Tapas: Chilimarinerte kyllingspyd

Du treng:

  • 1 kg kyllingfilet
  • Grillspyd i tre
  • 2 dl rapsolje
  • 2 ss Sweet chilisaus
  • 1 finhakka chili utan frø
  • 3 ss Akasiehonning
  • Sitronsaft
  • Salt og pepper

 

Slik gjer du:

  • Lag marinaden: bland olje, sweet chilisaus, honing, chili, sitron, salt og pepper.
  • Del filetane i tre, på langs. Legg dei i marinaden. 
  • Tre filetane på spyd og la dei gjerne ligge i kjøleskapet over natta slik at marinaden trekker godt inn.
  • Fordel kyllingspyd på ei plate med bakepapir.
  • Steik ved 220 grader i ca 20 min. For å finne ut om dei er klare, sjekk at kyllingkjøttet ved pinnen er gjennomsteikt.
  • Sett gjerne på grillen ved slutten slik at dei får litt meir farge enn kva mine på bildet over fekk.

 

Oppskrift fra Elins Matglede

 

#godtno #kyllingspyd #chili #marinade #middag #tapas #oppskrifter #tips #matglede #matprat

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg