort i år. Kanskje litt dumt å komme med dette tipset etter jul, men i frykt for at Besto og Bessen skulle lese bloggen så kunne eg ikkje legge det ut før no. 

SAMSUNG CSC

Bøkene inneholder spørsmål i frå barndom, skulegang, kjærlighet, venner, utdanning, familie og slikt. Heile boka går ut på at mottakaren skal svare på spørsmåla vi lett har for å gløyme og stille. Det er og mange blanke linjer og sider kor besteforeldra kan fortelle og lime inn bilder frå livet. 

Hensikten er at besteforeldra mine skal fylle ut bøkene, og etter dei er ferdig utfylt skal eg få dei i retur :) På den måten vil eg ha ei bok full av gode minner og historiar eg kan lese når eg vil! Eg gler meg vilt!

Så Bessen og Besto, dåke må virkelig gjere ein innsats med bøkene ;)

Var ikkje dette ein fin og minnerik gave? :)

#bok #bøker #fortellbestemor #fortellbestefar #gavemedmening 

Tips: Pynt opp svibelen

 • Skrevet 19.12.2015 klokka 10:00
 • Kategori: Tips

 

Til jul er eg veldig glad i Sviblar rundt om i leiligheten. Eg elskar jo grøne blomar i utgangspunktet, så når dei i tillegg kjem med ein liten blom på slutten av levetida si så er dei heilskjønne! Sviblar er og veldig fint å bruke i dekorasjonar til jul. Eg brukte dei som dekorasjon rundt på bordet når vi hadde vennejulebordet vårt her heime. 

SAMSUNG CSC

Eg var opptatt av at dekorasjonen ikkje skulle koste så alt for mykje, så eg hadde ikkje så lyst å kjøpe nye potter bare for anledningen. Derfor blei eg sjeleglad når eg fant denne fine voksduken på Stoff og Stil på lørdag. Heilt perfekt var den!

Du treng:

 • Små sviblar
 • Tråd i valgfri farge
 • Voksduk i str 23x23 cm. Eg har denne fine i linlook med sølvtrådar

 

Når du bruker voksduk i staden for fek. gråpapir, så gjer det ikkje noko om du vatnar blomen. Voksduken tåler nemlig litt vatn, og det vil ikkje renne gjennom og skade bordet :)

SAMSUNG CSC

Blei dei ikkje søte? Også så fint dei kledde bordet då, eller ka? :)

SAMSUNG CSC

#tips #redesign #mestergrøn #padurohobby #upstairs #kristiansand #krsby #stoffogstil #diy #gjørdetselv

#idarosslandjul #hjemmelaga #hjemmelaget #sostrenegrene #bord #blomster #dekkebord #rom123 #kk

Tips: Bokstavstempel

 • Skrevet 10.12.2015 klokka 10:00
 • Kategori: Tips

Eg har leita etter bokstavstempel til ein forsvarlig pris ei stund no. Og endelig kom eg øve desse her fra Clas Ohlson til 139 kr. Dei har både store og små bokstavar, og du får med fire små fargeputer på kjøpet. Veldig forsvarlig pris med tanke på kor lite dei sikkert kjem til å bli brukt.

SAMSUNG CSC 

Eg kjøpte og nåken andre stempelputer i sølv og gull hos TGR. Desse stråler det virkelig party rundt! Fine til julekort er dei og. Kvaliteten og kor lenge dei varer veit eg ikkje, men trur begge to kosta 50 kr til sammen. 

SAMSUNG CSC

Enda meir hobbyting i hus, godt Vegard ikkje veit kor mykje eg har. Gruer meg til den dagen vi skal flytte igjen...  

Kjekt å ha, det får jeg helt sikkert brukt for en vakker dag...

 

#tips #hobby#kreasiw #pandurohobby #diy #gjørdetselv #stempel #triks 

Verdens beste plan?

 • Skrevet 29.11.2015 klokka 10:00
 • Kategori: Tips

Dei siste åra har eg og Vegard pleid å ha ein mini-julekalender der vi har utveksla adventsgaver på dei fire søndagane i advent. Denne tradisjonen meinte Vegard vi ikkje skulle ha i år, då han synes det blei stress å kjøre på Sørlandssenteret for å kjøpe nåke til meg..... Eg elske jo ALT som har med gaver å gjere, så dette kan jo ikkje eg gå med på. Eg har derfor valgt å ta saken i egne hender og utvida lige godt heile adventskalenderen med pakker kvar dag! 

