Heimelaga tacokrydder er ikkje så vanskelig som ein skulle tru, godt er det og! I kjøpt tacokrydder er det mykje sukker og andre unødvendige e-stoff som kroppen ikkje treng. Krydderet lager du veldig enkelt sjølv, og oppbevarer det i ei tett krukke til det skal brukast. Du kan og bestemme styrken på krydderet ved å ta i mindre eller meir chili. Oppskrifta fant eg på Trines matblogg.
Du treng:
- 3 ss chilipulver
- 2,5 ts chiliflak (knuste)
- 2,5 ts tørket oregano
- 2 ss spisskummin
- 2 ss paprikapulver
- 2,5 ts hvitløkspulver
- 1,5-2 ss havsalt
- 2 ts sort pepper
Bland alt krydderet godt sammen og fyll det på tette krukker. Desse søte krukkene på bildet er i fra Upstairs.
Tilsett ca 1 ss med krydder til ein pakke karbonadedeig og bland med 1 lite glass med vatn. Krydderet kan som sagt ha ulik styrke, så derfor er det lurt å prøve seg litt fram, spesielt om middagen skal serveres til barn. Smaken er jo selvfølgelig ikkje heilt lik som “vanlig” tacokrydder som du får kjøpt i butikken, men dette er bare ein vanesak Test det ut til tacoen på fredag!
#taco #tacokrydder #diy #heimelaga #hjemmelaget #hjemmelaga #trinesmatblogg #matprat #godtno #nrkmat #tips