Oppskrift: Delfiakonfekt

Delfiakake er ein liten favoritt hos folk rundt meg i jula. Farmor til Vegard lagar alltid delfiakake, og den blir verna godt om og nøte til det ytterste av dei som får tak i ein bit. For meg blir delfiakake litt for mykje, så eg tenkte då at kanskje delfiakonfekt kunne være noko. Som tenkt som gjort, og i fjor blei delfiakonfekt pakka inn under treet til fleires store glede. Kanskje dette kan være ein fin gave som besteforeldre, foreldre, onkler kan sette pris på? Alle sett jo ekstra pris på heimelaga julegave!😊

Du trenger:

  • 2 plater kokesjokolade a 125 gram
  • 4 ss sterk kaffe
  • 1 pk Delfiafett 250 g
  • 2 egg
  • 2-3 ss sukker
  • Litt marsipan, 1 pose seigetopper og litt valnøtter til pynt.

 

Slik gjer du:

  • Smelt sjokoladen i kaffien ved svak varme
  • Smelt delfiafettet ved svak varme og avkjøl
  • Visp eggedosis av egg og sukker, tilsett sjokoladen og visp deretter godt.
  • Tilsett delfiafettet litt etter litt mens du visper. 
  • Visp godt slik at røra blir jevn og fin.
  • Kutt opp seigetoppene, valnøttene og rull små baller av marsipanen
  • Ha delfiarøra i ein spøytepose og fordel delfiarøre og pynt i konfektpapiret. 
  • Oppbevares kjølig og nytes når du vil! 🎄

Oppskrifta finne du og bak på Delfiafett-pakken. 

 

#konfekt #oppskrift #diy #godteri #kake #bake #baking #delfia #jul #christmas 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg