Denne retten hadde vi til middag forrige veke, og alt eg hørte under middagen var godlyd fra Vegard som nøyt kvar bit. Med andre ord; dette var suksess!
Du treng:
- Ønska mengde rødt kjøtt (ca 400 gram)
- Ønske mengde brokkoli (brukte nesten ein heil)
- 1 stk Løk
- 1 ts Pepper
- 1 ts Salt
- 1 fedd Hvitløk
- 1 ts Revet, frisk ingefær
- 4 ss Soyasaus
- 0,5 ss Maisenna
Blanda med 2 ss vann - 2 ts Sukker
- 2 ss tørr kvitvin
- 2 ss Matolje
Slik gjer du:
- Skjær kjøttet i strimler, skrell og finhakk løken og kutt brokkoli i små bukettar.
- Bland kjøttet med salt, pepper, ingefær og hvitløk, 1 ss av olja og halvparten av soyasausen. Bland godt og la det ligge i minst 1/2 time så smaken trenger inn i kjøttet.
- Varm olja i wokpanne eller gryte. Steik løken raskt i varm olje, i ca. 1 minutt – rør heile tida.
- Ha i kjøttet og rør rundt. Når du ser kjøttet begynner å få brunfarge så legg du i brokkolien og lar den få eit minutt i panna.
- Bland inn sukker, resten av soyasausen og vinen sammen med maisenna og vatn. La koke opp, men husk at kjøttet ikkje må være for lenge i panna. Rør godt så sausen får blanda seg inn.
Server med ris
Oppskrifta fann eg på vektklubb.no
#oppskrift #middag #vektklubb #biff #brokkoli #matprat #godtno #matformons #heimelaga #hjemmelaga
15 kommentarer
Det så utrolig godt ut 🙂
Nam, dette så utrolig godt ut! 🙂
Biff og brokkoli er faktisk noe av det beste jeg vet, så dette så fantastisk godt ut 😀
Bergensergenser: Enig! Det er bare variasjonar u saus osv som skal til for å gjere det spennande! 🙂
Little Miss Sunshine: Det anbefales!:-)
Marie Oma: Takk, det var det og 🙂 enkelt og godt!
SV: Ja, sant det! ^^
NAM! Kylling til middag her i dag 🙂 og nesten alle andre dager, hahah
Så utrolig godt ut! 🙂
Åh, så godt dette så ut. Fikk skikkelig lyst å prøve det i morgen 😀
NYT kvelden flotte deg!
Namm 😀
EliseFit: hehe, hadde mannen bestemt så hadde det vel vært det her og! 🙂
Caroline Nilsen: Ja, ikkje sant? 😀
Angela Nygård: Det var det og! 🙂 Ha ein fin kveld du og 🙂
Nikita: Jaa:)