På forrige var vi som sagt på bakgårdsparty på butikken til Kristin, og i den forbindelse fekk eg i oppdrag å bake ein glutenfri foccacia. Eg har gjort det ein gang før, men den var ikkje heilt vellykka synst eg. Denne der i mot, den skal eg definitivt lage fleire ganger. Den var både saftig og god på smak, virkelig ein suksess! 🙂
Du treng:
- 290 gram glutenfritt mjøl
- 3 dl lunka vatn
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts sukker
- 2 ss olivenolje
- Rosmarin, oliven, fetaost, soltørka tomater, olje og salt til topping.
Slik gjer du:
- Bland saman det tørre.
- Tilsett vatnet, det er viktig at det holder ca 37 grader.
- Bland godt i kjøkkenmaskin.
- La deigen heve i 30 minutt under plast. Eg hadde skrudd ovnen på 50 grader før eg starta å bake, og skrudde ovnen av før eg satte inn deigen for heving. Lunt og godt 🙂
- Kle ei lita langpanne (24×30 cm) med bakepapir og smør det med olje. Hell deigen oppi og trykk de litt utover. Deigen vil ikkje dekke heile panna, men det gjer ikkje noko.
- Lag “fingerhull” i deigen og hell over litt olivenolje og valgfri topping.
- Steik ved 220 grader i 20-30 minutt.
Oppskrifta fant eg hos DetLilleHuset.blogspot.no
#oppskrift #glutenfritt #glutenfri #matformagen #lavformap #smartmat
7 kommentarer
Ah, det så jo bare perfekt ut! elsker sånt brød 😀
Henriette Celin: Var heilt nydelig! 😀 Og i alle fall til å være glutenfritt og! Er jo toppingen som har mykje å sei 😉
SV: Så bra! Ja, det har du rett i ;-D
Det så supergodt ut! 😀
Rita Westnes: Smakte nydelig! 😀
Skal hive meg rundt i morgen og lage foccaccia – så fristet ble jeg, haha! 😀
Rita Westnes: Bra 😀 Håpe den blei vellykka! 🙂