Gratinert hummer med kryddersmør

I helga som var laga eg ein bedre middag til Vegard, og til forrett hadde vi gratinert hummar. Det var så enkelt og godt å lage at eg tenkte å dele kva eg gjore med dåke.  Dette er noko alle kan klare, så lenge dei har ingrediensane i hus. Til hovedrett hadde vi heilsteikt indrefilet av hjort i fra Kvinnheradfjella!<3 

Du treng:

  • 1/2 hummer pr pers til forrett eller 1 hummer per pers til hovedrett
  • Kryddersmør
  • Ruccola eller anna salat
  • Sitron
  • Evt kvitløksbrød ved sidan

Til kryddersmøret treng du:

  • ca 100 gram romtemperert godt smør
  • 1/2 hakka rød chili
  • 1/2 hakka sjarlottløk
  • 1/2 ts paprikapulver
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 ts maldonsalt
  • 1/2 ts cajennepepper
  • 1/2 ts cumin
  • 1 ts basilikum eller frisk hakka basilikum

 

Tilbereding av hummer:

  • Legg hummeren på rygg og del på midten med ein god kniv.
  • Start fra midten og mot halen, deretter fra midten og mot hovudet. 
  • Fjern magesekk og tarmen so ligg langs ryggen, den er mørk tråd.
  • Fjern gjellene og det brun/ gråe greiene i hovet.
  • Om du vil kan du skjære av kloa og legge kjøttet i den oppi hummaren. Då knekke du kloa med ein nøtteknekker eller baksida på ein kniv. Pass på, det kan sprute.

 

  • Så er det bare å ta eit godt lag med kryddersmør på kvar del av hummaren. 
  • Gratiner i ovnen på ca 225 grader i ca 5-10 min, til dei er blitt gyldne. 
  • Server gjerne med litt ruccola og sitron ved sida av.

 

Om du vil så kan du lage denne forretten tidligare på dagen, så kan den stå i kjøleskapet med kryddersmør på. Hugs bare å ta plastflie og aluminiumsfolie øve den, til du skal bruke den


Inspirasjon til kryddersmør er henta her: http://edelsmatvin.blogspot.no/

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg