Blomkålsalat er egentlig eit nydelig alternativ til feks potetsalat både til grillmat og andre kjøttrettar. Eg hadde denne med meg på tapasaften i påsken, og vil sei den slo godt an 🙂 Det er ingen problem å tilpasse mengde majones og creme fraich, alt etter kor fuktig ein ønsker å ha salaten.
Du treng:
- 1 blomkål
- 0,5 stk rødløk (skjært i fine og tynne strimler)
- 2 ss majones
- 3 ss creme fraich
- 2 ss sukker
- 1 s eplecidereddik
- Litt sitronsaft
- Bladpersille
Slik gjer du:
- Kutt blomkålen i små bukettar
- Skjør rødløken i tynne strimler
- Bland sammen majones, creme fraich, sukker ogeplecidereddik.
- Bland deretter alt sammen, og la det stå i ca 15 min. Ha og i litt hakka bladpersille.
- Smak til med sitron, og bland inn meir cremefraich og majones om du syns det blir for tørrt.
- Dryss hakka persille på toppen før servering.
Litt av tapasrettane alle hadde med seg! Mykje god mat!
#tapas #matglede #godtno #matprat #studentmat #billigmat
5 kommentarer
Dette så kjempe godt ut 😀
Oi, nam! Det må jeg prøve! 🙂
Elena: Anbefales virkelig 🙂
Emilie: Ja, ikkje sant? 😀