I helga laga fekk eg virkelig bakeånden øve meg. Eg laga Pavlovabunn til 17.mai og i samme slengen laga eg sjokolademousse og vaniljesaus. Sjokolademoussen var faktisk så god, og autentisk med “vanlig” mousse med sukker, at Vegard godkjente den.
Oppskrifta på sjokolademousse og vaniljesausfant eg hos Linda Stuhaug.
——————————————————————————————————————————————————————————-
Sukkerfri sjokolademousse
200 g kesam eller gresk yoghurt
30 g kakao
70 g sukrinmelis/sukrin gold
2 gelatinplater
2 eggekvitter
En klype salt
3-4 ss vatn
Evt. hakka sjokoladebitar eller nøtter
Slik gjer du:
♦ Bland sammen yoghurt, kakao, sukrinmelis, sukrin gold og salt.
♦ Legg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutter. Stivpisk eggekvittene med en miksmaster.
♦ Trykk vatnet ut av gelatinplatene og smelt i 3-4 ss kokande vatn. Rør godt så det løyser seg opp, før du mikser inn i yoghurtblandinga.
♦ Vend inn dei stivpiska eggekvittene. Vend inn hakka sjokolade eller nøtter om ønskelig.
♦ Ha blandinga over i ei skål eller 4 porsjonsskåler, sett kaldt i minimum 4 timer før den er klar til å etast. Oppbevar i kjøleskap.
——————————————————————————————————————————————————————————-
Sunn vaniljesaus / vaniljekrem
5 dl valgfri melk
3 eggeplommer
40 g sukrin
1-2 vaniljestenger, anbefaler 2
20 g maisenna for vaniljesaus, 40 g for vaniljekrem
Slik gjer du:
♦ Ha mjelk i en kjele sammen med søtning. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøene og ha desse og stengene i melkeblandinga.
♦ Kok opp på svak varme. La melkeblandinga stå til sides litt for å trekke ut mest mulig smak, og ta deretter ut vaniljestengene.
♦ Miks sammen eggeplommer og maisenna klumpfritt i en bolle. Pisk inn 1/3 av melka i bollen, før du heller alt tilbake i kjelen.
♦ Varm opp melkeblandinga til kokepunktet på svar varme. Rør ofte, når den koker opp vil den tjukne, og da trekker du straks panna til side.
♦ Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
åh, det så godt ut!!