Idag vil eg ha nåke godt til Farmen. Og eg orka ikkje gå ut døra for å handle noko ingredienser. Denne oppskrifta er veldig enkel, og ingrediensene er noko dei fleste har i hus til vanlig 🙂
3 dl havregryn ♥ 1 dl mjelk ♥ 30 gram smelta smør ♥ 1ss smør ♥ 1ts bakepulver ♥ 1ss valgfritt mjøl (eg brukte havremjøl) ♥ litt salt ♥ kanel og kardemomme
Bland mjelk og havregryn saman, og la det trekke i ca 15 min. Bland inn alle tørrvarene og det smelta smøret, rør til du får ein jamn deig. Kjevle deigen ut på kjøkkenbenken og stikk former ut. Bruk gjerne litt mjøl under for at det ikkje skal henge seg fast. Eg kjevla deigen ca 5 mm tjukk. Steik på 200 grader midt i ovnen til dei får litt farge. Ca 10-15 min. Når dei er ferdige skal du ikkje ta dei ut av ovnen, men bare opne døra på steikeovnen og sleppe ut litt varme. La kjeksa stå i ettervarmen i ca 30 min, slik får du sprø havrekjeks!
Oppskrifta finn du på Linda Stuhaug sin blogg 🙂
er disse sukkerfrie? ser du har ei sukkerskål i bildet så 😛
er disse sukkerfrie? ser du har ei sukkerskål i bildet så 😛 også lurer jeg foresten på om man kan la havregryna ligge i melk i lengre enn 15 min? hvis jeg foreksempel ville ordne alt klart før jeg dro på butikken for å handle, for så å hente dem i barnahegen, kan fort gå en time eller to. blir det domt? 🙂
Dette så godt ut! Må definitivt prøve de! 🙂
SiljeMerethe: Ja det er dei, eg har sukrin i skåla 😉 Rekner med du kan la havregryna ligge lenger ja, dei blir bare mjuke 🙂