Grottetur til Midt-Norges største grotte

Harbakhula – ein nydelig tur i herskapelig natur

Denne teksten skreiv eg i forbindelse med utgivelse av magasinet Briefing Fosen 2020. Den er derfor skrevet på bokmål. Harbakhula ligg ikkje så alt for langt i frå Stokkøya, og det kjente Strokkøya sjøsenter. Så skal du ta turen til Stokkøya i sommar kan eg anbefalen denne turen på det sterkaste 😊


Hvor: Åfjord Kommune

Tid: Ca 1 time t/r

Passer for: alle aldre

Tips: Ta med hodelykt og gode sko

Ca 1,5 times kjøretur i fra Brekstad sentrum ligger en av Midt-Norges største huler. Hulen er ca 130m dyp og ca 40 m bred ved huleåpningen. Harbakhula er en naturlig grotte, som betyr at den ikke er menneskeskapt.

For å komme til Harbakhula følger du vei 723 fra Åfjord mot Stokkøya. Like før Stokksund tar du av til høyre mot FV32, der det er skiltet mot Harbak. Kjør videre langs veien i ca 8 -10 minutt før du kommer til Harbak.

Du parkerer bilen langs hovedveien ca 100 m i fra snuplassen på Harbak. Følg skilt oppover langs en grusvei, før du tar til venstre gjennom en port. Her i fra er det litt dårlig merket sti, men løft blikket og gå mot hula opp til høyre så kommer du etter hvert inn på stien. Etter ca 100-200 m kommer du inn på en godt opparbeidet sti laget av stein. Etter et lite stykke på stein kommer du til en fin tretrapp. Gå forsiktig her, den kan være glatt. Siste strekket mot grotta er det satt opp tauverk. Det er bratt ned på siden, så hold deg på riktig side av tauet. Man klatrer mange høydemeter fort, og plutselig ser man inngangen til hula; en majestetisk inngang som er større enn man tror.

Når du kommer litt inn i hula deler den seg i to ganger, en smal gang til venstre og en litt bredere gang til høyre. I den høyre hulegangen kan man gå helt inn til enden.  Har man hodelykt og litt klatreferdigheter så kommer man seg fint over de store steinene innover. Trø forsiktig og pass på glatte steiner.

Fra huleåpningen får man en fantastisk utsikt ut over Norskehavet og skjærgården.

Det er også mange gode muligheter for klatring og buldring både i og utenfor grotten. Ta gjerne med litt niste og nyt utsikten. På en godværsdag kan man faktisk se ut til Halten fyr!

Turen opp til hulen er ca 1 km lang, og man kan regne ca 25 minutter opp.

Harbakhula er også brukt til konserter ved forskjellige anledninger. Akustikken her er bare helt magisk, og virkelig verdt å få med seg!

Kanskje kan det friste med en liten dukkert i en av kulpene på veien nedover?

Nydelig utsikt over Harbak!

Har du vore her før? 😊

Nye bilder på veggen!

Reklame | Posterstore.no

No har vi budd i huset her i to år og eg har lenge tenkt på at eg skulle hatt opp nåken bilder på soverom, men ting tar tid.  Eg har lurt på kva stil eg skal ha og kva type bilder/ plakatar eg vil ha opp, men eg kjem jo ikkje akkurat nåke lenger.. Ergo, soveromsveggane har vore heilt tomme og kjedelige… Så då Posterstore tok kontakt med med og spurte om eg ville finne meg nåken fine bilder var eg ikkje tung å be!

Å bestemme seg for bilder syns eg kan være vanskelig, då er det fint at ein kan bytte litt ut etterkvart uten at det nødvendigvis skal koste skjorta. Posterstore.no har eit enormt stort utvalg av plakatar til fine prisar. Det er god variasjon i størrelsar, så her finn du absolutt nåke etter ditt behov og ønske. Og er du fortsatt utsikker på kva du skal bestille så har Posterstore laga ferdige bildeveggar du kan kjøpe, så slepp du å tenke så mykje sjølv!

Ønsker du å bestille no så kan du bruke rabattkoden  idarossland35 for å få 35% rabatt på plakatar og bilder ( gjeld ikkje rammer og Selection-kolleksjonen).

Rabattkoden varer i 7 dagar frå den dagen dette innlegget publiseres.

– Båt i fjellinnsjø finn du her og Spirit Island finn du her –

 

På soverommet er det ganske høgt under taket, så her gjekk eg for nåken store bilder med passepatout og rammer uten at det blir for dominerande. Fargen på soverommet no er absolutt ikkje nåke eg er fornøyd med, så eg er fort truande til å endre den ein eller gang til hausten…😅

– Grass by the sea finn du her og Beach view finn du her –

Her har eg ramma inn to tegningar som lillebror min tegna til meg for mange år siden. Kanskje i rundt 2008 eller nåke, sjå kor ekskluisive dei blei med passepatout nye rammer!

Før:

Etter:

Og for å ikkje å snakke om rammene. Rammene til Posterstore er fine, lette og relativt billige. Dei er ikkje i glas, men i akryl, så ein treng ikkje være redd for at dei skal knuse. Dei har ein veldig enkel lukkemekanisme bakpå, så ein sleppe å kutte fingrane for å bøye metallklipsen som på andre rammer.. Perfekt!

Einaste problemet med Posterstore er at dei har så enormt stort utvalg at det nesten var vanskelig å velge ut bilder, eg trenge fleire veggar i huset mitt….!

Igjen: bruk koden idarossland35 for å få 35% rabatt på plakatar og bilder ( gjeld ikkje rammer og Selection-kolleksjonen).

Plantekaos

Eg har i øve eit år gått og tenkt på at dei store plantene mine trenger ein ompotting. Dei har vokst nåke ekstremt dei siste åra, og er no på vei ut av pottene sine.. Eg kjøpte inn nye potter i fjor og var med godt mot, men så blei det aldri til at eg gjore nåke med plantene, før no…

Sjå kor store og fine! Tenk at desse var sånne små planter som ein kjøper på IKEA! Men som ein ser så er det litt for mange blad uten hull, så eg har delt opp plantene slik at det kun er ein stilk(?) i kvar potte no. Om eg har gjort ting rett eller ikkje, det veit eg ingenting om. Eg fant litt informasjon rundt monstera og ompotting på Plantemagasinet  og Vi i villa. Og nei, eg har nok ikkje brukt “riktig” jord til monstera, om ein skal følge alt som står på nett. Eg brukte krukkejord (har litt gjødsel i seg) blanda med den jorda som plantene allerede sto i og knuste lecakuler (for lufting). 

Så ein kveld Vegard var seint på jobb øyna eg sjansen, og dette var det han kom heim til:

Ja, for eg måtte jo gjere det inne! Ute hadde det blitt for kaldt på plantene (og for kjedelig for meg…). Og merk mine ord når eg seie at ompotting av 2-3 planter fort kan eskalere litt… Plutselig hadde eg kutta stiklingar, planta om ikkje bare 3, men 8 av plantene mine… Det var altså eit lite kaos her… Heldigvis er han godt vant med at eg plutselig har nåken prosjekt for meg, så etter at sjokket var lagt seg satt han seg bare fint ned i sofaen og såg på tv…😅

Eg hadde og ein veldig lang gullranke som eg ikkje heilt visste ka eg skulle gjere med. Så eg scrolla litt på Instagram og fant til slutt denne hos @Hvitelinjer. Eg satte i gang med godt mot, og ja.. Resultatet blei kanskje ikkje heilt som forventa 😅 Så er det nåken som har tips til å få ein litt fyldigare gullranke?

Grilltilbehør til bbq-kylling!

Åhh, det er ikkje nåke som er bedre enn sommar og grillmat! 🤩 Eg kan fint grille kvar einaste dag når det er fint vær, så då er det viktig at eg klarer å variere litt på rettane som skal lagast. Og ikkje minst på tilbehøret..😅

Dagens meny besto av kyllingfilet med Nicolas Vahe sin dry-rub, grilla ananas, tomatsalat og ris. Og bare ja, detta va godt og kan virkelig anbefalast!

Tomatsalat med granateple og persille

Enkel, frisk og god tomatsalat som eit perfekt tilbehør til kylling og fisk, og spesielt no når tomatene er så gode som dei er!

Her blanda eg bare cherrytomater, granateple og grovkutta persille saman i ei skål. Tilsatte litt olje, salt og pepper og lot det stå i 15-30 min før servering.

Oppskrifta fann eg her

Grilla ananas med lime og chili:

  • Del ein heil ananas i båtar og kutt vekk den harde «trekanten» på toppen av båten. Det midt inni ananasen er hardt og ikkje nåke godt å eta.
  • Bland chilikrydder, salt og raspa limeskall sammen i ei lita skål.
  • Grill ananasen på grillen til den er blitt lett karamellisert.
  • Dryss chili, salt og lime på ananasen før servering.

Såg ikkje dette godt ut eller? 🤩