Eg har kjøpt 24 gråposar og planen er at han skal få 12 av dei, så må han finne 12 pakkar til meg og eg til han. På den måten blir det jo spenning KVAR dag!! :D (Sorry Vegard, men du må være med på dette)Verdens beste plan vil nå eg sei!

#diy #adventkalender #gaver #hjemmelaga #tips #pakker

Julegavetips til mamma!

 • Skrevet 08.11.2015 klokka 13:57
 • Kategori: Tips

Å finne ut kva ein skal gi til mamma er nok det vanskeligste, men det kan jo og være det lettaste! Det er jo egentlig bare å tenke på kva du sjølv hadde blitt glad for å få, kva interesser ho har og kva ho treng! Vil du slå to fluer i ein smekk så kan du jo kjøpe ein flybillett, så kan dåke begge reise på ein mor-datter tur utpå våren :)

Abonnement på favorittbladet - Gavekort på spa, kino osv - Deilige duftelys i fra Voluspa - Flybillett til jenteturen - Ei fin kvardagsveske - Tynn og lett morgenkåpe i lin, Gode husprodukt - Heimelaga strikk - Ulltrøye fra Kari Traa - Ein ny favoritt parfyme - Eit fint skjerf med mønster på, dette er fra Missoni - Nydelig leppestift fra Chanel - Toalettmappe fra Lulus - Kule blå boots i semska skinn - Hobbybok, oppskriftbok eller ein god roman.

 

#julegaver #jul #christmas #mamma #tips #gavetips #bloggklubben #julegaver #gaver #tips

#gavetips #tilhan #tilhenne #julegaver2015 #collection #bloggklubben #collage #side2 #nettavisen #aftenposten #bloggmag 

Julegavetips til han

 • Skrevet 04.11.2015 klokka 10:00
 • Kategori: Tips

Det er alltid vanskelig å finne julegaver til kjæresten, bror eller en venn. Kanskje det kan hjelpe litt med collagen jeg har laget under. Jeg vet i alle fall at Vegard hadde blitt glad for, og har blitt gla for, flere av tingene under :)En skjorte fra et merke han liker - Stilige finsko - Kule mansjettknapper, feks fra favorittlaget - Blue Ray - En fin klokke - Spillkonsoll - Treningsklær - Kortholder i skinn - Parfyme - Fjernstyrt helikopter eller andre l"leketøy" - Kosebukse - Joggesko eller fritidssko

 

#julegaver #gaver #tips #gavetips #tilhan #tilhenne #julegaver2015

#collection #bloggklubben #collage #side2 #nettavisen #aftenposten #bloggmag 

 

Julegavetips til henne

 • Skrevet 26.10.2015 klokka 10:00
 • Kategori: Tips

Det er under to små måneder til julemiddagen er inntatt og alle gavene er åpnet. Det er derfor lurt å starte tidlig på julegavene, for som alltid kommer julen veldig fort på!  Her har jeg laget sammen en liten collage med gaver som passer godt til jenter, venninner og kjæresten.:) Skal prøve å lage en lik "til han" også :)

En ny fresh klokke, denne er fra Mockberg- En fin veske- Et fint undertøysett - Interiør som hun liker,dette huset er fra Kahler - Statement smykke- Myke deilige tøfftler - Duftlys - Gourmetmat, anbefaler Passion & coconut fra Niclas Vahe - Treningskle - Neglelagg - En fin leppestift - Statement øredobber - Kule joggesko

 

#julegaver #gaver #tips #gavetips #tilhan #tilhenne #julegaver2015

#collection #bloggklubben #collage #side2 #nettavisen #aftenposten #bloggmag 

Ida

Ida, 25 år, gift med Vegard. Deler små ting fra kvardagen min, mat, reiser, DIY og interiør. :)


KONTAKT
ida_r92@hotmail.com
INSTAGRAM - @ida.rossland

Search

Bloggdesign