Altså, hallo sjekk denne middagen her då. Tenk at fisk kan etast så enkelt og digg! Eg har i den siste tida bare unngått å ete mat som er fulle i karbohydrater, og det hjelper så på mykje i kvardagen. Kroppen er lettare, søvnen er bedre og eg er nesten aldri dødssulten lenger. Fantastisk! Det beste med dette er at det finnes så utrulig mange kjekke oppskrifter der ute. Ein blir jo mykje meir bevisst og eg syns det er kjekkare å stå på kjøkkenet å lage mat når eg kan eksperementere med kjekke, men enkle, kvardagsoppskrifter. Denne oppskrifta fann eg hos Linn Therese Dagsland. Middagen var klar på sånn 15 min, perfekt i ein travel kvardag!
Du treng til to personar:
- 4 små laksebiter
- 1-2 bunter med asparges
- 2 ss smør
- 1 ts johannesbrødkjernemel
- 100 gram raspa ost
- 3 dl fløyte
- 1 dl vatn
- 1 sitron
- Krydder. Eg brukte salt, pepper og sitronpepper.
Slik gjer du:
- Steik aspargesen lett i ei steikepanne med smør. Legg dei så over på ein tallerken.
- Legg laksen i steikepanna, og steik den på medium varme under eit lokk. Ha på sitronpepper.
- Sausen: Smelt 2 ss smør i ein kjele. Visp inn johannesbrødkjernemjøl før du sper på med vatn og fløyte. Visp godt for å unngå klumper. Når sausen når kokepunktet tar du den vekk i frå varmen og tilsetter osten og sitronsaft. La osten smelte, snak til med salt og pepper og så er alt klart til å servere!
#lavkarbo #lchf #lowcarb #keto #ketogenic #kosthold #Mat #middag #fisk #fiskno
Så godt ut 🙂
Nam:)
NAM, så nydelig ut! 😀
Victoria Larsen: Det var det så absolutt og 😀 Er mett fortsatt, 6 timer etter middag :p
Nina: Ja 😀
Charlotte: Så bra det kunne friste! For det var deilig 😀
Åå, nam! Dette så utrolig godt ut <3
Kathrine Skaug: Ja, det var det virkelig 😀
Så godt det så ut! 🙂
Eg eter også lavkarbo mat, men sliter litt med inspirasjon til måltider. Har du fleire gode tips og oppskrifter du vil dele?
Det ser iallefall helt nydelig ut! 🙂
Gry Henriksen: Det var det absolutt og 😀
Anonym: Eg henter vel egentlig bare inspirasjon gjennom facebookgrupper. Ellers prøver eg helst å tenke litt enkelt. Kjøtt, grønsaker og ein kilde til fett. Det er viktig å ikkje tenke for avansert 🙂