Tapas: Chilimarinerte kyllingspyd

Du treng:

  • 1 kg kyllingfilet
  • Grillspyd i tre
  • 2 dl rapsolje
  • 2 ss Sweet chilisaus
  • 1 finhakka chili utan frø
  • 3 ss Akasiehonning
  • Sitronsaft
  • Salt og pepper

 

Slik gjer du:

  • Lag marinaden: bland olje, sweet chilisaus, honing, chili, sitron, salt og pepper.
  • Del filetane i tre, på langs. Legg dei i marinaden. 
  • Tre filetane på spyd og la dei gjerne ligge i kjøleskapet over natta slik at marinaden trekker godt inn.
  • Fordel kyllingspyd på ei plate med bakepapir.
  • Steik ved 220 grader i ca 20 min. For å finne ut om dei er klare, sjekk at kyllingkjøttet ved pinnen er gjennomsteikt.
  • Sett gjerne på grillen ved slutten slik at dei får litt meir farge enn kva mine på bildet over fekk.

 

Oppskrift fra Elins Matglede

 

#godtno #kyllingspyd #chili #marinade #middag #tapas #oppskrifter #tips #matglede #matprat

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg