Det første eg hadde lyst å bake/lage når eg kom fram til USA var heimelaga müsli. Som ein kan tenke seg, så er det aller meste av frokostblanding osv fullt av sukker og glukose.. Det er godt å kunne ha litt kontroll øve kva ein puttar i kroppen sin, sjølv om ein bur her borte, så eg er gla eg fant ein butikk som solgte ingrediensane eg trengte.
Eg hadde ikkje nåken spesiell oppskrift eg fulgte, eg bare kjøpte forskjellige typar frø/gryn på Whole Foods, og blanda sammen. Varm og opp ca 3 ss kokosolje og 3 ss sirup eller honning på svak varme. Bland sammen alle ingrediensane, og tilpass med fuktigheten. Det skal ikkje være veldig mykje fuktighet, men slik at heile blandinga er litt fuktig. Steik på 180 grader i 15-20 min. Hugs å røre rundt i langpanna underveis i steikinga, og pass på at det ikkje blir svidd.
Eg hadde og i tranebær, kokos, rosiner og mykje kanel i tillegg. Dette gir ekstra god smak 🙂
Perfekt gylden farge.
Her er oppskrifta til ein anna musli eg har laga tidligare.
#oppskrift #musli #granola #matprat #studentmat #frokost
Namm😀
Sarajaneeth.blogg.no: Smakte veldig godt 😀
Oi, så godt!
Virker så enkelt! dette må jeg få prøvd selv en gang 😀
Det så ordentlig godt ut 😀 Må testes!
Nam, så godt 😀 Greit å få litt kontroll på hva man spiser og ja 🙂
Henriette Celin: Ja, det er ikkje vanskelig i det heile! 🙂 Ein må bare passe litt på på slutten så det ikkje svir seg 🙂
SV: Ja, ikke sant. Men det er vel det eneste “vanskelig” ^^