DIY: Farge påskeegg

Nordmenn et opp mot 30 millionar egg i løpet av påskeveka, det er ca rundt dobbelt så mykje som til vanlig. Egg kan etast i mange forskjellige variantar, så derfor kan det være litt kjekt å gjere nåke ekstra ut av frokosten no til påsken. Det er fint mulig å farge egga naturlig med mat som løkskall (orange), rødbeter (rosa), rødkål(blå), gurkemeie (gul) og andre grønsaker, men ein av dei enklaste måtane er å bruke kondittorfarge. Bare sjå kor fine fargane blei då! Eg har ikkje brukt den heilt flytande fargen, men av dei nye typane som er litt geleaktige.

  • Kok først opp vatn og valgfri mengde konditorfarge i forskjellige panner. Eg hadde fire panner, siden eg hadde fire fargar.
  • Mengde konditorfarge avhenger av kor sterk farge du får på egga. Eg har brukt ein del.
  • La egget koke så lenge du ønsker, og voila ferdig! Eg lot det ligge litt i panna etter det var ferdig, så fargen fekk sette seg litt bedre.

Alltid lurt på korleis du skal koke det perfekte egget?

Bruk helst romtempererte egg til koking. Kok alltid opp vatnet før du legger egget i.

  • Bløtkokt: 3-6 minutt
  • Smilande: 6-8 minutt
  • Hardkokt: 8-10 minutt
  • Skyll egga fort i kaldt vatn etter koking, og la dei ligge under rennande vatn ei lita stund.

 

 

3 kommentarer
    1. Hei! Synes jeg så en gang tidligere at du spiste lavkarbo? Gjør du det enda? Hva er dine erfaringer med det?

      1. Hei!
        Ja, eg testa lavkarbo/Keto i fjor i 6 veker før eg skulle inn i bunaden. haha.. Det fungerte veldig godt, og kroppen var og meir takknemlig og hadde lite til ingen vondt i magen. Har egentlig aldri ete mykje pasta, ris, brød eller potet, så egentlig ikkje så stor omveltning. Vurderer å starte litt igjen, men kanskje meir smartkarbo då. Inn i bunaden kom eg forresten og! 😀

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg