Buffalo chicken pizza!

Søndag er pizzadag i huset vårt. Det var vel ikkje nåke vi innførte, det bare blei sånn. Det blir ofte ein “restepizza”, altså toppingen blir det vi har til overs i kjøleskapet i frå tidligare i veka. Det resulterer i at pizzaen ofte blir ganske lik, og kanskje litt kjedelig i lengden? Så her ein søndag bestemte eg meg for å handle inn spesifikt til søndagspizzaen, og lage den litt annleis enn før!

Alle som har smakt hot-wings kjenner nok til denne buffalosmaken, ein litt søt, men sterk chilisaus som dei ofte serverer med kyllingvinger i USA. Då vi budde i Arizona laga eg minicalzone med buffalosaus til super bowl (klikk på link for oppskrift), og har egentlig hatt lyst på nåke lignande siden. Men eg orka ikkje styret med å lage calzone, så derfor vanlig pizza!

Fyll:

  • 1 pakke salatkylling
  • Franks hot sauce
  • Creme fraiche
  • Mozzarella
  • Raspa ost
  • Rødløk
  • Mais
  • Ruccola
  • Valgfritt krydder (eg brukte oregano, salt og pepper)

Bland ønska mengde hotsaus med kyllingen. Smør creme fraiche utover pizzabunnen og krydre med valgfritt krydder. Strø på ost, kylling, rødløk og mais før pizzaen skal steike. Topp gjerne med hotsaus og ruccola før servering.

Pizzadeigen eg bruker er ca slik: 4 dl mjøl, 1,5 dl lunka vatn, 1 ts sukker, 1 pakke tørrgjær, litt olivenolje (1-2 ss), litt salt. Den blir tynn og fin, ikke typisk 90-talls fredagspizza som er 3 cm tjukk.. La deigen heve seg stor og fin, før den er klar for å bakast ut.

Sett steikeovnen på 225 grader og forvarm ovnen og langpanne slik at den blir god og varm. Når ovnen og langpanna er varm legg du pizzaen over på langpanna og steik på nederste rille i ca 15 minutt (steiketid varierer ut i frå ovn, mengde topping ka kor steikt du ønsker å ha pizzaen). Sjekk under bunnen om den er gylden, då er den klar.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg