Eg innsåg egentlig ganske tidlig at denne jula kom til å bli litt annerledes enn når vi er i Norge. Ikkje får eg feire med pappa, ikkje får eg møte alle i familien i juleselskap, ikkje får vi gå på julegraut hos onkel og ikkje får vi julepålegg og sylteflesk av farmor og besto. Det var då egentlig kun ein ting vi kunne gjere, det var å prøve å lage vårt eige julepålegg… Egentlig så hadde verken eg eller Vegard trua på det, men fant ut at vi måtte prøve uansett.
Etter å ha brukt ein halvtime på å oversette alle kryddera fra norsk til engelsk, reiste vi i butikken for å finne ingrediensar. Det første hinderet fekk vi i kjøttdisken, når slaktaren ikkje hadde hørt om buklist eller sylteflesk.. På engelsk heiter det Pork skirt. Vi forklarte han kva vi skulle bruke det til, og han fant fram eit stort stykke Pork Loin, altså ein ytrefilet, med svor. Vi tenkte at det skada ikkje å prøve, det var jo tross alt gris med svor på. Og jaggu blei det ikkje bra! Så det er faktisk ikkje heilt umulig for oss unge å lage slike pålegg som kun besteforeldre kan
Du treng:
- 2 kg buklist eller sylteflesk (Vi brukte ytrefilet)
- 6 ts salt
- 2 ts pepper
- 2 ts malt nellik
- 1 ts malt allehånde
- 2 ts malt ingefær
- 6 ts gelatinpulver
- Hyssing/ bomullstråd
- Kjøkkenhåndkle
Slik gjer du:
- Del kjøttstykket slik at den blir eit stort stykke som heng sammen. Legg svorsida ned på benken.
2. Bland sammen krydderblandinga og gelantinpulver og fordel det jevnt over heile kjøttstykket. Gni det gjerne litt inn i kjøttet.
3. Rull sammen kjøttstykket til ei pølse. Start rullinga på motsatt side av svoren, slik at svoren kjem ytterst på pølsa. Husk å rulle pølsa stramt og fast. Knyt deretter godt med hyssing rundt.
4. Rull pølsa i eit kjøkkenhådkle, og surr på nytt hyssing fast rundt.
5. Legg sylterullen i kokande vatn, kok opp og la trekke på 90°C i ca 1 1/2 – 2 timar, avhengig av størrelsen på rullen.
6. Avkjøl rullen i ca 20 min før du legg den i press. Bruk bare fantasien når det gjeld å legge pølsa i press. Eg brukte ein stor pakke med mjøl++. Auk presset opp til ca 6 kg etterkvart som rullen avkjøles. La den ligge i press i minst eit døgn. (Vår låg øve helga).
7. Er sylterullen litt lite salt, kan den leggast i saltlake i 1-2 døgn. Dette var ikkje nødvendig for oss, då vi syns det var nok krydder på.
Og resultatet blei mykje bedre enn forventa! Og ikkje minst blei det godkjent av Vegard. Han var egentlig meir skeptisk enn meg til å begynne med, siden han elskar julepålegget som farmor lagar til dei. Heldigvis var dette ein god erstatting sa han. Så her er det bare komme seg på butikken!
#diy #oppskrift #jul #christmas #svinerull #rullepølse #mat
Flinkere å forberede deg til jul enn meg for å si det sånn! Håper det smaker, og morsom overskrift også! xD ¨
Ønsker deg en strålende ettermiddag! Klem <3
Har Giveaway på bloggen min! Kanskje du kunne vært interessert?
Det lukter skikkelig jul i huset av dette!
Pappa lagde det i dag, men jeg er ikke så fult begeistret over å smake. Haha!
lisebrevik: heh, ja det lukta skikkelig jul!
Du må jo smake! Smaker som kjøtypålegg, bare med litt julekrydder!
Jannike Nilsen: heh, må nesten det her borte!
Tar gjerne turen innom 
When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and
now each time a comment is added I get several emails with the
same comment. Is there any way you can remove me
from that service? Thanks a lot!
Hello my loved one! I wish to say that this article is amazing, nice
written and come with almost all significant infos. I’d like to peer extra posts like this
.