Hurricane warning!

På mandag fekk Vegard mail frå basen om at det var venta sterk storm og mulighet for at vi måtte evakuere seinere i veka. Vi hadde jo tenkt oss ril Orlando i helga, så det sku jo bli spennande om denne stormen blei nåke av. Det er jo 11 år sidan siste store storm/ tropisk storm/ orkan/ tornado raserte store deler kysten her. Syklusen til slike stormar er 6-7 år, så det seier seg sjølv at vi er på overtid no.

Vel, på tirsdag og onsdag forverra alt dette seg og vi kunne forvente at ein tropisk storm skulle komme til helga. I går, onsdag kveld, såg vi på Weather channel og det såg bare verre og verre ut. Stormen ligge uti gulfen og kosar seg før den kjem inn mot land i stor fart. I enkelte området er det og venta at den skal slå inn som ein orkan og i verste fall tornado. Om dåke ser på bildet under her, så kan dåke sjå kor den er venta. Vi bur heilt til venstre, der det står Destin.

Det var lenge litt usikkert om vi skulle ta turen til Orlando i helga likevel, men når vi såg kor stormen sku gå bestemte vi oss for at det var like greit å være i Orlando som heime i leiligheten. Vi sitte no i bilen på vei, og har nett passert Tallahasse. Det er ikkje nåke storm her no, så besto du kam puste ut, vi er trygge! Kun litt rolig Vestlandsvær her no, då stormen ikkje treff land før i kveld. Då er vi trygt på plass på hotellrommet ved Universal Studio. 🙂

Når vi no kom inn i området som er merka raudt, på bildet over, så begynte mobilen min å hyle. Ikkje som alarmen når vekkerklokka ringer, men ein intens hyling som varslar at fare er på ferde. Der var “kun” ein beskjed frå myndighetene, men ein kunne nå fått hjerteinfarkt av mindre.. Forresten så er det veldig kult at dei har dette varslingssystemet. I Phoenix feks, får dei alarm om sandstorm. Tommel opp Usa!

Det er og slike informasjonsskilt langs motorveien.

Som sagt er vi halveis til Orlando no, og alt står bra til. Vi gler oss til ei helg i Universal, om det så blir med regnponcho eller solkrem! Vi er tross alt fire tøffe vikingar på tur 😉 (satsar vi på..)

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg