Tornado, orkan, tropisk storm, flom og skypumpe. Florida ass…☔ 🌩️ 🌪️

For eit vær det har vært her dei siste dagane. 😫  Dei som har fulgt litt ekstra med har kanskje fått med seg at det har brygga opp til ein skikkelig tropisk storm nedi gulfen den siste veka. Det var lenge forventa at den skulle ta kysten hardt, og då med New Orleans og Lafayette som hovedområde. Men som alltid så breier jo desse stormane seg litt mykje, og det går ofte ut over områda rundt..

I natt (tirsdag-onsdag) så hagla det inn med nødvarsel på mobilen. Det var både varsel på flom, tornado og tropisk storm på ein gang.🌩️ 🌪️ Vel vel, det er jo ikkje mykje å gjere enn å sove gjennom det. Dessuten bur vi i 3. etasje no, så nåken flom får vi nå i alle fall ikkje inn. ☔ Vi har jo opplevd denne type vær før og det går jo som oftest greit. Når eg sto opp om morgonen så både blåste og regna det godt utfor vinduet. Eg sjekka lokalavisa og innsåg at det hadde vore både tornado og rimelig god storm i morgontimane. Vi bur heilt til høgre innanfor det raude området, ved Pensacola. 

Det verste å våkne til var bilder av vår gode venn John sitt hus. Der hadde tydeligvis tornadoen gått rett over og tatt med seg store deler av taket, både ute og inne. 😥 Det som tidligare var eit skikkelig sommerparadis ved stranda, ser virkelig ikkje slik ut no. Bildene under har han lagt ut på Facebook etter at stormen og regnet hadde roa seg litt. Her kan du sjå bilder i fra eit besøk vi hadde hos han.

Det ser ut som tornadoen bare har kjørt tvers over huset hans, og tatt med seg det som var av takplater og overbygg.😔

Her er nåken bilder fra innsida av huset. Dette er på soverom og spisestue. Så utrulig trasig!😥  Og dette er jo ikkje halvparten så gale som kva som kan skje om det kjem ein stor orkan som Katarina i 2005 og røsker med seg det aller meste på veien. Men uansett så er dette bare tragisk..

Her er litt av ødeleggelsane i områda rundt oss. Ein park er totalvraka og stengt på ubestemt tid, trær har velta, oversvømmelser, stengte veiar og slikt som følger.. Bilda er henta fra lokalavisa NWFDailynews.

Her har litt av ein tribune blitt kasta opp i gjerdet. Midt på bilde nummer to kan du sjå ei skypumpe/ deler av tornadoen i aksjon. På siste bildet har tornadoen vært. Denne bilen sto på ein parkeringsplass kun 100-200 m i fra huset til John. 


Så været er ikkje bare bare her borte nei…😔  Alle seier at Florida er så fint og flott. “Dåke har sol heile tida”, er nåke eg støtt og stadig høyre. Vel, her har det vært 2 dagar med fult opplett dei siste 14 dagane. Det er konstant torden og lyn, no er det og utvida Tornado warning, thunderstorm og flom ut morgondagen. Der slo søren meg lynet ned på parkeringsplassen og.🌩️  Er ein del bilar som står å hyler med andre ord. Nei, Florida i juni og juli er bare oppskrytt! Og det samme er nesten været i Norge og..

God sommer´a !

– Følg gjerne idarossland.blogg.no på Facebook her –

#florida #usa #vær #været #ekstremvær #flom #torden #lyn #iviusa #storm #reise #ferie #sommer
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg