I helga som var laga eg ein bedre middag til Vegard, og til forrett hadde vi gratinert hummar. Det var så enkelt og godt å lage at eg tenkte å dele kva eg gjore med dåke. Dette er noko alle kan klare, så lenge dei har ingrediensane i hus. Til hovedrett hadde vi heilsteikt indrefilet av hjort i fra Kvinnheradfjella!<3
Du treng:
- 1/2 hummer pr pers til forrett eller 1 hummer per pers til hovedrett
- Kryddersmør
- Ruccola eller anna salat
- Sitron
- Evt kvitløksbrød ved sidan
Til kryddersmøret treng du:
- ca 100 gram romtemperert godt smør
- 1/2 hakka rød chili
- 1/2 hakka sjarlottløk
- 1/2 ts paprikapulver
- 1/2 ts pepper
- 1/2 ts maldonsalt
- 1/2 ts cajennepepper
- 1/2 ts cumin
- 1 ts basilikum eller frisk hakka basilikum
Tilbereding av hummer:
- Legg hummeren på rygg og del på midten med ein god kniv.
- Start fra midten og mot halen, deretter fra midten og mot hovudet.
- Fjern magesekk og tarmen so ligg langs ryggen, den er mørk tråd.
- Fjern gjellene og det brun/ gråe greiene i hovet.
- Om du vil kan du skjære av kloa og legge kjøttet i den oppi hummaren. Då knekke du kloa med ein nøtteknekker eller baksida på ein kniv. Pass på, det kan sprute.
- Så er det bare å ta eit godt lag med kryddersmør på kvar del av hummaren.
- Gratiner i ovnen på ca 225 grader i ca 5-10 min, til dei er blitt gyldne.
- Server gjerne med litt ruccola og sitron ved sida av.
Om du vil så kan du lage denne forretten tidligare på dagen, så kan den stå i kjøleskapet med kryddersmør på. Hugs bare å ta plastflie og aluminiumsfolie øve den, til du skal bruke den
Inspirasjon til kryddersmør er henta her: http://edelsmatvin.blogspot.no/
2 kommentarer
Så utrolig godt ut!
Åh, det såg veldig godt ut:)
Ha en riktig fin kveld <3