Eg ser stadig fleire og fleire blomkåloppskrifter som går ut på at du skal mose heile blomkålen i suppa, slik at det blir ein jevn konsistens. Personlig så synes eg ikkje det er skikkelig blomkålsuppe, men meir utvatna stuing/mos. Eg likar blomkålsuppa best slik mamma og besto alltid har laga den til meg, rennande med små bukettar av blomkål i. Og spesielt godt er det med slik mat som dette når ein er i utlandet!
Du treng:
- 1 stk stor blomkål
- 1 -1,5 l vatn
- 2 ts salt
- 1 ss smør
- 2 ss Kveitemjøl
- 1,5 dl Matfløyte
- Du kan ha i ein halv terning med buljong.
Slik gjer du:
- Skjær blomkålen i små bukettar og kok opp med salt.
- Lag jevning med smør og mjøl. –> Ta smør og mjøl i ei panne og rør rundt med ein visp til det blir fast. Spe deretter med blomkålkrafta. La dette koke i 3-4 minutt slik at mjølsmaken forsvinn.
- Tilsett fløyte og krydder. Du kan bruke salt, pepper, muskatt, evt buljong. Kok opp på nytt.
- Legg blomkålen i suppa og server gjerne med sprøsteikt bacon og rundstykke.
#oppskrift #usa #norskmat #billigmat #billigmiddag #studentmat #matifarta #blomkål #blomkålsuppe
4 kommentarer
nam takk for oppskrift
takk for tips:)
Evelin: Bare hyggelig
liveterherlig93: Bare kjekt