17.mai cookies

Vaniljekjeks, ein superenkel basekjeks som kan dekorerast akkurat slik som ein ønsker. No til nasjonaldagen kan det jo være artig å pynte bordet med flagg, kanskje ein kjeks på kvar tallerken? Her er det bare fantasien som setter grenser.

SAMSUNG CSC

Du treng:

  • 200g usalta smør
  • 1 egg
  • 200g sukker
  • 400g mjøl
  • 2 ts vaniljesukker

 

Slik gjer du:

  • Bland sammen smør og sukker i kjøkkenmaskinen til det blir mjukt og kvitt. Bruk eit K-element, og ikkje visp.
  • Bland inn egg og rør forsiktig.
  • Sikt inn kveitemjøl og vaniljesukker
  • Bland deigen til ein fast klump, så er den klar.
  • Sett den i kjøleskapet i rundt ein time for kjøling. Den blir lettere å arbeide med.
  • Kjevle deigen ca 5mm tjukk, og bruk mjøl om den heng fast i kjøkkenbenken.
  • Skjær ut flagg og plasser på eit steikebrett. Bruk gjerne linjal for å få dei litt finare enn mine.. Sett brettet i kjøleskap i ca 10 min før steiking, då unngår du at kjeksa mister fasongen sin under steiking.
  • Steik på 180 grader i 8-10 min, eller til dei er klare og gyldne i kanten.
  • Avkjøl kjeksa heilt før pynting.

Til pynt bruker eg royal icing:

  • 500g melis
  • 2 eggekviter
  • 2 ts sitronsaft

Slik gjer du:

  • Sikt melisen i ein bolle og tilsett eggekvite og sitron. Bland godt sammen.
  • For å lage ytterkanten/konturene av flagget bruker du denne icingen, men for å fylle inn kan det være lurt å ha ein litt meir rennande icing. Du kan derfor tilsette litt vatn eller konditorfarge for å få den meir flytande.
  • Bruk sprøyteposer eller plastposer til å få icingen på kjeksa.

SAMSUNG CSC

#diy #kjeks #cookies #baking #bake #17mai #17mainrk #nasjonaldag #party #fest #festivitet #hobby #kreativitet

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg