DIY: Pyntebrett / Serveringsbrett

Her får dåke steg-for-steg med bilder på korleis du kan lage deg eit superenkelt brett! Brettet kan brukast til mykje, men eg velger å bruke det som eit pyntebrett kor eg kan samle interiøret. 

Blei det ikkje fint? Og ikkje minst billig. Eg trur kanskje materialkostnadene på eit brett ligg på rundt 30 kr totalt. Glattkant-lista kostar ca 30 kr meteren og lekten kostar rundt 12 kr meteren. Håndtaka kosta rundt 59 kr på IKEA. No kostar jo en boks med Jotun Interiørbeis ca 200 kr, mene eg hadde både svart og kvitkalka i hus, så farge-variasjonene kan bli store. Brettet måler ca 35×23 cm inni og ca 38×40 på utsida. Her kjem oppskrifta:

Du trenger:

 • 135 cm smal lekt
 • 125-130m glattkant-list (furu 15 x 0,95) Eg kjøper alltid litt ekstra, slik at det er enklare å sage.
 • Skruer som ikkje er for store (spør gjerne i byggforretningen)
 • Borr på 2 mm
 • Håndtak (Eg kjøpte mine på IKEA. Optimalt skulle eg hatt nåken som ein kan skru inn på framsida, då blir det lettare å treffe riktig)
 • Sparkel og sparkelkniv
 • Pussepapir, grovt og fint
 • Maling, beis, voks, alt etter kva du vil behandle det med. Eg har brukt Jotun interiørbeis i fargen kullsort.

 

Slik gjer du:

 • Sag opp alle delene
  • 2 stk 40 cm smal lekt
  • 2 stk 23,1 cm smal lekt
  • 3 stk 40 cm glattkant list (furu 15 x 0,95)
 • Borr hull i hjørnene på to av glattlistene
 • Skru lektene på 40 cm fast i kvar av glattlistene
 • Snu arbeidet rundt og borr hull langs kanten av glattlistene
 • Skru deretter glattkant listen fast med dei små lektene
 • Borr hull rundt heile underdelen og skru deretter fast med skruer
 • Skru og skruer inn fra utsida av lektene, slik at alt sitter bedre fast
 • Puss med grovt pussepapir slik at kantar vert jevna ut. Puss deretter over med fint pussepapir.
 •  Begynn å sparkle der det er småhull og glipper. Sparkle og over skruehullene.
 • Når sparkelen har tørka kan du pusse med fint pussepapir.
 • Mål deretter opp kor håndtaka skal plasserast og borr hull. Skru håndtaka fast. Eg anbefale at du skrur håndtakene fast etter du har malt. For min del hadde det ikke så mye å sei, siden jeg brukte svart interiørbeis.
 • Mal med valgfri maling / beis.
 • Voila! Fiks ferdig brett til å ha pynt på, eller til å servere søndagsfrokosten i seng!

 

 • Sag opp alle delene
  • 2 stk 40 cm smal lekt
  • 2 stk 23,1 cm smal lekt
  • 3 stk 40 cm glattkant list (furu 15 x 0,95)

Borr hull i hjørnene på to av glattlistene

Skru lektene på 40 cm fast i kvar av glattlistene

Snu arbeidet rundt og borr hull langs kanten av glattlistene

Skru deretter glattkant listen fast med dei små lektene

Skru og skruer inn fra utsida av lektene, slik at alt sitter bedre fast

Puss med grovt pussepapir slik at kantar vert jevna ut. Puss deretter over med fint pussepapir.

Begynn å sparkle der det er småhull og glipper. Sparkle og over skruehullene.

Når sparkelen har tørka kan du pusse med fint pussepapir.

Mål deretter opp kor håndtaka skal plasserast og borr hull. Skru håndtaka fast. Eg anbefale at du skrur håndtakene fast etter du har malt. For min del hadde det ikke så mye å sei, siden jeg brukte svart interiørbeis.

Mal med valgfri maling / beis.

Voila! Bare å ta turen i byggvareforretningen med ein gang! 🙂

#diy #gjørdetsel #prosjekt #hjemmelaga #hjemmelaget #interior #interiør #aftenposten

#rom123 #interiørblogg #interiorblogg #design #redesign #kahler #palma #hay #sort #elegant

New inn: Høst

Etter at eg begynte i ny jobb så trengte eg jo selvfølgelig noen nye klær til høsten! Det er så mange fine strikkegensere og deilige plagg at eg nesten går amok! Eg har lenge leitet etter en fin beige jakke, men ingen av de eg har prøvt har vært den rette; før eg fant denne på HM. Eg såg den, prøvde den og kjøpte den, uten å tenke noe mer over det. Litt må ein unne seg!

Grå strikkegenser fra Bik Bok / Lysegrå strikkegenser fra Lindex

 

Beige ulljakke fra HM / Beige ullkåpe fra HM

Julegavetips til henne

Det er under to små måneder til julemiddagen er inntatt og alle gavene er åpnet. Det er derfor lurt å starte tidlig på julegavene, for som alltid kommer julen veldig fort på!  Her har jeg laget sammen en liten collage med gaver som passer godt til jenter, venninner og kjæresten.:) Skal prøve å lage en lik “til han” også 🙂

En ny fresh klokke, denne er fra Mockberg- En fin veske- Et fint undertøysett – Interiør som hun liker,dette huset er fra Kahler – Statement smykke- Myke deilige tøfftler – Duftlys – Gourmetmat, anbefaler Passion & coconut fra Niclas Vahe – Treningskle – Neglelagg – En fin leppestift – Statement øredobber – Kule joggesko

 

#julegaver #gaver #tips #gavetips #tilhan #tilhenne #julegaver2015

#collection #bloggklubben #collage #side2 #nettavisen #aftenposten #bloggmag 

Pyntebrett / Serveringsbrett

Dette brettet har jeg laget i helgen. Det gikk overraskende kjapt å lage det, og resultatet ser jo faktisk veldig eksklusivt ut. Sort er jo faktisk kult! Det er nesten så jeg vurderer å ta litt sort inn i interiøret mitt, men bare nesten.. Det er ikke jeg som skal ha dette brettet med andre ord 🙂 Vil dere ha oppskrift? Så bra! Den kommer litt uti uken! 🙂


 

#diy #interior #interiør #rom123 #gjørdetselv #håndarbeid #redesign #interior #aftenposten #hjemmelaga

This week – 43

Vekas høgdepunkt:  Eg kom heim til verdens største bukett med roser og liljer på tirsdag!  Eg åt og godteri på fredag! Og då var det over 10 veker siden sist! Det smakte heilt fortreffelig 😉 Vi har og fått ein stor gladnyhet som vi har venta på i flere veker no! Det som er litt dumt er at eg ikkje kan dele det her enda.. 

Vekas kjiping: Vegard har vært på guttetur til Manchester i helga, og eg har vært heime aleine… Men, når eg er aleine så får eg og gjort mykje, og eg har no fått begynt på mange av prosjekta mine som bare har lege å venta 🙂

Vekas craving: Tomatsuppe med egg og Cæsar-salaten på Herlig Land..


 

Vekas middag: Datemiddagen Vegard lagde til meg på tirsdag! Indrefilet med bacosnurra asparges, pastinakkpurè og rødvinssaus.<3 Eg kjente det var på tide med eit skikkelig biffmåltid no. Og den heimelaga burgeren eg, Linn og Anette laga på fredag, altså nam! 

Vekas innkjøp: Endelig kom dei nye skålene med gullstriper fra Kähler, og eg har fått to i hus! Eg gler meg så til å ha dei på borda til jul, med nøtter og digg oppi 🙂 


 

Vekas gullkorn:

Eg og Vegard sitte med middagrbordet og snakker om dyr. Vegard har tydeligvis ikkje fulgt så veldig godt med når dosen allmennkunnskap blei delt ut..

Vegard: Villsau og vanlig sau e jo akkurat da samma.. E jo da samma som Vill-ku og vanlig ku, e jo ikkje nåke forskjell i da heller.

I: …..

 

Ida: Du ser så fornerma ut, Anette?

Anette: Nei, eg tenke!

Ida: Du må ikkje tenka så hardt!

Anette: Au! Eg fekk faktisk vondt i håve no!! Rett her bak!


 

Beige boots

For ein fin start på helga! Sjå på desse fine høstskoa eg henta på posten idag! Var dei ikkje fine? Har leita ei stund etter slike beige sko no, men i butikkane er det nesten bare svarte slike boots no.. Bestillte dei i ein størrelse større enn det eg pleier, og dei satt perfekt! 😀

Skoa finn du HER

DIY: Diamantsko

Dette er egentlig eit veldig gammalt innlegg som eg fann i utkast-mappa mi. Siden det er like aktuelt no som før, så velge eg å poste det. Bare sjå kor glinsande flotte skoa blei etter ein runde med superlim og “diamatar”. 

Du trenger:

 • “Diamantar” frå Panduro
 • Superlim
 • Sko
 • Pinsett til å flytte på diamantane

Pass på å ikkje lim fingrane sammen, da går fort!


Skoa blei bedre, då hælane egentlig hadde sett sine bedre dagar.. Alt skjult med diamantar! 🙂

#diy #sko #redesign #gjørdetselv #selvgjort #inspo #klær 

Happy wife, happy life!

Sjå kva eg kom heim til idag! Min mann kan! <3

 

#minmannkan #blomster #interiør #interior #kahler #palmainterior #palma #itaeos #vita #eos #rom123

 

DIY: Betong og kobber

Det kribler alltid i henda etter å starte på nye utfordrande prosjekter, problemet er vel at tida ikkje strekk til. Eg vil jo helst gjere alt på ein gang, nåke det og kan virke som om eg gjer. Akkurat no syr eg, vever, strikker genser, hekler panneband og hue, og sorteret bilder i album. Med andre ord, eg har litt å henge fingrane i. 

Alikevell søker eg alltid nettet etter nye gøyale prosjekt. Eg ahr alt for mange print screens på telefonen min, og DIY Pintrestmappa mi begynner å fylle seg ganske så greit opp. Derfor vil eg gjerne dele nåken av prosjekta eg så gjerne skulle ha starta på:

Lysestake av kobberrøyr, blomsterpotte i betong og ein ballong i betong! Litt usikker på korleis eg skal få til den ballongen rundt knuteområdet, men den tind den sorg..

Holder til kjøkkenpapir, lampefot i betong og bordbrikker til glas.

Telysholder i betong, gryteunderlag med stein og lysestake i beting. Lurer på å lage ein adventsstake i betong, om eg får somla meg på butikken å kjøpe betong..

 

 

#diy #inspo #betong #kobber #hjememelaga #gjørdetselv #pintrest #tips #triks #inspirasjon

Veka som gjekk – 42

For at eg skal ha mulighet til å kunne bla meg bakøve i arkivet for å sjå ka eg har foretatt meg dei forskjellige vekene, så vil eg prøve å ha ein oppsummering i slutten av vekene. Reknar ikkje med at eg kjeme til å legge ut dette kvar søndag, men når eg kjem på det 🙂 

Vekas høgdepunkt:  Skalldyraften med jobben til Vegard på fredag og innflytningsfest hos naboen på lørdag! Det var mykje dei samme folka i begge selskapa, og vi har det gøy kvar gang vi møtes. 

Vekas kjiping: Mandag var tidenes blåmandag… Eg blei sjuk, måtte gå heim fra jobb og Linn var uheldig å knuste mobilen min i gulvet… Pytt pytt, alt kan heldigvis fiksast!


 

Vekas craving: Knekkebrød med kokt egg (uten plomme) og med rødbiter, litt majones og salt på! Altså, eg har ete da til lunch kvar dag i ca 2-3 veker no, og eg blir aldri lei….  Eg har og drukke store mengder heimelaga plommesaft og ete mykje plommesyltety!

Vekas innkjøp: Eg og Linn hadde oss ein tur på IKEA der eg fekk kjøpt nye bilderammer til bildene mine. Eg har tatt begge sjølv, det til venstre i San Fransisco og det til høgre i Paris. Eg fekk og kjøpt to nye grå håndkler og nytt dusjforheng. Fekk og sikra meg den nye Kähler skåla med gullstriper, åå den blir så fin til jul!


 

Vekas gullkorn:

Anette e tidenes gledesspreder, og det er ikkje mulig å holde latteren når ho er rundt. Idag var vi på fotballkamp i Grimstad for å sjå Nest- Sotra spele mot Jerv. Det kom ein del fantastiske ting ut av den jenta der idag 🙂

Vegard: Du e litt sånn Harley davidson idag du, Anette! (Ho hadde på  seg skinnjakke)

Anette: Ka e da? E da ein mann eller nåke? Eg sjønne da ikkje.

* Etter 30 minutt googler Anette ka Harley Davidson er*

Anette: E da ein motorsykkel?! Seie du at eg ligene på ein motorsykkel??

Vegard:……

 


 

Vi gjekk inni gågatene i Grimstad sentrum og skulle kjøpe oss mat. Når vi var på vei ned igjen til bilen så seie ho skikkelig oppgitt

Anette: Shitt folkens, for ein omvei vi gjekk i stad!!

Ida: Nei, Anette. Vi gjekk akkuratt her i sta og. 

30 sek seinare. 

Anette: HAHAAH, Nei da gjore vi ikkje! Vi gjekk DER! *Peike i ein heilt anna retning,.*

Alle: Nei, Anette. Nei…

 

Anette hadde vært på jobb tidligare på dagen. Ho hadde kjørt bil og kom til eit lyskryss.

Anette: Dåke! I går når eg var på jobb så kom eg til et kryss. Alle lyso blinka bare gult, eg skjønte ingenting. Også hadde eg så dårlig tid at eg ikkje kunne ta opp telefonen og googla da, så eg bare kjørte eg…

 

Altså, ka gir du meg. Du er herlig Anette <3