Heimelaga Tacokrydder

Heimelaga tacokrydder er ikkje så vanskelig som ein skulle tru, godt er det og! I kjøpt tacokrydder er det mykje sukker og andre unødvendige e-stoff som kroppen ikkje treng. Krydderet lager du veldig enkelt sjølv, og oppbevarer det i ei tett krukke til det skal brukast. Du kan og bestemme styrken på krydderet ved å ta i mindre eller meir chili. Oppskrifta fant eg på Trines matblogg.

Du treng:

  • 3 ss chilipulver
  • 2,5 ts chiliflak (knuste)
  • 2,5 ts tørket oregano
  • 2 ss spisskummin
  • 2 ss paprikapulver
  • 2,5 ts hvitløkspulver
  • 1,5-2 ss havsalt
  • 2 ts sort pepper 

 

Bland alt krydderet godt sammen og fyll det på tette krukker. Desse søte krukkene på bildet er i fra Upstairs.

Tilsett ca 1 ss med krydder til ein pakke karbonadedeig og bland med 1 lite glass med vatn. Krydderet kan som sagt ha ulik styrke, så derfor er det lurt å prøve seg litt fram, spesielt om middagen skal serveres til barn. Smaken er jo selvfølgelig ikkje heilt lik som “vanlig” tacokrydder som du får kjøpt i butikken, men dette er bare ein vanesak 🙂 Test det ut til tacoen på fredag!

#taco #tacokrydder #diy #heimelaga #hjemmelaget #hjemmelaga #trinesmatblogg #matprat #godtno #nrkmat #tips

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg