Eg ser stadig fleire og fleire blomkåloppskrifter som går ut på at du skal mose heile blomkålen i suppa, slik at det blir ein jevn konsistens. Personlig så synes eg ikkje det er skikkelig blomkålsuppe, men meir utvatna stuing/mos. Eg likar blomkålsuppa best slik mamma og besto alltid har laga den til meg, rennande med små bukettar av blomkål i.👌👌 Og spesielt godt er det med slik mat som dette når ein er i utlandet! 😋
Du treng:
- 1 stk stor blomkål
- 1 -1,5 l vatn
- 2 ts salt
- 1 ss smør
- 2 ss Kveitemjøl
- 1,5 dl Matfløyte
- Du kan ha i ein halv terning med buljong.
Slik gjer du:
- Skjær blomkålen i små bukettar og kok opp med salt.
- Lag jevning med smør og mjøl. –> Ta smør og mjøl i ei panne og rør rundt med ein visp til det blir fast. Spe deretter med blomkålkrafta. La dette koke i 3-4 minutt slik at mjølsmaken forsvinn.
- Tilsett fløyte og krydder. Du kan bruke salt, pepper, muskatt, evt buljong. Kok opp på nytt.
- Legg blomkålen i suppa og server gjerne med sprøsteikt bacon og rundstykke.
#oppskrift #usa #norskmat #billigmat #billigmiddag #studentmat #matifarta #blomkål #blomkålsuppe
4 kommentarer
nam takk for oppskrift 😀
takk for tips:)
Evelin: Bare hyggelig 😀
liveterherlig93: Bare kjekt 🙂