Ravnefest og internasjonal kulturfestival

I helgo har tante og mamma vært på besøk. Fredagen var me på Ravnefest, ein festival i Ravnedalen i Kristiansand. Konsertar med Michael Paskalev, Kurt Nilsen og Kaizer(!!) Var jo selvfølgelig Kaizer så var det stora trekkplasteret 🙂

Kurt!  For ei stemma på den mannen 🙂

Kaizer! Lika magisk kvar gang.

Lørdagen var vi på den internasjonale kulturfestivalen i Kristiansand. Det var ekstremt mykje folk på torget og i byn. Det var konsertar, dans og mykje mat i frå forskjellige kulturar. På bildet under er det mat i frå Etiopia(?). Ei type lefsa med forskjellige kjøttdeigar, krydder, ost og egg. Meget spesiellt med andre ord, men greit å ha prøvt litt anna mat 🙂

På kvelden var vi ein tur ned til Kilden og såg på sommeråpent som var komt til kai. Var egentlig ikkje så mykje å sjå på så me gjekk relativt fort vidare på resturant! Var kjedelig å senda mamma og tante heimøve idag, uten å sjølv vera med.. Men er godt det ikkje er lenge igjen før eg skal heim! 

Heimelaga glutenfrie scones!

Heima aleina etter ei fantastisk innhaldsrik helg. Har hatt besøk av tante, onkel og ungane og har servert i bryllup! No har dei reist heim og eg nyte stillheten på sofaen med nysteikte varme scones! Oppskrifta er enkel og det tok under 20 min frå start til slutt. 🙂

♥ 2 dl grov glutenfritt mjøl

♥ 2dl fint glutenfritt mjøl

♥ 2 ts bakepulver

♥ 1 dl smelta smør

♥ 1 dl kesam (eg hadde ikkje kesam og bukte creme fresh)

 

Bland det tørre saman og tilsett fuktigheten. Rør rundt med ei sleiv og fordel deigen i tre delar på ei bakeplate. Form dei til rundingar og klapp dei litt flate. Del dei halveis på midten så blir det lettare å dela.

Steik i ovnen på 230-250 grader i ca 10 -15 min.  

 

Hopp i havet!

Forrige helg var eg heima i Uskedalen. Det var aktivitetsdag og hopp i havet! 

Kuskjitbingo. Meir harry og på landet kjem du ikkje…

Me gjekk sjørøvarrebus

Hopp i havet! Mange knall og fall..

 Image and video hosting by TinyPic

Og eg vant hesteskokasting!! For første gang ever. Knuste bessen!

Ingrid blei meget glad for ny bagg som eg vant!

Verdens herligaste!

I Helgo har eg bare kost og kost med verdens beste tanteungar! Vilde er blitt så alt for stor, ho er ein fryd å vera med! Alle faktene og alt, smelte i alle fall eit tantehjerta:) 

Vi har feira vetlesøster og at det var sommar med champagne i søte glas. 

Heldigvis er det ikkje så mange vekene til eg skal heim igjen til godjento! Glede meg til å ha heilt fri i sommar og bare vera supertante! <3

 

Girls just wanna have fun

Igår var vi på festlighetar i Uskedalen! Hadde eit lite vors med Kristin, Silje Marie og meg før vi gjekk ut på “Hopp i baren”. Så kjekt å komma heim å sjå godjentene igjen! Mangla selvfølgelig mange, men alle er ikkje komt heim enda.. Håper på mange fine kveldar samen i sommar! 🙂 Fekk lufta den nye fine kjolen min frå Cubus!

A walk in the park

Det har vore nydelig vær i Kristiansand i det siste! Vi har kost oss på bystranda og på tur rundt i byn. Bystranda gir skikkelig sydenfølelse! Håpar det blir mange fine dagar der i sommar:)

Svanemor har endelig fått babisar! Sjå så søte dei er!

Herregud så kleint..

Me må ned i kjellaren for å vaska kle.. Og forrige veka når eg skulle ned, så hadde nåken stjelt skøyteledningen min! Så eg fekk ikkje vaska.. No har vi måtta ta med oss ein som vi bruker andre plassar kvar gang ein maskin skal settast på.. Dritt lei, så eg hang opp ein lappe i håp om at skøyteledningstyven får dårlig samvittighet og legg tilbake ledningen min, så eg kan få vaska kle uten nåke stress..! 

Øve til det som var kleint.. Eg hadde henta nyvaska kle på torsdag, og når eg skulle på jobb på fredag møtte detta meg i vinduskarmen i trappeoppgangen:

TRUSO MI!! Herregud.. Eg såg fort rundt meg for å forsikra meg at ingen såg da, heiv den i vesko og sprang ned trappo….