Oppskrift: Gulrotmuffins

Idag er det lillelillelørdag, og kva passar ikkje bedre då enn ei oppskrift på muffins som dempar søtsuget? Eg var så heldig i å ha alle ingrediensene i hus, så då blei det desse. Du treng: 2 egg  60 g mandelmjøl  30 g kokosmjøl  1 ts bakepulver  1 dl mager kesam  30 g sukrin gold  1 ts kanel ♥ 1/2 ts kardemomme ♥ 1 reven gulrot 

Pisk samen egg og sukrin til eggedosis og pisk forsiktig inn kesamen. Tilsett deretter alt det tørre og ei reven gulrot (tilpass dette etter størrelsen). Etter at eg hadde rørt rundt så merka eg at deigen blei alt for fast, så eg tilsette vatn til den blei passelig. Bruk ei skei og fordel røra i ca 10 muffinsformer. Steikast på 170 grader i 12-15 min.

Til ostekremen brukte eg litt philadelphia blanda med sukrinmelis.

Konklusjonen blir vel at eg ikkjelagar dei igjen.. Personlig så synes ikkje vi dei smaka noko spesiellt godt:p Trur det nok ein gang er den store mengden med mandelmjøl so bare blir heilt feil. Neste gang er skal lage gulrotmuffins blir det ikkje med den mengden mandelmjøl 🙂

Oppskrifta er opprinneleg fra Kristine Weber.

#muffins #hjemmelaga #baks #trening #sunnmat

3 kommentarer

Siste innlegg