På torsdag kokkelerte eg lenge på kjøkkenet igjen. Eller lenge og lenge, men det føltes i alle fall lenge når alt skulle lagast fra bunnen av! Dette er faktisk første gang eg har prøvd meg på heimelaga nanbrød, og om eg skal få skryte så blei dei veldig gode! Oppskrifta fant eg på Trines Matblogg her. 😊
Til 8 store nanbrød treng du:
TRINN 1
- 15 g fersk gjær (eller 1/2 pakke tørrgjær)
- 4 ss lunken mjelk
- 2 ss sukker
TRINN 2
- 450 g mjøl
- 1/2 ss bakepulver
- 1/2 ts salt
- 1,5 dl mjelk
- 1,5 dl yoghurt naturell
- 1 egg, vispa
- 2 ss smelta smør
TIL PENSLING
- Smelta smør
- Frisk hakka koriander, eller anna krydder. Eg hadde kvitløkskrydder på.
I full gang med nanbrødbaking og Indisk Korma, oppskrift HER
Slik gjer du:
- Bland gjær, lunka mjelk og sukker og la blandinga stå lunt til den begynner å skumme. Dette tar nåken minutt.
- Bland alt det tørre i bakebollen, tilsett gjærblandinga, mjelk, egg, smør og yoghurt. Blandt godt. Har du kjøkkenmaskin kan du bruke eltekroken i nåken minutt. La deigen heve i ca ein time, til dobbel størrelse.
- Sett ovnen på 275 °C og sett steikebrettet inni slik at det blir oppvarma. Du kan og ha full varme
- Smelt smør og bland inn med hakka krydder
- Del deigen opp i 8 like store emner, og trill dei til bollar. Elt evt meir mjøl inn i deigen slik at den blir fast og enkel å jobbe med. Kjevle ut bollane til dei blir avlange flate brød, på ca 3-5 mm tjukkelse. Pensle brøda med koriandersmør og legg dei på den varme steikeplata.
- Steik med ein gang midt i ovnen på 275 °C i ca 3-5 min . Oppskrifta seier maksimal temperatur eller grillfunksjon, men vi har ikkje så suuuper god ovn her borte så det har vi ikkje testa. Pass på så brøda ikkje blir svidd!
- Avkjøl på rist og hold dei varme under eit kjøkkenhåndkle eller aluminiumsfolie til dei skal serverast.
Brøda er heilt klart best ferske, men det er ingen problem å fryse og tine når dei trengs. 😊
Nåken av brøda fekk eit eller to minutt for lenge inni ovnen, men var fortsatt gode. Eg hadde og kvitløkskrydder på dei til høgre. Neste gang kjem eg nok til å hakke opp kvitløk å smøre på med korianderen. Yum!
Så, er du frista til å prøve? For det var absolutt ikkje så hokkus pokkus som eg hadde innbilt meg! Dessuten har eg 6 heimelaga nanbrød liggande i frysen, så eg enkelt kan ta opp neste gang vi skal ha indisk middag ✌️ Og, det viktigaste av alt! Dei var bedre på smak enn dei ein kjøper på butikken
Finn oppskrifta her: http://trinesmatblogg.no/2014/01/16/nan-med-koriander/
#oppskrift #mat #middag #matprat #matblogg #kvelds #indisk #matbloggen #reise #india #heimelaga #hjemmelaget #bake #kokk
Mmm… ser deilig ut. Prøv min gode Mezze til 🙂 http://pandorasreise.blogg.no/1407569890_mezze.html
De så kjempe gode ut:)
Det så veldig godt ut 🙂
Ser godt ut! Så fin oppskrift 🙂
Ser kjempe godt ut! 😀
Så godt det så ut! 🙂
sånt brød er godt:)
mmh det så sykt godt ut! <3
Så flink du er! 😀 Det så kjempegodt ut, så takk for oppskrift <3
Så veldig hodt ut
Mary Ann: Det var det og 😀
Becca Alexandra: Det er virkelig å anbefale 😀 Lykke til når du tester! <3
Vilde: Kan virkelig anbefales 😀
liveterherlig93: Det var så masse bedre enn det på butikken og 😀
elisebr: Kan anbefales ja 😀
Victoria Larsen: Det var det så absolutt og 😀
Sharone: Kan virkelig anbefales 🙂
Laila MA: Ooh, det såg spennande ut! Takk for link 🙂
Pernille: Det var det og 🙂
Martemeomamma: Det var det og 😀