Oppskrift: Biffwok med brokkoli

Denne retten hadde vi til middag forrige veke, og alt eg hørte under middagen var godlyd fra Vegard som nøyt kvar bit. Med andre ord; dette var suksess!

SAMSUNG CSC

Du treng:

  • Ønska mengde rødt kjøtt (ca 400 gram)
  • Ønske mengde brokkoli (brukte nesten ein heil)
  • 1 stk Løk
  • 1 ts Pepper
  • 1 ts Salt
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 ts Revet, frisk ingefær
  • 4 ss Soyasaus
  • 0,5 ss Maisenna
    Blanda med 2 ss vann
  • 2 ts Sukker
  • 2 ss tørr kvitvin
  • 2 ss Matolje

Slik gjer du:

  1. Skjær kjøttet i strimler, skrell og finhakk løken og kutt brokkoli i små bukettar.
  2. Bland kjøttet med salt, pepper, ingefær og hvitløk, 1 ss av olja og halvparten av soyasausen. Bland godt og la det ligge i minst 1/2 time så smaken trenger inn i kjøttet.
  3. Varm olja i wokpanne eller gryte. Steik løken raskt i varm olje, i ca. 1 minutt – rør heile tida.
  4. Ha i kjøttet og rør rundt. Når du ser kjøttet begynner å få brunfarge så legg du i brokkolien og lar den få eit minutt i panna. 
  5. Bland inn sukker, resten av soyasausen og vinen sammen med maisenna og vatn. La koke opp, men husk at kjøttet ikkje må være for lenge i panna. Rør godt så sausen får blanda seg inn.

Server med ris

SAMSUNG CSC

Oppskrifta fann eg på vektklubb.no

#oppskrift #middag #vektklubb #biff #brokkoli #matprat #godtno #matformons #heimelaga #hjemmelaga

15 kommentarer

Siste innlegg